CHP'de 7 Haziran Genel Seçimlerinde Milletvekili Seçilen 131 İsmin 128'i Yerlerini Korudu (2) - Son Dakika
Güncel

CHP'de 7 Haziran Genel Seçimlerinde Milletvekili Seçilen 131 İsmin 128'i Yerlerini Korudu (2)

Chp'li TEZCAN, TEZCAN, PARTİSİNİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNİ YSK'YA SUNDU CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, partisinin milletvekili aday listelerini sunmak üzere YSK'ya geldiği sırada açıklamalarda bulundu.

18.09.2015 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'li TEZCAN, TEZCAN, PARTİSİNİN MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTELERİNİ YSK'YA SUNDU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan, partisinin milletvekili aday listelerini sunmak üzere YSK'ya geldiği sırada açıklamalarda bulundu. Tezcan, "Bildiğimiz sebeplerle özellikle siyaset üzerindeki vesayet nedeniyle ve ne yazık ki siyasetin dengesini sağlaması gereken Cumhurbaşkanlığı makamının, Sayın Cumhurbaşkanının vesayeti nedeniyle Türkiye bir hükümet kurulma fırsatını kaçırmış ve önümüzdeki süreçte yeniden millete müracaat etme zorunluluğu baş göstermiştir. 1 Kasım'da o büyük hakeme 'İkmale kaldın' diyenlerle o büyük hakemin sözüne uyup, 'Bir hükümet kurmamız gerekir' diyenlerin tekrar milletin önüne gidip o kantarda tartılacağı gün gelecek" dedi.

"Önce Türkiye" diyen 550 adayla YSK'ya müracaatlarını yaptıklarını belirten Tezcan, 131 CHP'li milletvekilinin 128'inin yeni listede de aday olarak yer aldığını, aday olduğu halde seçilemeyen isimleri de korumaya özen gösterdiklerini ifade etti.

Tezcan, 550 adayın 425'inin erkek, 125'inin kadın olduğunu, 14 kadın adayı İstanbul, Ankara ve İzmir'in aralarında bulunduğu illerde 1. sırada gösterdiklerini, adaylar arasında 13 ilkokul, 11 ortaokul, 79 lise, 447 üniversite mezunu yer aldığını, 30 yaşın altında 28 genç adayları bulunduğunu belirtti.

Tezcan, "Abdüllatif Şener ile bu çerçevede bir görüşmemiz, çalışma olmamıştır. Ancak takdir edersiniz ki biz CHP olarak büyük ölçüde örgüt tabanının iradesine uygun ön seçimle belirlemiştik. O listelere uymaya özen gösterdik. Dolayısıyla bu çerçevede hareket alanımızın çok fazla olduğu bir pozisyon yoktu. Ama siyasette birikimi olan herkesin mutlaka hizmet edeceği yeni alanlar olur. Bu her zaman milletvekili olmakla da olmayabilir. Sayın Abdüllatif Şener de değerli bir siyasetçidir. Bunun altını çizmekte yarar görüyorum" diye konuştu.

Tezcan, "Vatan Partisi Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi kriz ortamında CHP'nin çatısı altında, CHP ile destek vererek birlikte yürüme memnuniyetini ifade etmiştir, bununla ilgili görüşmelerimiz olmuştur ama söylediğimiz sebeple bizim bu tip bir ittifakı kurmamızın, partiler ittifakını yaratmamızın objektif koşulları yoktur, bulunmamıştır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'de 7 Haziran Genel Seçimlerinde Milletvekili Seçilen 131 İsmin 128'i Yerlerini Korudu (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement