CHP Çanakkale Milletvekili Erkek Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Çanakkale Milletvekili Erkek Açıklaması

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "(Irak'ın toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir) diyenler, bu kırmızı çizgileri dolar yeşili ve petrol siyahıyla mı aşmaktadır?

08.03.2016 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "( Irak'ın toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir) diyenler, bu kırmızı çizgileri dolar yeşili ve petrol siyahıyla mı aşmaktadır? Umarım bu politikalar sonucunda, Türkiye'nin kırmızı çizgileri kan kırmızısıyla çizilmez" dedi.

Erkek, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen "hilafet toplantılarını" ve hükümetin Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile ilişkilerini eleştirdi.

Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği Hizb-ut Tahrir örgütünün Ankara ve İstanbul'daki toplantılarında Cumhuriyetin kurucuları ve Mustafa Kemal Atatürk'ün düşman olarak gösterildiğini, DAEŞ'in askeri örgüt olarak nitelendirildiğini öne süren Erkek, laik bir ülkede bu tip radikal, dinci grupların bu toplantıları nasıl gerçekleştirdiğini sordu.

Erkek, "AKP hükümeti, İçişleri Bakanlığı, valiler bu tip toplantılara nasıl izin veriyor, izin vermiyorsa göz mü yumuyorlar? CHP olarak, bu suç örgütleriyle ilgili Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz" diye konuştu.

Hükümetin Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile fiili devlet diyaloğu kurmasının merkezi hükümet ile ilişkilerini zedelediğini ve bu durumun Türkiye'yi uluslararası arenada zor duruma düşürdüğünü savunan Erkek, Kuzey Irak'taki enerji potansiyelini değerlendirmek için hükümetin mezhepçi değil, ülke çıkarları doğrultusunda bir dış politika yürütmesi gerektiğini söyledi.

Muharrem Erkek, Türkiye'nin dış politikasının iflas ettiğini, bu nedenle "İsrail ve Kuzey Irak'ta Barzani yönetimine bel bağlandığını" öne sürerek, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, ekonomik kriz yaşayan Kuzey Irak için keseyi açmış durumda. Cumhurbaşkanı'nın hukuksuz biçimde kullandığı örtülü ödenekten Kuzey Irak'taki peşmergelerin maaşlarının ödendiğine dair ciddi iddialar bulunmaktadır. Bu iddialar doğru mudur? Barzani ile kapalı kapılar ardında ne gibi anlaşmalar yapılmaktadır? 'Irak'ın toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir' diyenler, bu kırmızı çizgileri dolar yeşili ve petrol siyahıyla mı aşmaktadır? Umarım bu politikalar sonucunda, Türkiye'nin kırmızı çizgileri kan kırmızısıyla çizilmez."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Çanakkale Milletvekili Erkek Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP'li Belediye Başkanı, Afyonkarahisar'daki Sığınmacı İş Yerlerini Mühürledi
    08:34 CHP'li Belediye Başkanı, Afyonkarahisar'daki Sığınmacı İş Yerlerini Mühürledi

    CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi, kentte bulunan sığınmacıların ruhsatsız iş yerlerini mühürleme kararı aldı. Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekiplerinin işlemlerini yerinde takip ederek dükkanları mühürledi ve mültecilerin iş yeri açmalarına engel olacağını, şehirden ayrılmaları için gerekenin yapılacağını ifade etti.

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.


Advertisement