CHP 11. Kadın Kurultayı - Son Dakika
Politika

CHP 11. Kadın Kurultayı

CHP 11. Kadın Kurultayı

CHP'nin 11.Kadın Kurultayı 8 yıl aradan sonra Ankara'da gerçekleştiriliyor.

08.07.2012 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin 11. Kadın Kurultayı 8 yıl aradan sonra Ankara'da gerçekleştiriliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bir konuşma yapacağı kurultayda Kadın Kolları Genel Başkanlığı için 3 isim adaylığını açıkladı.

CHP 11. Kadın Kurultayı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kurultaya katılarak bir konuşma yapacak. 8 yıl aradan sonra Ankara'da gerçekleştirilen kurultayda, il kadın kolları kongrelerinde seçilen 550 ve milletvekili çevrelerindeki kadınlar ile Kadın Kolları MYK üyelerinden oluşan 47 doğal delege, Kadın kolları Başkanı ile 14 kişilik Merkez Yönetimini seçecek. 11. Kurultay'da başkanlık içinse üç aday yarışacak. Kadın Kolları Genel Başkanlığı için şuan mevcut Başkan Deniz Pınar Atılgan, eski kadın kolları başkanı ve PM Üyesi Zuhal Samlı ve Hilal Dokuzcan adaylığını açıkladı. Ancak, tüzüğe göre 550 delegenin bulunduğu kurultayda, delegenin onda birinin önerisiyle genel başkanlığa aday olunacak.

CHP'nin 11. Kadın Kurultayı'na ise, CHP Grup Başkanvekilleri Emine Ülker Tarhan, Muharrem İnce, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcıları ve eşleri, Ankara Milletvekilleri Gülsüm Bilgehan, Aylin Nazlıaka, Levent Gök, CHP İstanbul Milletvekilleri Binnaz Toprak, İhsan Özkes ve eşi katılıyor. Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de kurultaya katıldı.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'ndaki kurultaya CHP'li kadınlar yoğun ilgi gösterirken, tribünlerde "Bugün senin günün, senin geleceğin... Senin umudun CHP", "Bugün tek yürek, çok ses, tek nefes, el ele yerel seçime" şeklinde afişler bulunuyor. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP 11. Kadın Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement