CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli Açıklaması

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Sena Kaleli, Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümünde onu bir araştırmacı gazeteci olarak 'mumla' aradıklarını, zaman aşımı nedeniyle davasının da 'hurdaya' çıktığını söyledi.

24.01.2013 21:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Sena Kaleli, Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümünde onu bir araştırmacı gazeteci olarak 'mumla' aradıklarını, zaman aşımı nedeniyle davasının da 'hurdaya' çıktığını söyledi.

Sorumlusu olduğu Gümüşhane'ye beraberinde İstanbul Milletvekili Melda Onur ile birlikte gelen Kaleli, parti binasında düzenlenen toplantıda gazeteci ve partililerle bir araya geldi.

İl Başkanı Atilla Sait Özdamar ve parti yöneticilerinin de bulunduğu toplantıda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Kaleli, bugün araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu'nun ölüm yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

"MUMCU'YU 'MUMLA' ARIYORUZ"

Mumcu'yu bu dönemde 'mumla' aradıklarını ifade eden Kaleli, "Kendisi maalesef kim vurduya gitmiş oldu ve maalesef zaman aşımı ile arabasıyla birlikte davası da hurdaya çıktı. Bugün Gaffar Okkan, İsmail Cem ve Aydın Güven Gürkan'ın da ölüm yıldönümleri. Onları da rahmet ve özlemle anıyoruz." dedi.

"GENEL SEÇİMLERDEN BERİ YEREL SEÇİMLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

CHP'nin yerel seçimlere çok daha güçlü hazırlandığını, genel seçimlerden itibaren yerel seçimler için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Kaleli, parti içinde bu anlamda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi. CHP'nin toplumun sorunlarına getireceği birçok çözümü olduğunu dile getiren Kaleli, şöyle konuştu: "Toplumun her kesiminin çok sorunlu ve sıkıntılı olduğunu görüyoruz ve bunları nasıl çözümleyebiliriz diye vatandaşlarla görüşüyoruz. Çeşitli projelerimiz var. Şubat sonu Mart başı gibi büyükşehirlerimizde belediye başkan adaylarımız yoklanmış olacak. Çok güçlü bir şekilde CHP yerel seçimlere hazırlanıyor. Genel seçimlerden beri yerel seçimler için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

"TÜRKİYE'DE HİZMET SEKTÖRÜNE YÖNELİK ÜRETMEYEN BİR TOPLUM OLUŞTURULDU"

Türkiye'nin şuanda sosyal devlet taklidi yapan, sadece insanları üretmekten ve çalışmaktan alıkoyan, birtakım yardımlarla sosyal devletmiş gibi gösteren ama hala torpil mekanizmaları ile insanları işsiz kalan Bayburt, Gümüşhane gibi nüfusun giderek azaldığı, göçün arttığı, tarım ve hayvancılığın azalmasıyla esnafında sıkıntıya düştüğü, sanayileşemeyen, düşük ve orta gelir tuzağına yenik düşmüş illerinin olduğu bir ülke konumunda olduğunu öne süren Kaleli, "CHP hem geçmişine sahip çıkan hem de vatandaşının geleceğini iyi planlayan, onlarla ortak akılda hareket etmeye son derece yatkın bir partidir. Biz eşitlikçi, insani, hak ve özgürlüklerden, demokrasiden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Güçlü ülkeyiz derken bir taraftan da vatandaşların işsizlik sorunu yaşadığı illerin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Türkiye'de tarımdan, köylüsünden, memurundan, emeklisinden, sanayicisinden, memurundan, emeklisinden vazgeçip sadece hizmet sektörüne yönelik, üretmeyen bir toplum oluşturuldu. Rantiye bir toplum oldu. Dolayısıyla da ne üretiyoruz, ne paylaşıyoruz. Sadece bir şeyleri tüketiyoruz. Tasarruf bilincimizde tamamen yok oldu. Bu nedenle Türkiye artık bir çıkmaza doğru gidiyor. Umarız kardeş kavgalarıyla, sınır kavgalarıyla bu sıkıntılarımız daha da büyümez ve bizler daha zor duruma düşmeyiz. Türkiye'nin makro göstergeleri iyi gibi görünse de Türkiye gerçekte mikro anlamda büyük sıkıntıları yaşıyor. Toplumun her kesiminde bu sıkıntılar yaşanıyor." dedi.

CHP Gümüşhane İl Başkanı Atilla Sait Özdamar ise, parti genel merkezinin Gümüşhane'de başarılı olmak için elinden gelen herşeyi yaptığını belirterek, son dönemde sıklaşan milletvekili ziyaretlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Özdamar, Milletvekilleri Kaleli ve Onur'un yarın gün boyu Kelkit ilçesinde bir dizi temaslarda bulunacaklarını sözlerine ekledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement