CHP'den Göl Kenarındaki Çöplüğün Mesire Yeri Yapılmasına Tepki - Son Dakika
Yerel

CHP'den Göl Kenarındaki Çöplüğün Mesire Yeri Yapılmasına Tepki

CHP\'den Göl Kenarındaki Çöplüğün Mesire Yeri Yapılmasına Tepki

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik ilçesinde Yeniköy Burun mevkiindeki mesire alanı projesine tepki gösterdi.

25.05.2016 08:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İznik ilçesinde Yeniköy Burun mevkiindeki mesire alanı projesine tepki gösterdi. Bu projenin kendisinden önceki belediye başkanlarının hayali olduğunu belirten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, çöplüğü halkın nefes alacağı bir alana dönüştürdüklerini söyledi.

Partililerle mesire alanını inceleyen Kayışoğlu, "İznik Gölü'nün Yeniköy Burun mevkinde yaban hayvanları ve balıkların üreme ve konaklama alanı olan sazlıkların doldurularak mesire alanına dönüştürülmesi katliamdır. 131 dönümlük sazlık yok edilip göl toprakla dolduruldu. Hayaldi gerçek oldu, gölün üzerinde yürüyoruz" dedi.

İznik Gölü'nün Türkiye'nin 5. büyük doğal gölü olduğunun altını çizen Kayışoğlu, "İznik Gölü, suyu içilebilir özellikte olduğu için aynı zamanda bir içme suyu rezervi olarak da görülmektedir. Ortalama derinliği 40 s metre, en derin yeri 70 metredir. Yüzey alan 313 km'dir, doğu-batı yönlü uzunluğu 32 km'dir. Çevresinde 60'ın üzerinde yerleşim yeri vardır. Gölden çekilen sularla 9000 hektar alan sulanıyor. Yeni sulama tesisleriyle bu alan 7 bin hektar daha eklenmesi bekleniyor" diye konuştu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise, "Bu projenin hazmedilemediğini görmekteyiz. Bu alan daha önceki belediye başkanları Erdoğan Savaş'ın (CHP), Mehmet Kaman'ın (DYP), Zeynel Abidin Turan'ın (DYP) Kadri Eryılmaz'ın (AKP-MHP) hayaliydi. 15 ve 31 nolu parseller, hazırlanan 5 binlik haritada günübirlik tesis alanı olarak işaretlenmiştir. Yıllarca o bölgeye çöp ve molazlar dökülmüş. Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan Genel Müdür Prof. Dr. Kemal Yalınkılıç, bakan adına imzaladığı belgede 'Topoğrafyasının bozulmuş ve doğal yaşam alanı açısından da zengin olmaması sebebiyle Burun mevkiinin temizlenmesinde sakınca görülmemektedir' diye görüş bildirilmiştir. Milli Emlak Genel Müdürlüğü bize burasını 30.7.2015 yılında tahsisini yaptı. 2016 yılında da temizlik çalışması yapıldı. Buraları 20 yıldan beri insanların çöp döktüğü alandı. ve buralar ne av alanı ne de yabani hayvan sahası. Niye bu hizmetlerin önüne geçilmek istenmekte onu anlayabilmiş değilim. Dönemin belediye başkanı Erdoğan Savaş'ın o bölgede yaptırmış olduğu bir bina var. Biz orasını yeniden kazandırmaya çalışıyoruz. Kim ne yapmak ve istiyor ve bu hizmetleri ne için durdurmak istiyor bilmiyorum, ancak bizler hizmet etmek istiyoruz. Ne pahasına olursa olsun. beş tane belediye başkanımın hayali olan günü birlik tesisinde otopark, mini hayvanat bahçesi, motokros yarış sahası, hobi ve dinlenme bahçesi, çocuk oyun alanı ve piknik alanları oluşturacağız. Yani bu İzniklilerin ve İznik dışından gelen vatandaşlarımızın hizmet alanı olacaktır. Hizmette yarışalım, siyasi partileri buraya yığarak, hizmetlerin engellenmesi için değil. Hizmet için tüm gövdemizi bu taşın altına bizler koyduk. Çöplüğü halkın nefes alacağı alana dönüştürüyoruz. Burası ile ilgi olarak bir başka projemiz daha var. İl Çevre Müdürlüğü ile ortaklaşa herkesin ummadığı bi alan haline dönecek bir proje bu. Yine söylüyorum burası daha önceki belediye başkanlarımızın hayaliydi. Biz o hayalleri gerçekleştiriyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'den Göl Kenarındaki Çöplüğün Mesire Yeri Yapılmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement