CHP'den 1. Ana Bakım Fabrikasının Özelleştirmesine Tepki - Son Dakika
Politika

CHP'den 1. Ana Bakım Fabrikasının Özelleştirmesine Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Özelleştirme kapsamına alınan 1. Ana Bakım Fabrikasında çalışanların durumları ne olacak?

10.01.2019 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Özelleştirme kapsamına alınan 1. Ana Bakım Fabrikasında çalışanların durumları ne olacak? Bu fabrikada çalışan 711 işçinin hakkı hukuku yine sümen altı mı edilecek?" ifadesini kullandı.

Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, Fırtına obüslerinin imalatını yapan 1. Ana Bakım Fabrikasının özelleştirilmesinin kararlaştırıldığını hatırlattı.

Özelleştirme kapsamına dahil edilen fabrikanın yalnızca ülkenin emeği değil, aynı zamanda milli güvenliği olduğunu vurgulayan Ağbaba, "Dünyanın neresinde bir ülkenin kendi milli güvenliğini sağlamak adına teçhizatlar üreten bir fabrikanın özelleştirildiği görülmüştür? Etrafa millilik ahkamı kesenler, ülkenin milli savunma sistemini özelleştirmektedir." görüşünü savundu.

Ağbaba, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecinde işçilerin hak kaybına uğramayacağının söylenmesine rağmen 800'e yakın işçinin işinden çıkartıldığını, 811'inin ise zorla emekliliğe sevk edildiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Şimdi özelleştirme kapsamına alınan 1. Ana Bakım Fabrikasında çalışanların durumları ne olacak? Bu fabrikada çalışan 711 işçinin hakkı hukuku yine sümen altı mı edilecek? İktidarın özelleştirme karnesinin ne kadar kabarık olduğu hepimizin malumu. Özelleştirme süreci ile birlikte ne yazık ki bir kez daha çalışan işçilerin emeği yok olacak, güvenceleri ellerinden alınacaktır. Son günlerde açığa çıkan bazı bilgilere göre 1. Ana Bakım Fabrikasının yandaş sermaye patronu Ethem Sancak ve Katarlı ortaklarının sahip olduğu BMC şirketine devredileceği gündeme gelmiştir. Yani iktidar milli güvenliğimizi Katarlılara peşkeş çekme hazırlığına girişmiş durumdadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den 1. Ana Bakım Fabrikasının Özelleştirmesine Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:18 MSB: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil yürütülen operasyonlarda son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

  • MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor
    12:14 MSB: Yunan gemisi Türk bayrağı çekmedi, bizim gemiler de Yunan bayrağı çekmiyor

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, sosyal medyada yer alan NATO görevi kapsamında İzmir Limanı'nı ziyaret eden Yunan gemisinin Türk bayrağı çekmemesine ilişkin, 'Mütekabiliyet esasları çerçevesinde bizim gemilerimiz de Yunanistan liman ziyareti gerçekleştirdiğinde Yunan bayrağı çekmiyor.' ifadesini kullandı. Bakanlık kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

  • Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı
    12:13 Antalya'da 31 Mart seçimleri için güvenlik önlemleri alındı

    Antalya Valisi Hulusi Şahin, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimleri öncesinde kentteki seçmen sayısı, sandık sayısı ve kolluk gücü hakkında bilgi verdi. Şahin, seçim güvenliği toplantısında, seçim takviminin işlediğini ve şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Seçim yasaklarının devam ettiğini vurgulayan Şahin, güvenli bir seçim ortamı sağlamak için tedbirlerin sıkı bir şekilde alındığını ifade etti. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın emirleri doğrultusunda ilave tedbirlerin alınabileceğini söyledi.

  • Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi
    12:12 Milli Savunma Bakanlığı: Son bir haftada 38 terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Ayrıca, Irak'ın kuzeyinden kaçan bir PKK'lı teröristin teslim olduğu ve Suriye'de istikrarın sağlanması için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

  • Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu
    12:10 Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar programında buluştu

    Manisa Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürlüğü personeliyle iftar sofrasında bir araya geldi. Programda konuşan Vali Ünlü, Türk polisinin önemini vurgulayarak, görevlerini cesaret ve kararlılıkla yerine getirdiklerini belirtti.

  • CHP lideri Özel'den iddialı çıkış: Bu 5 büyükşehri alacağız
    12:04 CHP lideri Özel'den iddialı çıkış: Bu 5 büyükşehri alacağız

    Ellerindeki 11 büyükşehrin üstüne Bursa, Balıkesir, Manisa, Denizli ve Trabzon'u ekleyeceklerini ifade eden CHP lideri Özgür Özel, "Giresun'u Sinop'u kazanacağız. Afyon ve Uşak'ı yan yana kazanacağız. Kütahya'nın da çok büyük bir sürpriz potansiyeli var" dedi.

  • CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi
    12:03 CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda Para Sayma Görüntüleri Soruşturması: Şişli Belediye Başkanı Şüpheli Sıfatıyla İfade Verdi

    CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin soruşturma devam ederken, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin'in ifadesi alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Şişli Belediye Başkanı şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Soruşturma, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla başlamıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu görüntülere ilişkin resen soruşturma başlatmış ve birçok kişinin ifadesini almıştı.


Advertisement