CHP Balıkesir Milletvekili Akın Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Balıkesir Milletvekili Akın Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, dünya ülkelerinin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için çok büyük girişimde bulunduğunu, çeşitli Ar-Ge yatırımları yaptığını belirterek, "Dünyanın tam tersine Türkiye'deki politika bağımlılık üzerine kurulmaya devam ediyor.

21.12.2017 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, dünya ülkelerinin enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için çok büyük girişimde bulunduğunu, çeşitli Ar-Ge yatırımları yaptığını belirterek, "Dünyanın tam tersine Türkiye'deki politika bağımlılık üzerine kurulmaya devam ediyor." dedi.

Akın, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, bugün "Dünya Kooperatifçilik Günü" olduğunu belirterek, çalışan kooperatiflere başarılar diledi.

CHP'li belediyelerin öncülüğünde enerji kooperatiflerini kurmaya başladıklarını ve devam ettiklerini belirten Akın, kooperatiflere ilişkin "Türkiye'de Elektrik Enerjisi ve Enerji Kooperatifçiliği" başlığıyla kitapçık hazırladıklarını anımsattı.

Türkiye'nin enerjide iki temel sorununun bulunduğunu ve bunlardan birincisinin dışa bağımlılık, ikincisinin ise tüketimin çok büyük oranda fosil enerji kaynakları olması olduğunu savunan Akın, "Dünya ülkeleri enerjide dışa bağımlılığını azaltmak için çok büyük girişimde bulunarak, farklı farklı Ar-Ge yatırımları yaparken, dünyanın tam tersine Türkiye'deki politika bağımlılık üzerine kurulmaya devam ediyor." diye konuştu.

Akın, Türkiye'yi enerjide dışa bağımlılıktan kurtarmanın yolunun milli ve yerli kaynakları devreye almaktan geçtiğini ifade ederek, CHP olarak enerji politikalarında devamlı çözüm önerilerini ortaya koyduklarını, enerji politikalarının bir siyasi partisinin olamayacağını, "sözde değil özde" hem milli hem de yerli olmak zorunda olduğunu söyledi.

Enerji kooperatiflerinin kurumlar vergisinden muaf olarak yararlanmaları için bir kanun teklifi de hazırladıklarını dile getiren Akın, şu anda enerji kooperatiflerine üye alımı aşamasında olduklarını anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Balıkesir Milletvekili Akın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement