CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, AK Parti'nin uyguladığı sağlık sisteminin, toplumun sağlığını korumayı değil cebindeki parayı almayı amaçladığını iddia etti.

25.10.2017 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, AK Parti'nin uyguladığı sağlık sisteminin, toplumun sağlığını korumayı değil cebindeki parayı almayı amaçladığını iddia etti.

Tüm, Balıkesir'de sağlık alanında yaşanan sorunlara ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

AK Parti'nin, sağlık politikalarıyla hiçbir zaman nitelikli hizmet vermediğini savunan Tüm, sağlığın özelleştirildiğini, hastaların müşteri olarak görüldüğünü, vatandaşa 10 kalemden fazla ödeme yaptırıldığını öne sürdü.

Tüm, bu sistemin, vatandaşın cebindeki parayı almayı amaçladığını savundu.

Balıkesir'de ilin en büyük hastanesi olan Atatürk Devlet Hastanesi'nin, kamu hastanesi olarak kurulmasına rağmen şehir hastanesine dönüştüğünü belirten Tüm, "Devlet, şehir hastanelerini arsa tahsis ederek, özel sektöre yaptırıyor. Atatürk Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı kaynaklarıyla yapıldı. Balıkesir'deki bu uygulamanın Türkiye'de başka örneği yoktur." diye konuştu.

Tüm, şehir merkezinde olan, vatandaşın kolay ulaştığı bu hastanenin, sorgusuz, sualsiz taşınmasına bölge halkının tepkisinin büyük olduğunu söyledi. Tüm, hastanenin, depreme dayanıklı olmadığı için boşaltıldığını ancak ruh sağlığı biriminin, hastalarıyla birlikte orada bırakıldığını savundu.

Balıkesir'in ilçe hastanelerinin de birçok sıkıntı, sorun yaşadığını, ilçe hastanelerinde birçok branşta uzman hekim bulunmadığını savunan Tüm, sağlık hizmetinin, taşıma suyla değirmen döndürmekten ibaret olduğunu ileri sürdü.

Mehmet Tüm, AK Parti'nin uyguladığı sağlık sisteminin, toplumun sağlığını korumayı değil cebindeki parayı almayı amaçladığını iddia ederek, "İnsan sağlığı rant konusu haline getirilmemelidir, hastaneler ticarethane, hastalar müşteri, doktorlar tüccar olarak görülmemelidir." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement