CHP Ankara Milletvekili Emir Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Milletvekili Emir Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ndeki olayla ilgili, "Çocuk gebeliği suçtur.

19.01.2018 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ndeki olayla ilgili, "Çocuk gebeliği suçtur. Bunu gören ve ilgili birimlere bildirmeyen kamu görevlileri suça ortak olmuşlardır." dedi.

Emir, partisinin Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü halin altıncı kez uzatılmasını eleştirdi.

İktidarın Meclisi devre dışı bırakarak, ülkeyi kanun hükmünde kararnamelerle yönettiğini savunan Emir, bu durumun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Emir, OHAL koşullarında bazı avukatların duruşmalarından birkaç gün önce gözaltına alındığını, daha sonra da tutuklandığını ifade ederek, bu yolla savunma hakkının engellendiğini, avukatlık mesleğinin sorgulandığını ileri sürdü.

Bu avukatlara bazı davaları neden aldıklarının sorulduğunu, buradan suçlamalar yöneltilmeye çalışıldığını ifade eden Emir, avukatların kötü muamele ve tecrite de maruz kaldıklarını iddia etti.

Avukatların dayanaksız suçlamalarla cezaevlerinde tutulduğunu savunan Emir, bu kişilere ilişkin iddianamelerin bir an önce ortaya çıkmasını beklediklerini söyledi.

Emir, Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ndeki "çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları" ile ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini dile getirdi. Emir, şöyle konuştu:

"Kamu görevlileri görevlerini ihmal etmişlerdir. Çocuk gebeliği suçtur. Bunu gören ve ilgili birimlere bildirmeyen kamu görevlileri suça ortak olmuşlardır. Suç duyurusundan sonra gerekli soruşturma iznini vermeyen vali de suça ortaktır. Bu soruşturma, özgür basın sayesinde tekrar gündeme gelmişse bu onların sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. Sorumlular bu pisliği halının altına süpürmüşlerdi, bugün çıkarmak zorunda kaldılar."

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın konuya ilişkin açıklamalarını da eleştiren Emir, Bakanlığın böyle bir olaydan habersizliğinin ülkenin içine düşürüldüğü acı durumun göstergesi olduğunu savundu.

Emir, olayın ortaya çıkış şekline de değinerek, bunun özgür basının gücünü ortaya koyduğuna işaret etti.

"The Post'un CD'sini hediye edeceğim"

Yönetmen Steven Spielberg'in "The Post" filminin özgür basının önemine ilişkin önemli bir yapım olduğunu dile getiren Emir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e filmi izlemeleri önerisinde bulunarak, "Kendilerine bu filmin CD'lerini hediye edeceğim." dedi.

Sarıbal da avukatların tutuklanmalarına tepki göstererek, bunun hukuki değil siyasi bir karar olduğunu iddia etti.

Tutuklulara yönelik tek tip elbise uygulamasını da eleştiren Sarıbal, bu karardan bir an önce dönülmesini istedi. Sarıbal, tek tip elbisenin insan haklarına aykırı olduğunu savundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Milletvekili Emir Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement