CHP Beyşehir İlçe Başkanı Partisinden İstifa Etti - Son Dakika
Politika

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Partisinden İstifa Etti

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Partisinden İstifa Etti

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sinan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri partisinden istifa etti.

18.04.2013 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sinan Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri partisinden istifa etti.

CHP Beyşehir İlçe Başkanı Sinan Özdemir, istifasını ilçe teşkilatında yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu. Son günlerde CHP içerisinde MHP vari bir çizginin çok güçlü bir şekilde yükselişe geçtiğini belirten Özdemir, destek bulması ve bunlara sessiz kalınmasına tepki göstermek adına istifa dilekçesini sunduğunu ifade etti. Partili arkadaşlarının da yönetim kurulu üyeliklerini bıraktıklarını kaydeden Özdemir, "Konya İl Başkanlığı tarafından da bu istifalar onaylanmış olup, şu anda ilçe başkanlığı görevini bırakmış bulunuyoruz" dedi.

Konya ilçe örgütlerinin büyük bir çoğunluğuna genel merkez tarafından bazı kuşatma hareketleri yapılabilmekte olduğunu savunan Özdemir, parti içerisinde hoşgörüsüzlük ve sevgisizliğin çok yükselmesi, mikro milliyetçi kanatların parti içerisinde önemli görevlerde bulunmasının bu istifa kararında etkin rol oynadığını dile getirerek, "Şu anda genel merkezde çok etkin hale gelmeleri, CHP içerisinde benim çalışma alanımı daraltmış olması dolayısıyla bu görevi bırakmak zorunda kaldık. Biz sadece parti içerisindeki farklı grupların ve söylemlerin, MYK'dan çıkan kararların, tartışılmadan uygulanmasını, parti disiplinine karşı aykırı hareket edenlerin, bu yapılanmadan, bu davranıştan uzaklaşmasını istiyoruz ama maalesef bu konuda yeterli bir yol alamadığımızı görüyoruz. Daha önce de biz uyarıda bulunduk ve bu konularda serzenişlerimizi dile getirdik. Ama son günlerde de izlediğimiz gibi, parti içerisinde MHP vari bir çizginin çok güçlü bir şekilde yükselişe geçmesi, destek bulması, bunlara sessiz kalınmasına tepki göstererek görevi bırakmış bulunuyoruz" dedi.

"BU ŞOVENİZM TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK TEHLİKE"

Bir gazetenin sorusu üzerine, Konya'nın birçok ilçesindeki teşkilatlarda da benzer sorunlar olduğunu düşündüğünü aktaran Özdemir, "Ama tabi kendi içerisinde herkes sorunları çözmeye çalışıyor. Biz de bu istifayı verirken partiye zarar verme adına değil, bazı haksızlıklara, yanlışlıklara kamuoyunun ve genel merkezin dikkatini çekerek, yanlıştan dönülmesi, daha doğru bir çizgiye gelinmesinden yanayız. Bir de ülkede yaşayan her türlü etnik kimliğe saygı gösterilmesini özellikle savunuyoruz, farklılıklara saygı duyulmasını özellikle savunuyoruz, kişileri tanımadan fikirlerini bilmeden sadece kimliklerinden dolayı

saygısız davranılması, hakaret edilmesine asla izin verilmesini doğru bulmuyoruz. Buna da bir şekilde tepki vermek gerekiyor. Bu şovenizmin Türkiye için büyük tehlike olduğuna inanıyorum. Bu ülkenin Atatürk devrimciliğinin ve çağdaş cumhuriyetin korunabilmesi için toplum bilincinin artması

kimlik bilincine saygı duyulması, etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmadan, bölünmez bütünlüğü koruyabilmek adına herkesin birbirine saygılı olması gerektiğine inanıyoruz. Bu şekildeki düşüncemizden dolayı maalesef bu konuda da hoşgörüsüzlüğün yükseldiğini, yanlışların devam ettiğini devam etmeye de hep yatkın bir zemin bulmasından dolayı da görevimizi mecburen devam ettiremediğimizi ve bırakmak zorunda kaldığımızı belirtmek istiyorum" diye konuştu.

İstifasına rağmen hala CHP'nin bir üyesi olduğunu belirten Özdemir, arka planda çalışmaya ve Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun arkasında durmaya devam edeceklerini ve birçok konuda almış olduğu kararları da her konuda desteklediklerini söyledi. Özdemir, yeni süreçte atamayla 5 kişilik bir komisyonun belirlendiğini, bu komisyonun 30 gün içerisinde partiyi seçim sürecine götüreceğini de sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Beyşehir İlçe Başkanı Partisinden İstifa Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Eskişehir Kuryeler Birliği, CHP Adayı Ayşe Ünlüce'ye tepki gösterdi
    17:07 Eskişehir Kuryeler Birliği, CHP Adayı Ayşe Ünlüce'ye tepki gösterdi

    Eskişehir Kuryeler Birliği mensupları, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce'nin 'Kurye Dostu Belediye Protokolü'ne imza atmamasına tepki gösterdi. Birlik Başkanı Gökay Başar, kuryelerin hayatının pazarlık konusu olmadığını vurgulayarak protokole imza atan adaylara başarı diledi.

  • Meral Akşener Eldivan'da Vatandaşlara Seslendi
    17:07 Meral Akşener Eldivan'da Vatandaşlara Seslendi

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Eldivan ilçesinde düzenlenen mitingde atanamayan öğretmenler ve emeklilerin oyuna talip olduğunu söyledi.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü
    17:05 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: İşsizlik oranı 2023 yılında düştü

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Nevşehir'deki bir toplantıda yaptığı konuşmada, 2023 yılında işsizlik oranının 1 puanlık azalışla yüzde 9,4 seviyesine gerilediğini ve toplam işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine indiğini açıkladı. Ayrıca, Türkiye ekonomisinin 2023 yılında yüzde 4,5 büyüme gösterdiğini ve dolar bazında milli gelirin 1 trilyon doları aştığını belirtti.

  • Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli
    17:05 Ali Babacan: Deprem geliyorum diyor, yapı stokumuz gözden geçirilmeli

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bingöl'e yaptığı ziyarette deprem konusuna dikkat çekerek, mevcut yapı stokunun gözden geçirilmesi ve sağlamlaştırılması gerektiğini belirtti. Babacan ayrıca Gazze'deki Filistinlilerin zulüm altında olduğunu ve İsrail saldırılarında binlerce kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

  • Bozbey: Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok
    17:02 Bozbey: Sandıklarda şu an hiçbir sorunumuz yok

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, seçim çalışmaları kapsamında halka hitap etti. Bozbey, sandıklara sahip çıkacaklarını ve hiçbir sorun olmadığını belirtti.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti
    17:02 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir halkını oy kullanmaya davet etti

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde kent halkını oy kullanmaya davet etti. Başkan Ataç, Eskişehir'in gelişimi için birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi
    17:01 Niğde Valisi, uyuşturucu operasyonunda yaralanan polislere başarı belgesi verdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, uyuşturucu operasyonunda yaralanmalarına rağmen suçluları yakalayan 2 polis memuruna başarı belgesi verdi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Çelik, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli polis memurlarını makamında kabul ederek, yaralanmalarına rağmen görevlerini yerine getirdikleri için başarı belgesi takdim etti. Ovacık köyünde 26 Şubat'ta uyuşturucu bulunduğu değerlendirilen aracın 'dur' ihtarına uymaması üzerine başlayan takip sonucu ekip arabasıyla zanlıların içinde bulunduğu araç çarpışmış, 2 polis memuru yaralanmıştı. Vali Çelik, polis memurlarının gösterdikleri fedakarlık ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

  • Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, vatandaşlarla buluştu
    17:00 Cumhur İttifakı Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Tosun, vatandaşlarla buluştu

    Mehmet Tosun, Yokuşbaşı, Dağbelen ve Yalıkavak'ta vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyerek Bodrum'un sorunlarına yönelik çözüm projelerini anlattı. Plansızlık ve vizyonsuzluğun belediyecilikte yapılmaması gerektiğini vurgulayan Tosun, emlak vergilerinin düşürülmesi için girişimlerde bulunacağını söyledi.

  • Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi
    17:00 Trabzon'da Göçükte Hayatını Kaybeden İşçiler Toprağa Verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi toprağa verildi. İşçi ölümleriyle ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti
    16:59 Mansur Yavaş, Beypazarı'nda seçim çalışmalarına devam etti

    Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Beypazarı ilçesinde düzenlenen mitingde konuşarak, Ankara'nın tüm ilçelerine hizmetlerinin süreceğini ve CHP'nin Beypazarı Belediye Başkan adayı Özer Kasap'a destek istedi.

  • Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı
    16:59 Çanakkale'de Seçim Güvenlik Toplantısı Yapıldı

    Çanakkale'de, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi yapılan seçim güvenlik toplantısında, vatandaşların huzur ve güvenle oy kullanabilmeleri için alınacak önlemler görüşüldü. Toplantıya il emniyet müdürü, yardımcıları, ilçe emniyet müdürleri ve şube müdürleri katıldı.


Advertisement