CHP'de Balbay Maskeli Tanıtım - Son Dakika
Yerel

CHP'de Balbay Maskeli Tanıtım

CHP\'de Balbay Maskeli Tanıtım

CHP İzmir milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı.

15.04.2011 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. İzmir'in ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı, Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklandığı Silivri Cezaevi'nde bulunan Gazeteci Mustafa Balbay'ın adı anons edildiği partililer, Balbay'ın kağıttan maskesini yüzlerini taktı ve 'Hepimiz seninle tutukluyuz" diye slogan attı. Mustafa Balbay'ın kardeşi Suat Balbay, maskeyle çıktığı sahnede partilileri selamladı. Toplantıya liste dışı kalan İzmir milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti. CHP İzmir milletvekili adaylarını, İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde tanıttı. CHP bayraklarıyla süslenen 800 kişilik salonun dışı da doldu. Yaklaşık bin 200 kişinin katıldığı toplantıda, CHP reklam filmi barkovizyondan gösterilirken, Onur Akın'ın seslendirdiği 'Kılıçdaroğlu' şarkısı ile 'bir ıslık da sen çal' adlı şarkı çalındı. Partililer alkışlarla şarkılara eşlik etti. Törene liste dışı kalan İzmir'in altı milletvekilinin katılmaması dikkat çekerken, DP Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istafa ederek, CHP'den aday gösterilen Aytun Çıray'ın tüm belediye başkanlarının elini sıktı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından partinin basın danışmanı Sait Çelik'in anonsuyla ayağa kalkan partililer, 'Bir ıslık da sen çalö şarkısına ıslık çalarak eşlik etti.

ALTI SAAT UYKU, GİRİLMEDİK PAZARYERİ KALMAYACAK

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, törende yaptığı konuşmada, İzmir milletvekili aday listesinin 'Bakanlar Kurulu' gibi olduğunu belirterek, şöyle konuştu: ?Bu örgütün yüzünü güldürmek istiyoruz. Onlara 58 yıl aradan sonra iktidarı göstermek istiyoruz. Örgütü hiç bu kadar diri bu kadar ateşli görmedim. Sizlerle gurur duyuyorum. En az 10'ar vekil çıkaracağız. Aday adayları altı saatten fazla uyumayacak, 30 ilçe kapı kapı gezilecek, girmedikleri pazaryeri kalmayacak. Çalışma planlarını il ve ilçe başkanlarına pazartesi günü asacağız. AKP ve MHP kadrolarına bakıldığında adaylarımız birikimleri, nitelikleri açısından en iyi kadrodur. Genel Başkan İzmir'e milletvekili adayı değil adeta Bakanlar Kurulu oluşturdu. Hiçbir partilinin ağzından 'örgütten daha fazla aday olabilirdi' sözünü duymak istemiyorum onlar da çapacı biz de çapacıyız. İzmir'de seçimlere kadar iki miting daha yapılacak. Son miting 11 Haziran'da Gündoğdu'da. Kurtuluş mücadelesine Samsun'dan başlayıp, İzmir'de bitireceğiz ve AKP'yi İzmir'de sandığa gömeceğiz. AKP'den gemiciklerin hesabını sormak için iktidar olmak zorundayız. Geldikleri gibi gidecekler. Biz şehitlerimize 'kelle' diyen bir anlayışın 'Anıtkabir'de sap gibi durmaya gerek yok' diyen bir anlayışı 12 Haziran'da hep birlikte göndereceğiz. Ülkede halinden memnun tek bir esim kalmadı. 270 aday adayı vardı, 63'ü kadındı. Listeye giremeyen aday adaylarının neredeyse tamamı emrindeyiz, bir milletvekili gibi çalışacağız. ö

PARTİLİLER BALBAY MASKESİ TAKTI

Adaylar arasında en çok alkışı Musa Çam, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Levent Piriştina aldı. Suikasta kurban giden Gazeteci Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu, eşinden söz edildiğinde gözleri doldu. Aday tanıtımında sıra ikinci bölge ikinci sıra adayı Mustafa Balbay'a geldiğinde partililer ayağa kalkıp Balbay'ın kağıttan posterini yüzünü taktı. Balbay'ın kardeşi Suat Balbay, onun maskesini yüzüne takarak sahneye çıktı ve partilileri selamladı. Partililer, 'Hepimiz seninle tutukluyuzö, 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecekö, 'Ya istiklal ya ölüm, tam bağımsız Türkiyeö sloganını attı. CHP ikinci bölge birinci sıra milletvekili adayı ve Genel Başkan Yardımcısı Alattin Yüksel, sabah saatlerinde babasını kaybettiği için aday tanıtım törenine gelemedi. Partililere acı haberi İzmir İl Başkanı Bayır verdi. Adaylardan Seniye Nazik Işık da İsveç'te toplantıda olduğu için katılmadı. Adaylar yan yana dizilip ellerini havaya kaldırarak, partilileri selamladı ve objektiflere poz verdi.

(Haber: Elif DEMİRCİ/ İzmir, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel CHP'de Balbay Maskeli Tanıtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement