CHP Artvin Merkez İlçe 37. Olağan Kongresi yapıldı - Son Dakika
Güncel

CHP Artvin Merkez İlçe 37. Olağan Kongresi yapıldı

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Bu vatanı başka ülkenin ordusuna teslim etmemek için şehidin, gazinin, masumun, mazlumun koruyucusu ve temsilcisi olmak için hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için kol kola gireceğiz.

29.12.2019 19:24  Güncelleme: 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Bu vatanı başka ülkenin ordusuna teslim etmemek için şehidin, gazinin, masumun, mazlumun koruyucusu ve temsilcisi olmak için hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için kol kola gireceğiz." dedi.

Özkoç, Artvin Ahmet Hamdi Tanpınar Merkezi'nde düzenlenen CHP Merkez İlçe 37. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Artvin'de yerel seçimlerde elde edilen başarıdan dolayı parti örgütünü kutladı.

Orta Doğu'da yaşananlara değinen Özkoç, "Dünyada haçlı seferlerinin olduğu dönemden itibaren en çok Müslümanların katledildiği dönem, Orta Doğu'da Arap baharı adı altında başlayan dönemdir. Orta Doğu'da 3 milyon 750 bin Müslüman katledildi." diye konuştu.

Özkoç, Libya'ya asker gönderme tartışmalarına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi anaların kalbini anlamayan, babaların acısını hissetmeyen, sadece kendi çıkarlarını düşünen bir bakış açısı bizimle hiç alakası olmadığı halde Libya'ya evlatlarımızı göndermek istiyor. Libya'ya göndereceğin çocukları perşembe günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getiriyorsun. Kimin için bizim el kaldırmamızı istiyorsun? Senin çocuğun için senin evladın için, senin oğlun askerlik yaptı mı? Vatanı bekledi mi? 'Vatan için kanını akıtacağım' dedi mi? Sen ne yüzle milletin oğlunu Libya'ya gönderiyorsun? Ne hakkın var senin?"

Tank paleti fabrikasının satılmasıyla dünyada ilk defa bir ülkenin savunma sanayisinin başka bir orduya teslim edildiğini ileri süren Özkoç, şöyle devam etti:

"Tankı ürettik diyelim. Yüzde 12 karla satma garantisi verdiler. Şimdi Türk Silahlı Kuvvetleri tank palette üretilen silahları alacak ya diyelim 10 liraya alacak. Katar ordusu ise aynı tankı 5 liraya alacak. Neden, yüzde 50 ortak olduğu için. Arazi bizim, fabrika bizim, işçi bizim, para bizim, mal kimin, Katar ordusunun. Bu bir ihanettir."

Özkoç, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için toplanan paraların 3,5 yıldır Hazinede kullanıldığını iddia ederek, "Sen o parayı 3 yıl önce bankaya yatırsaydın bugün 500 milyon lira. 500 milyonu şehit ailelerine vermediler. Beşiktaş'ta patlayan bombalarla şehit olan 38 polis ve siviller için de 55 milyon para toplandı, verdiler mi 3 yıldır? Vermediler, Hazinede duruyor." dedi.

Evlatların boşu boşuna ölmemesi için kol kola gireceklerini kaydeden Özkoç, "Çocuklarımızın günahını yıllarca omzumuzda taşımamak için söz birliği edeceğiz. Bu vatanı başka ülkenin ordusuna teslim etmemek için şehidin, gazinin, masumun, mazlumun koruyucusu ve temsilcisi olmak için hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için kol kola gireceğiz." ifadesini kullandı.

CHP Artvin Merkez İlçe 37. Olağan Kongresi yapıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Artvin Merkez İlçe 37. Olağan Kongresi yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'
    21:47 Ferhat Akbaş: 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız'

    Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş, pazar günü Fenerbahçe ile oynayacakları şampiyonluk maçıyla ilgili, 'Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız. Kızları görüyorsunuz, bugün gözlerinden alev çıkıyordu. Aynı oyunu pazar günü de tekrar etmek istiyoruz' dedi.

  • Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'
    21:43 Elif Şahin: 'Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik'

    Eczacıbaşı Dynavit'in başarılı oyuncusu Elif Şahin, Fenerbahçe'yi 3-0 yenerek seriyi 2-2'ye getirdikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, 'Ya tamam ya devamdı ve biz devam ettik. Takımca çok güzel bir oyun sergiledik. Takımımla gurur duyuyorum' dedi.

  • Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    21:39 Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Mehmet Arda Saylan'ın kullandığı motosiklet, Hüseyin Çokal Caddesi'nde yoldan dönüş yapmaya çalışan bir otomobille çarpıştı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, motosiklet sürücüsü Saylan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü
    21:30 Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda yangın çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü. Can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi
    21:27 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından il genelindeki eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca deprem sonrası evde kalmak istemeyen yurttaşlar, alınan tedbirler kapsamında hazırlanan yurt ve kapalı spor salonlarında misafir edilecektir.


Advertisement