CHP'de Yeni İl Başkanları Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

CHP'de Yeni İl Başkanları Belli Oldu

CHP\'de Yeni İl Başkanları Belli Oldu

CHP, birçok ilde yeni il başkanlarını seçimler sonucu belirledi. CHP Ankara İl Başkanlığı'na yeniden Adnan Keskin getirildi.

27.12.2015 08:40  Güncelleme: 08:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin iki gün sürecek olan 35'inci Olağan İstanbul İl Kongresi dün Bostancı Gösteri Merkezi'nde başladı. Ankara'daki Yenimahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezinde, saat 22.30'da başlayan oy verme işlemi 23.55'te sona erdi.

Yaklaşık 600 delegenin oy kullandığı seçimde adaylardan Adnan Keskin 367 oy, diğer aday Hikmet Tepe ise 225 oy aldı.

ANTALYA

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) kalelerinden olan Antalya'da il başkanlığı için çekişmeli bir yarış yaşandı. Cavit Arı'dan boşalan görevi yürüten mevcut İl Başkanı Semih Esen, 254 delegenin oyunu alarak yeniden başkan seçildi.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı 35. Olağan İl Kongresi, Konyaaltı Sporland tesislerinde yapıldı. Sabahın erken saatlerinden salona gelen delegeler, il başkanlığı seçimleri için 10 sandıkta oy kullandı. Başkanlık için 6 ismin yarıştığı kongrede Ali Kızıltaş, kongre öncesi çekilme kararı aldı.

Adaylardan Mustafa Şeker ise kongre sırasında listesini teslim etmeden çekildiğini açıkladı. Mevcut İl Başkanı Semih Esen, eski milletvekillerinden Yıldıray Sapan, Tuncay Ercenk, eski il yöneticilerinden Bahadır Manyaslıoğlu'nun yarıştığı kongrede ipi göğüsleyen mevcut il başkanı Esen oldu. Toplam 10 sandıkta 576 geçerli oydan 254'ünü alan Semih Esen yeniden başkan seçilirken, Tuncay Ercenk ise 213 delegenin oyunu almayı başardı. Bahadır Manyaslıoğlu 61, eski milletvekillerinden Yıldıray Sapan ise 48 oy aldı.

ESKİŞEHİR

CHP Eskişehir İl Kongresi'nde eski başkan Sinan Özkar 295 oy alarak yeniden başkan seçildi. Özkar'ın rakibi İlker Özokçu ise 294 oy alarak seçimi 1 oyla kaybetti.

CHP Eskişehir İl Olağan Kongresi Mavi Ada Tesisleri'nde yapıldı. Milletvekilleri Gaye Usluer, Utku Çakır Özer ve Cemal Okan Yüksel'in de izlediği kongrede eski il başkanı Sinan Özkar ile rakibi İlker Özokçu seçimlerde başa baş yarıştı.

Eski başkan avukat Sinan Özkar 295, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İlker Özokçu da 294 oy aldı. 6 oyun geçersiz sayıldığı seçimlerde Sinan Özkar 1 oyla yeniden CHP İl başkanı oldu. Özkar'ın listesinde şu isimler yer aldı: Serdar Aksoy, Betül Duman, Süleyman Kömürcü, Fikriye Söğütlü, Zakire Altınel, Kazım Durur, Nesrin Aybulus Önen, Feridun Sözeri, Erhan Canbaz, Emre Genç, Zeynel Sak, Recep Taşel, Yahya Çelik, Cafer Kılınç, Ahmet Saraç, Serdar Yıldırım, Zekiye Değirmenci, Emine Kırmızıgül, Saadet Seryalçın ve Barış Yörük.

NİĞDE

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 10. Olağan Niğde İl Kongresi yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimi mevcut il başkanı Erhan Adem yeniden kazandı. Diğer aday Tevfik Caymaz ise az bir oyla seçimi kaybetti.

MERSİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin 35. Olağan İl Kongresi'nde, Abdullah Özyiğit yeniden il başkanı seçildi.

TRABZON

CHP Trabzon 35. Olağan İl Kongresi'nde yeni il başkanı Turgay Güngör oldu.

19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede Divan Başkanlığı'nı CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen yaptı. Mevcut CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun ile Turgay Güngör'ün yarıştığı seçimde 159 oy alan Turgay Güngör, CHP Trabzon'un yeni il başkanı olurken, Güzide Önsel Uzun ise 143 oy aldı.

SİNOP

CHP Sinop İl Başkanlığı Olağan Kongresi'nde Barış Ayhan, başkan seçildi.

GİRESUN

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı yapılan Olağan İl Kongresi sonrasında yapılan seçimle görevi yeni İl Başkanı Necati Tığlı devretti.

Tek aday olarak gösterilen Necati Tığlı yapılan oylama sonucunda CHP'nin yeni İl Başkanı oldu.

ADIYAMAN'DA BAŞKAN SEÇİLEMEDİ

CHP Adıyaman İl Kongresinde il başkanı seçilemedi.

Adıyaman Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen kongrede, mevcut başkan Abuzer Tanrıverdi, Mehmet Yıldırım ve Deniz Çakmak yarıştı.

178 delegeden 173'nün oy kullandığı kongrede Abuzer Tanrıverdi 59, Mehmet Yıldırım 59 ve Deniz Çakmak 53 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

Seçime 2 gün içerisinde itiraz edilmediği takdirde il başkanının kura ile belirleneceği öğrenildi.

İSTANBUL

CHP'nin 35'inci Olağan İstanbul İl Kongresi dün Bostancı Gösteri Merkezi'nde başladı. İki gün sürecek kongre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mesajının okunmasıyla başladı.

CHP'nin iç tüzüğüne göre seçimlerin çarşaf liste şeklinde yapılması gerekirken bazı delegelerin "Blok liste yapılsın" itirazı üzerine Divan Başkanı Ercan Karakaş, talebi oylamaya sundu. Oy çokluğuyla kabul edilen bugünkü başkanlık seçimi, blok liste şeklinde yapılacak. 20'den fazla adayın yarıştığı kongrede, 65 delegenin imzasını toplayan isimler bugün oylanacak.

'SORUNLARIMIZI AŞMALIYIZ'

Kongrede aday olmayacağını açıklayan İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın partisine yönelik özeleştiri yaptı. "Sorunlarını aşamayan CHP'nin yüzde 25'leri geçmesinin imkanı yok" diyen Karayalçın şunları söyledi: "Bu sorunların başında CHP'nin sol yanının yetersizliği geliyor. Ayrıca örgüt yapımız yetersiz ve siyasetin finansmanı konusunda eksik kalıyoruz. AK Parti'nin toplumsal kimlik üzerinden yaptığı siyaseti eleştirirken, aynı durumu biz parti örgütlerinde yaşıyoruz. Bu sorunları ortadan kaldırmalıyız. Doğuda yaşayanlar, 'Ey batıdaki kardeşlerimiz, sesimizi duyun' diyor. Sesinizi duyuyoruz. Toprakları vermekle, insanları vurmakla sonuca gidemeyiz. Ne verecek bir karış toprağımız ne de vuracak bir tek yurttaşımız vardır."

Son Dakika Güncel CHP'de Yeni İl Başkanları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • ...ERBAA...: CHP VE HDP BİRBİRİNİ DESTEKLİYOR..HAİNLİKTE YARİSİYORLAR..RUSYANİN,ESADİN,İRANİN YANİNDA YER ALİYORLAR..BU İKİ HAİN PARTİ ,VATANİMİZA,BAYRAGİMİZA,EZANİMİZA,POLİSİMİZE,ASKERİMİZE ÇOOOOK ZARAR VERİYORLAR...BUNLAR TERÖR ÖRGÜTLERİNE TERÖRİST DEMİYORLAR...BUNLARİ DESTEKLİYENLER İNANİN GÜNAH İŞLİYORLAR... 6 14 Yanıtla KÜÇÜK BEYNİYLE MİLLETİ KANDIRMAYA UĞRAŞIYO: Kul hakkini çatiiir çatir yiyen günah işlemiyorda ben chp liyim diye mi günah işliyorum. La geri zekali bu günahsa benim seni hiç enterese etmez. 6 0 ...ERBAA...: BEN CHP VE HDP PARANOYASINA TUTULDUM, İŞSİZ AYLAĞIN TEKİYİM. BABA PARASIYLA GEÇİNİR SAĞA SOLA MUSALLAT OLMAYA ÇALIŞIRIM. KİME NERDEN BULAŞSAM DİYE ARANIRIM.SİYASETİ SİYASETÇİ YAPAR BEN ÇENE PATLATIRIM, GERÇİ BENİ KİM İPLER Kİ? ZENGİNİN MALI ZÜĞÜRTÜN ÇENESİNİ YORARMIŞ 1 1
  • 32li: CHP sen bu kafayla bu memlekette sittin sene dikkadar olamazsın etrafımdaki chp li arkadaşları görüyorum hep havalı din düşmanı 3 5 Yanıtla HASAN KIRTEPE: Dinini de al git. 1 3
  • Kesin Lan Dırlamayı: Şarlatanlar sürüsü. 2 5 Yanıtla
  • misafir44: chp nin bu fasist donemde hdp nin yaninda yer alması lazım. 0 4 Yanıtla
  • mahmut: Aynı il başkanları seçilecekki aynı genel başkan yoluna devam etsin önümüzdeki seçimlerde inşallah barajı geçerler 3 1 Yanıtla
  • nötron: Atatürk öldügünde 57 yaşında idi yıl 1938 idi ve 1938 zi 57 ye bölerseniz 34 net sonucu çıkar yani ölüm yılı ve yası bölümü İstanbul cıkar nerde öldü ataturk istanbulba bu bir işaret peki hangi yıla giriyoruz 2016 ataturk hangi yıl öldü 1938 ikisini çıkar kalan78 ayın kacında öldü 10 nunda 78 den cıkar kalan 68 kalır 68 de ne var 2 tane tam 34 sonuç yani ocagın ikisi sonuç 02-01-2016 net tarihi ve İstanbul cıkar bunların sayısal degerleri toplamıda 2019 yaparki 19 ve ataturk kurtuluş demek kısac 2 1 Yanıtla
  • VATENTAŞ: Baykal'ın kravatı ilginç geldi bana o nasıl kravat bağlama ya çözemedim :-) 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti
    16:29 Tekirdağ'da Belediye Başkanları İl Müdürlerini Ziyaret Etti

    Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal'ı ziyaret etti. Albayrak, Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını anlattı. Aynı şekilde, Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da Süleymanpaşa ilçesindeki okulları ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Hüseyin Uzunlar ise İl Jandarma Komutanı Ahmet Çetin'i ziyaret ederek ilçeye yaptığı hizmetleri anlattı.

  • GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi
    16:28 GEKA, Milas'ta Balık Depolama ve Paketleme Tesisi Projesine Destek Verdi

    Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), Milas'ta toprak havuzlarda yetişen balığın depolanması ve paketlenmesi tesisinin fizibilite projesine destek verdi. Milas İlçesi İç Su Ürünleri Yetiştirici Üreticileri Birliği'nin başvuru sahibi olduğu proje, GEKA'nın 2023 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında destekleniyor. Bu proje ile toprak havuzlarda balık yetiştiriciliği sektörünün gelişimi için önemli bir adım atılmış olacak.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:27 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Ortaca ilçesinde düzenlenen bir programda vatandaşlara hitap etti. Özel, seçimde Ortaca'yı almaya geldiklerini belirterek, Ahmet Aras'ı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı yapacaklarını söyledi. Ayrıca, orman köylülerinin sorunlarına dikkat çeken Özel, Muğla'nın orman varlığını artırmak ve korumak için çalışacaklarını ifade etti. Emeklilerin haklarını alacaklarını vurgulayan Özel, gençleri sandığa davet etti ve Türkiye ittifakının umudun ittifakı olduğunu belirtti.

  • Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi
    16:27 Mersin Gülnar'da Anaokulu Öğrencileri Fidan Dikme Etkinliği Düzenledi

    Mersin'in Gülnar ilçesinde, Tırnak Mahallesi'nde 109. Yıl Hatıra Ormanı oluşturmak amacıyla anaokulu öğrencilerinin katılımıyla fidan dikme etkinliği düzenlendi. Kaymakam Yusuf Ziya Yaktı, Samiye Naim Eğitim Vakfı Mürüvvet Kandemir Anaokulu öğrencileri ve aileleri etkinliğe katıldı. Öğrenciler, bilgilendirme sonrasında fidanları toprakla buluşturdu.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı
    16:26 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: 6 Bin 299 Çift Evlilik Öncesi Eğitimlere Alındı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin bu hafta evlilik öncesi eğitimlere alındığını açıkladı. Bakan Göktaş ayrıca, fonun öncelikli olarak deprem bölgesinde pilot olarak uygulandığını ve daha sonra Türkiye geneline yaygınlaştırılacağını ifade etti.

  • Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi
    16:26 Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, personellere müjde verdi

    Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, belediye personeli ve ailelerini iftar yemeğinde bir araya getirdi ve Belediye İş Sendikası ile protokol imzalandığı müjdesini verdi.

  • Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı
    16:25 Gezi Parkı Davası Tutuklusu Tayfun Kahraman'dan Sandığa Gitme Çağrısı

    Gezi Parkı davasından cezaevinde bulunan şehir plancısı Tayfun Kahraman, pazar günü yapılacak yerel seçim için sandığa gitme çağrısı yaptı. Kahraman, oy kullanmayı düşünmeyen kişileri ikna etmek ve engelli olanları sandığa götürmek için çağrıda bulundu. Kendisinin yerine kullanılan her oy hakkını ödeyeceğini belirten Kahraman, İstanbul'u savunmaya devam edeceğini vurguladı.

  • Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı
    16:25 Sermiyan Midyat, Midyat'ta düzenlenen söyleşiye katıldı

    Oyuncu Sermiyan Midyat, Midyat Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen söyleşiye katıldı. Midyat ilçesinde bulunmaktan memnuniyetini dile getiren Midyat, Ağustos ayında çekimlerine başlayacağı 'Hükümet Adam' filminin galasını da ilçede yapacağını belirtti. Söyleşinin sonunda hayranlarıyla fotoğraf çektiren Midyat, programda müzik grubu da sahne aldı.

  • Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı
    16:25 Antalya'da izinsiz tıbbi işlem yapan kişi yakalandı

    Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, izinsiz ve yetkisiz bir şekilde tıbbi işlem yapıldığı ihbarı üzerine yapılan operasyonda, bin 757 tıbbi malzeme ve cihaza el konuldu. Yabancı uyruklu işletme sahibi gözaltına alındı ve hakkında adli ve idari işlem yapıldı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ve haksız kazanç elde eden kişilere yönelik çalışmaların devam edeceğini açıkladı.

  • CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'
    16:25 CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey: 'Bursa'da Kentsel Dönüşüm Yapılmadı'

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da kentsel dönüşümün yapılmadığını belirterek, kentsel dönüşümü eleştirdi.

  • Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı
    16:24 Konya Akıncılar Platformu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı

    Konya Akıncılar Platformu Başkanı Ahmet Poçanoğlu, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarını destekleyeceklerini açıkladı.


Advertisement