CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "AKP, 28 Şubat'ın mağduru değildir.

01.03.2018 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "AKP, 28 Şubat'ın mağduru değildir. 28 Şubat, dindar insanlarımızın dini duyguları üzerinden, AKP'nin savunduğu siyasal İslam için zemin hazırlamıştır." dedi.

Tüm, 28 Şubat'ın 21. yılı dolayısıyla basın toplantısı düzenledi.

AK Parti'nin 28 Şubat post modern darbesini kullanarak bitmeyen bir mağduriyet yarattığını ileri süren Tüm, kendi tabanını 28 Şubat üzerinden pekiştirdiğini söyledi.

Tüm, "Bugün 20 Temmuz OHAL darbesinin zulmü 12 Eylül'ü ve 28 Şubat'ı da çoktan geçmiş durumdadır. 28 Şubat'ta mazlum olduğunu söyleyenler, bugün zalim oldular. AKP her fırsatta 28 Şubat'ta mücadele ettiğini söylese de bugün 28 Şubat davasında tek bir tutuklu sanık bile kalmamıştır. Ancak AKP iktidarı 28 Şubat'ın ekmeğini yemeğe devam ediyor. AKP, 28 Şubat'ın mağduru değildir. 28 Şubat, dindar insanlarımızın dini duyguları üzerinden, AKP'nin savunduğu siyasal İslam için zemin hazırlamıştır." diye konuştu.

AK Parti'nin, darbelerle mücadele ettiği yönündeki sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirten Tüm, ne 12 Eylül ne de 28 Şubat'ın gerçek anlamda asla yargılanmadığını savundu.

Mehmet Tüm, "12 Eylül'ün de 28 Şubat'ın da, 20 Temmuz OHAL darbesinin de gerçek mağdurları; demokrasi, özgürlük ve barış mücadelesi veren insanlar olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Balıkesir Milletvekili Tüm Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement