CHP Binasına Başbakan Afişi Asma Tartışmaları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

CHP Binasına Başbakan Afişi Asma Tartışmaları Sürüyor

CHP Kartepe İlçe Örgütü'nün bulunduğu binaya, bina sahibinin yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını asması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor.

18.04.2013 16:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kartepe İlçe Örgütü'nün bulunduğu binaya, bina sahibinin yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını asması üzerine başlayan tartışmalar sürüyor. Konuyla ilgili İlçe Başkanı Bülent Sarı düzenlediği basın toplantısında olayın kira anlaşmazlığından değil başka sebeplerden kaynaklandığını söyledi.

CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Kartepe İlçe Başkanı Bülent Sarı, CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Baş ve Kartepe Belediyesi CHP'li Meclis üyesi Erdoğan Çalışkan, konuyla ilgili açıklama yaptı. Bina sahibi tarafından ilçe binalarına Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafının asıldığını, ardından yine ev sahibi tarafından sözlü ve bıçaklı saldırıya uğradıklarını belirten Sarı, saldırıdan 10 gün önce de bazı kişiler tarafından CHP'yi karalamaya yönelik fotoğraf dağıtıldığını kaydetti. Sarı, bahsedilen fotoğrafta ilçe binasının altında bulunan otobüs firması, ganyan bayisi ve alkollü içecek satan markete gönderme yapılarak CHP'nin karalanmaya çalışıldığını ve suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.

BAYRAK ASILMASINDAN RAHATSIZ OLDU

Bina sahibiyle kira sorunu olmadıklarını, aralarındaki ilk krizin Türk Bayrağı nedeniyle çıktığını söyleyen Sarı, şöyle konuştu: "CHP Genel Merkezi'nin talimatıyla ilçe binamıza Türk bayrağı asmıştık. Ev sahibi bayrağı kaldırmamızı söyledi. Biz de bayrağı kaldırmayacağımızı ve rahatsız olmaması gerektiğini söyledik. Ancak, ev sahibi bayraktan rahatsız olduğunu söyledi ve bayrağı kaldırdı" Bayrak krizinin ardından binalarına Erdoğan'ın fotoğraflarının asıldığını ifade eden Sarı, "İlçe toplantımız yapıldığı sırada ev sahibiyle karşılaştık ve düzgün bir dille konuştuk ama o bize bıçakla saldırmaya çalıştı" diye konuştu.

Sarı, saldırıdan 10 gün önce de CHP'yi karalayan bir fotoğrafın bazı kişiler tarafından ilçede dağıtıldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Binamızın altında bir otobüs firması, bir ganyan bayii ve bir de alkollü içecek satan büfe var. Fotoğrafın üstünde ise 'Bir partinin ideolojisi temelinde yatar. CHP'li olmak için üç temel kural; Metro'dan binmediğin yere bir bilet, ruhunu özgür kıl. Bir tane kupon yap ama hep imkansız atları yaz. Kuponun baştan sonra sürpriz olsun.

3-5 tane bira iç kafan çakır keyif olsun, üst kata çık partiye üye ol. İşte aranan seçmen' yazıyor"

Yaşanan olayların ardında bir gücün olduğunu belirten CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ise, CHP Kartepe İlçe Örgütü'nün Kartepe'de yükselişte olduğunu ve bu yükselişin bir takım güçleri rahatsız ettiğini kaydetti. Seçimlere 1 yıl kala siyasi gerginliğin başladığını kaydeden Kuşkan, yetkilileri de bu sorunun çözümü için göreve çağırdı. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Kuşkan, Türk bayrağından da kimsenin rahatsız olmaya hakkı olmadığını dile getirdi. Öte yandan binadan taşınmayı düşünmediklerini dile getiren Sarı, bu olayların kendilerini daha çok kamçıladığını sözlerine ekledi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP Binasına Başbakan Afişi Asma Tartışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement