CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan Açıklaması

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de açığa alınan Eğitim-Sen'li 47 öğretmenin bir an önce görevlerine iade edilmesini isteyerek, bu kişilerin FETÖ ile ilgilerinin olmadığını söyledi.

07.10.2016 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin'de açığa alınan Eğitim-Sen'li 47 öğretmenin bir an önce görevlerine iade edilmesini isteyerek, bu kişilerin FETÖ ile ilgilerinin olmadığını söyledi.

Bayraktutan, düzenlediği basın toplantısında, Artvin'de 47 öğretmenin Aralık ayında katıldıkları bir eylemden ötürü bir ay önce açığa alındığını belirtti.

Öğretmenlerin Eğitim-Sen'li olduğunu kaydeden Bayraktutan, açığa almanın FETÖ soruşturması kapsamında yapılmadığına işaret etti. Bayraktutan, öğretmenlerin 29 Aralık'ta Eğitim-Sen Genel Merkezinin aldığı karar uyarınca iş bırakma eylemine katıldıklarını ifade eden Bayraktutan, "Bunların FETÖ ile ilişkileri yok. Kendilerine gönderilen yazıda da böyle bir itham yok. Öğretmenlerin kendilerini ve ailelerini tanıyorum. Bu konuda bir tereddüt yok. Savunma alınmadan işlem tesisi, anayasaya aykırıdır." görüşünü ifade etti.

Konuyu görüşmek için geçen haftadan beri Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a ulaşmaya çalıştığını, ısrarlı aramalarına rağmen kendisine ulaşamadığını kaydeden Bayraktutan, Yılmaz'ın sağlığından endişe ettiğini söyledi. "Telefonlarımıza çıkmadığına göre demek ki bir problem ve sıkıntı var." diyen Bayraktutan, Artvin'deki olayın bir sosyal patlamaya dönüşebilecek boyuta ulaştığını ileri sürdü.

Konuyu öğrencilere, ailelerine, sivil toplum örgütleri ve topluma anlatmakta güçlük çektiklerini belirten Bayraktutan, Bakan Yılmaz'ın konuya bir an evvel duyarlılık göstermesini istedi.

Tunceli'de de Eğitim-Sen'li öğretmenlerin açığa alındığını ve toplu olarak göreve iadenin söz konusu olduğunu ifade eden Bayraktutan, şöyle konuştu:

"Tunceli'de gösterilen bu duyarlılık yanında, Artvin'de bir çifte standardın olması, orada öğretmenlerle ilgili geri dönüşün olmaması haklı olarak anayasanın eşitlik ilkesine ve kamu gücünün kullanılmasında objektiflik kriterine aykırı durumun olduğu konusunda tereddüt oluşturuyor. Sayın Bakan'a bir kez daha sesleniyorum; kendisine ulaşamadığım için basın toplantısını yaptım. Artvin'de öğretmenlerin, kamuoyundaki infialin yatışması açısından göreve geri alınmasında zaruret hali hasıl olmaktadır. Sayın Bakan'ı aramaya devam edeceğim. Hukukçuyum. Eğer birkaç gün daha ulaşamazsam Ankara Asliye Hukuk Mahkemesinde dava açacağım. Kendisinden uzun süre haber alınamayan kişilerle ilgili gaiplik kararı alınıyor. Sayın Bakan beni bu yola tevessül etmesin. Artvin'de öğretmenlerin öğrencilerle buluşması için gerekli talimatları versin. Tunceli kararının nasıl alındığını çok iyi biliyorum. Sayın Bakan ne demek istediğimi anlar. Tunceli'deki o tereddütlerle, yarın bir gün Artvin'de de gerçekle yüzleşme anlamında karşı karşıya kalabilir. Sayın Bakan ne demek istediğimi iyi anlıyor. Bir an önce bu yanlış karardan dönsün, dönmezse bundan sonra olabileceklerle alakalı konuşacak olan makam ben değil, sayın Bakan'dır."

Bayraktutan, kentteki sivil toplum örgütlerin konuyla ilgili bildirisini de basın toplantısında okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement