CHP Baden-Württemberg Birliği: Tarih, Atını Geri Alan Köroğlu'nu Yazar - Son Dakika
Güncel

CHP Baden-Württemberg Birliği: Tarih, Atını Geri Alan Köroğlu'nu Yazar

CHP Baden-Württemberg Birliği: Tarih, Atını Geri Alan Köroğlu\'nu Yazar

Almanya'daki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Birlikleri üyeleri, Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında mühürsüz oyların geçerli sayılması ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun referandumun iptali başvurularını reddetmesini protesto etti.

30.04.2017 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'daki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Birlikleri üyeleri, Anayasa Değişikliği Halk Oylamasında mühürsüz oyların geçerli sayılması ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun referandumun iptali başvurularını reddetmesini protesto etti.

Almanya'nın değişik eyaletlerinden gelen CHP'liler, Köln'deki Merkez Tren Garı önünde toplandılar. Ellerinde CHP bayrakları ve "Hayır" yazılı dövizler bulunan grup sık sık YSK aleyhine sloganlar attı. İlk konuşmacı CHP NRW Birliği Genel Sekreteri Cemalettin Özer, referandum sürecinde yaşananları Almanca anlattı.

Tarih, atını geri alan Köroğlu'nu yazar

CHP Baden-Württemberg Birliği Başkan Yardımcısı Şirin Üstün ise Türkçe konuşmasında, referandum sürecinde "Evet" tarafının devletin her türlü imkanından faydalandığını ve eşit bir kampanya yürütülemediğini ifade etti. Sözlerini, "Bu seçimi tanımıyoruz, tanımayacağız" diyerek sürdüren Üstün, 'Atı alan Üsküdar'ı geçti' sözüne göndermede bulunarak şunları söyledi: "Genel Başkanımızın tabiriyle mühür yoksa sözümüz bitmemiştir. Şunu da kimse unutmasın, Üsküdar'a geçen ve çalınan atını geri alan Köroğlu'dur. Tarih çalınan atını geri alan Köroğlu'nu yazar, tarih atı çalan hırsızı asla ve asla yazmaz." Herkesi duyarlı olmaya çağıran Başkan Yardımcısı Şirin Üstün, "Yalanın gerçeği yuhaladığı bir dönemden geçerken bizler haktan ve halktan yana olan tavrımızı devam ettireceğiz" dedi.

Birlik ve bütünlük vurgusu

CHP NRW Birliği Başkanı İbrahim Vural konuşmasında birlik ve bütünlük vurgusu yaptı. Vural, "Biz bir kez daha şunu gördük. Ülkemizi 15 yıldır bölüp, parçalamaya yeltenenlerin sevinçlerini 16 Nisan akşamı kursaklarında bıraktık. 16 Nisan akşamı 'Hayır' cephesi onların beynine balyoz gibi inmiştir. Türkiye'nin bir bütün olduğunun, bölünmeyeceğinin bir kez daha altını çizmiştir Türkiye halkı" diye konuştu.

Yüce Divan'a giderken terleyecekler

Son konuşmacı CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, YSK'nın hak gaspı ve Anayasa ihlali yaptığını ileri sürdü. Türkiye'de halkın "tek adam rejimi" istemediğini ifade eden Milletvekili Havutça, "Biz sandıklara sahip çıktık, biz milletin iradesine sahip çıktık CHP olarak. Ama YSK'nın hukuku gasp etmesinin önüne geçemedik ne yazık ki. Bu ülkede Anayasa'yı yapanlar şunu öngörmemişler, et kokarsa tuz var, tuz kokarsa ne var? YSK gibi ülkenin en üst mahkemesi, seçimlere karar veren, eğer bu insanlar yasaları çiğnerse ne yapar diye, ne yazık ki Anayasayı yapanlar düşünmemişler" ifadelerini kullandı. "Hukuku çiğneyenlerin" bir gün hesap vereceğini belirten Namık Havutça, "O sanık sandalyesinde Yüce Divan'a giderken alınlarından boncuk boncuk terleyecekler, bunu unutmayın. O korku onları uyutmayacak. Çünkü milletin iradesini çalanları ne tarih affeder, ne vicdan affeder" dedi.

CHP'lilerin protestosu halaylarla son buldu.

(Fotoğraflı)

Görüntü dökümü:

-Gösteriden görüntüler

-Cemalettin Özer'in Almanca konuşması

-Şirin Üstün'ün konuşması

-İbrahim Vural'ın konuşması

-Milletvekili Namık Havutça'nın konuşması

-Detaylar - Köln

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Baden-Württemberg Birliği: Tarih, Atını Geri Alan Köroğlu'nu Yazar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement