CHP'den İsrail Soruları: Akp, İsrail ile Mutabakat Zaptı İmzaladı Mı? - Son Dakika
Güncel

CHP'den İsrail Soruları: Akp, İsrail ile Mutabakat Zaptı İmzaladı Mı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AKP Hükümeti'nin İsrail ile 15 Temmuz 2004'te Ankara'da bir mutabakat zaptı imzalayıp imzalamadığını sordu.

03.08.2014 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, AKP Hükümeti'nin İsrail ile 15 Temmuz 2004'te Ankara'da bir mutabakat zaptı imzalayıp imzalamadığını sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

"AKP Hükümeti, İsrail ile 15 Temmuz 2004'te Ankara'da bir mutabakat zaptı imzalayarak, serbest ticaret anlaşması kapsamında "temel ve işlenmiş tarım ürünleri ticaretindeki tavizlerin karşılıklı genişletilmesini müzakere etme konusunda' bir anlaşma imzalamış mıdır?

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İsrail Ulusal Altyapı Bakanı Binyamin Ben-Elizer ile petrol, doğalgaz, elektrik, su ve fiberoptik geçmesinin planlandığı bir boru anlaşması imzalamış mıdır?

Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs 2005 tarihli İsrail ziyareti sırasında 200 milyon dolarlık Heron alım anlaşması imzalamış mıdır?

Aynı ziyarette Recep Tayyip Erdoğan M60 tanklarının modernizasyonu için yeni bir protokol imzalamış ve 17 ayrı askeri projeye dair görüşmeler yapmış mıdır?

Recep Erdoğan, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin 44 yıllığına İsrail'li bir şirkete verilmesine itiraz edenleri "Yahudi düşmanlığı' ile suçlayan bir açıklama yapmış mıdır?

2004 yılı sonunda AKP, "Tarımsal İşbirliği ve Kalkınma Projesi' ile önünü açarak Konya'da 40 bin dönüm arazinin İsrail'e satılmasına onay vermiş midir?

AKP, tarihte ilk kez Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkentinde Milli Kütüphane Konferans Salonu'nda 6 Aralık 2004 günü İsrail'e Siyonizmin kurucu Theodor Herz'i anma izni vermiş midir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den İsrail Soruları: Akp, İsrail ile Mutabakat Zaptı İmzaladı Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement