CHP'de 25 Kadın Aday - Son Dakika
Politika

CHP'de 25 Kadın Aday

CHP\'de 25 Kadın Aday

CHP Myk'nın Önceki Gün Geç Saatlere Kadar Süren Toplantısında, Aralarında Çankaya'nın da Bulunduğu Ankara'nın Dört İlçesi Dışındaki İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları Büyük Ölçüde Belirlendi.

02.02.2009 03:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP MYK’nın önceki gün geç saatlere kadar süren toplantısında, aralarında Çankaya’nın da bulunduğu Ankara’nın dört ilçesi dışındaki il, ilçe ve belde belediye başkan adayları büyük ölçüde belirlendi.

CHP’nin Ankara’nın önemli ilçelerinden Çankaya, Yenimahalle, Keçiören ve Etimesgut adayları ise henüz belli olmadı. Bu ilçelerde kimlerin aday gösterileceğine ilişkin değerlendirme toplantılarının önümüzdeki hafta içinde süreceği ifade edildi. Yine, Isparta ve İzmir’in Güzelbahçe adayı da önümüzdeki hafta içinde netleşecek. CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, dün yaptığı açıklamada, "Mahkeme sonucunda yeniden seçimlere katılma hakkı kazanan bazı beldeler dışındaki aday çalışmalarımızı tamamladık. CHP, il düzeyinde 7, ilçe ve beldelerinin de katılımıyla yaklaşık 25 kadın belediye başkan adayı ile seçimlere katılacak. CHP’nin seçimlere katılmadığı yerlerin oranı yüzde 3 dolayında" dedi.

Sarıgül’ün prensi

Özyürek, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile hareket ettiği bilinen ve 2006’da şehit Kubilay’ı anma toplantısını Genel Başkan Baykal gelmeden başlattığı gerekçesiyle bir dönem partiden de uzaklaştırılan Tahir Şahin’in de İzmir Menemen’den yeniden aday gösterildiğini açıkladı. Özyürek’in açıklamaları doğrultusunda öne çıkan diğer isimler şöyle:

İstanbul adayları

Adalar: Mustafa Farsakoğlu, Arnavutköy: Ali İhsan Ercan, Ataşehir: Battal İlgezdi, Avcılar: Mustafa Değirmenci, Bağcılar: Bayram Ali Çeşmeli, Bahçelievler: Saffet Bulut, Başakşehir: Mehmet Kaban, Bayrampaşa: Bahri Siphaioğlu, Beylikdüzü: Vecdet Öz, Bakırköy: Ateş Ünal Erzen, Beşiktaş: İsmail Ünal, Beyoğlu: Mustafa Dolu, Beykoz: Alaattin Köseler, Büyükçekmece: Hasan Akgün, Çatalca: Cem Kara, Çekmeköy: Hüseyin Avni Siphai, Esenler: Yüksel Kılıç, Esenyurt: Bülent Kerimoğlu, Eyüp: Galip Mamal, Fatih: Can Özyedierler, Gaziosmanpaşa: Halil İbrahim Türkyılmaz, Güngören: Lemi Çelik, Kadıköy: Selami Öztürk, Kağıthane: Zeynel Öztürk, Kartal: Dr. Altınok Öz, Küçükçekmece: Nurettin Şen, Maltepe: Prof. Dr. Mustafa Zengin, Pendik: Mehmet Salih Usta, Sarıyer: Şükrü Genç, Sancaktepe: Arif Sağ, Silivri: Özcan Işıklar, Sultanbeyli: Osman Nuri Bedir, Sultangazi: Ercan Karabayır, Şile: Erman Çayıroğlu, Şişli: Muharrem Sarıgül, Tuzla: Cemil Ekşi, Ümraniye: Adil Aktan, Üsküdar: Sema Barlın, Zeytinburnu: Adil Emecan

İzmir adayları

Konak: Kemal Karataş, Bornova: Kamil Oktay, Dikili: Osman Özgüven, Tire: Halil Çulhaoğlu (Eski Devlet Bakanı) Foça: Gökhan Demirağ, Buca: Ercan Tatı, Torbalı: İbrahim Öz, Urla: Mustafa Araz, Karşıyaka: Cevat Durak ANKARA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'de 25 Kadın Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement