CHP'de Şok İstifa Konuşuluyor - Son Dakika
Politika

CHP'de Şok İstifa Konuşuluyor

CHP\'de Şok İstifa Konuşuluyor

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel şok bir karar ile istifa ettiğini duyururken, kulislerde çeşitli iddialar da dolaşmaya başladı.

10.08.2016 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel şok bir karar ile istifa ettiğini duyururken, kulislerde çeşitli iddialar da dolaşmaya başladı.

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Açıklamasında parti içindeki fikir ayrılıkları nedeniyle istifa ettiğini belirten Yüksel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile tartışma yaşaması nedeniyle böyle bir karar aldığı yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Yüksel'in; Kılıçdaroğlu'nun yarınki Seferihisar programını basın yoluyla öğrendiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Çanakkale'deki Anafartalar Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle düzenlenen törenlere katılım için kaldırılacak otobüs konusunda genel merkezin tavrından rahatsız olduğu ve İzmir'deki Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcıları ile bazı konularda fikir ayrılıklarına düştüğü için istifa kararı aldığı iddia edildi.

İl başkanı nasıl belirlenecek?

Öte yandan, Çanakkale'deki Anafartalar Zaferi'nin 101. yılı nedeniyle düzenlenen törene ve Çanakkale'de yapılan il başkanları toplantısına katılmayan Yüksel'in telefonunun kapalı olduğu ve partinin il binasında sessizliğin hakim olduğu gözlendi. Parti tüzüğüne göre, yönetimin kendi içinden bir il başkanı seçmesi ya da CHP Genel Merkezi'nin bir il başkanı ataması gerekiyor. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'de Şok İstifa Konuşuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement