CHP Ardahan'da Seçim Sonucuna İtiraz Etti - Son Dakika
Güncel

CHP Ardahan'da Seçim Sonucuna İtiraz Etti

Ardahan Belediye Başkanlığını 55 oyla AK Partili Faruk Köksoy'a kaptıran CHP adayı Mete Özdemir, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

01.04.2014 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ardahan Belediye Başkanlığını 55 oyla AK Partili Faruk Köksoy'a kaptıran CHP adayı Mete Özdemir, İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Adliye Sarayı'na giden CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, İl Başkanı İlimdar Senem, Belediye Başkan adayı Mete Özdemir itiraz dilekçesini ilçe seçim Kurulu'na verdi. Adliye Sarayı çıkışında bir açıklama yapan İl Başkanı İlimdar Senem, "30 Mart'ta yapılan yerel seçimlere Ardahan'da gölge düşürülmüştür. Islak imzalı tutanaklar anlaşılmaz bir durumdadır. Sandıkların her birinde 10-15 oy, hatta bir sandıkta 107 oy iptal edilmiştir. Bu iptal nedenleri çok açık yazılmamaktadır. Ayrıca 23 Şubat İlköğretim okulu önünde yakılmış bir vaziyette CHP'ye evet mührü basılı oy pusulaları bulunmuştur. Bununla ilgili olarak da suç duyurusunda bulunduk" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ise elinde yakılı CHP'ye evet mührü basılmış oy pusulasını göstererek, "CHP mühürlü oy pusulaları yakılmıştır. Bununla birlikte itiraz dilekçemizi veriyoruz. Aynı zamanda suç duyurusunda bulunduk. Mutlak suretle Ardahan'daki seçimlerin yeniden yapılması gerek. İktidar baskısı seçime şaibe katmıştır. Bu şaibenin altından hiç kimse kalkamaz. Ardahan küçük bir yer, burada biz hırsızı yakaladık. Belgesiyle birlikte gereğinin yapılması için adliyeye sunuyoruz. Yargının bunu en iyi şekilde değerlendirmesini umuyoruz. Aksi taktirde hırsız Ardahan'dan gitmez" diye konuştu.

CHP Ardahan Belediye Başkan adayı Mete Özdemir ise "Ardahan'daki toplam 45 sandıkta tutanakların tutarsız ve çelişkili bir şekilde tutulduğunu tespit ettik"dedi.

30 Mart yerel seçimlerinde birinci parti çıkan Ak Parti Adayı Faruk Köksoy 3 bin 375 oy, seçimi kaybeden CHP adayı Mete Özdemir ise 3 bin 320 oy aldı. - Ağrı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Ardahan'da Seçim Sonucuna İtiraz Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement