CHP'den Mamaklılara Kreş Sözü - Son Dakika
Politika

CHP'den Mamaklılara Kreş Sözü

CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci, nüfusu 644 bin olan Mamak ilçesinde kreş bulunmadığını belirterek, seçilmesi halinde ilk yıl 4 kreş ile yaşlılar için sosyal alan yapacaklarını bildirdi.

07.02.2019 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖMER OLCAY - CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci, nüfusu 644 bin olan Mamak ilçesinde kreş bulunmadığını belirterek, seçilmesi halinde ilk yıl 4 kreş ile yaşlılar için sosyal alan yapacaklarını bildirdi.

AA muhabirine 31 Mart yerel seçimlerine yönelik çalışmalarını anlatan Demirci, üniversite, organize sanayi, kadın destek merkezleri, raylı sistemler, havuzlar, kreşler, rekreasyon alanları ve park projeleriyle ilçeyi Ankara'nın cazibe merkezi haline getireceğini söyledi.

Mamak'ta işe gidiş ve dönüş saatlerinde trafiğin kısa süreliğine yavaşladığını belirten Demirci, "Dikimevi'nden başlayarak Doğukent'e kadar yapacağımız raylı sistemi, Çayyolu'na kadar bağlayacağız. Aktarmalı olarak da Keçiören'e kadar gidilebilecek. Kentin ana dokularını birbirleriyle bağlantılı hale getireceğiz. Mamaklıların iş yoğunluğu saatinde daha az trafikle karşılaşmasını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

"Sanayimiz ve üniversitemiz yok"

Ankara'nın sanayi ve üniversite kenti olduğuna dikkati çeken Demirci, Türkiye'deki 50 ilden büyük olan Mamak'ta üniversite bulunmadığını vurguladı.

Üniversite ve sanayi merkezlerinin eksikliğinden dolayı ilçenin cazibe merkezi haline gelemediğini kaydeden Demircan, şunları bildirdi:

"Sanayimiz ve üniversitemiz yok. Diğer ilçelerdeki vatandaşları Mamak'a getiren ağırlıklı bir sebep yok. O nedenle çok trafik sorunu yaşadığımız söylenemez. Bu bir şanssızlık. Keşke sorunumuz olsaydı diyebileceğim onu da çözsek birçok temel sorunu da çözmüş olacaktık. Kuracağımız üniversite ve yine hizmete sunacağımız yeni organize sanayi bölgelerinin gerçekleşmesiyle ulaşımda sorunu yaşayacağız. İlçenin kalkınmasından sonra oluşacak trafik sorununu hazır raylı sistemler ile çok rahat çözeceğiz."

-Parklar ve rekreasyon alanları

Demirci, parklarda ve rekreasyon alanlarında ücretsiz internet ve kütüphane hizmeti de sunacaklarını ifade ederek ailelerin güvenli bir şekilde keyifli vakit geçirebilmeleri için güvenlik personeli de istihdam edeceklerini kaydetti.

Kömür deposu olarak kullanılan alanda oluşturmayı planladığı rekreasyon alanı projesine ilişkin bilgi veren Demirci, "200 bin metrekare alan içerisinde sosyal alanların daha çok, ticari alanların ise en az olduğu, yeşil alanlarda, insanların günübirlik vakit geçirebilecekleri ve yürüyüş yapacakları ortam sağlayacağız." diye konuştu.

"İlk 1 yılda 4 tane kreş"

Demirci, seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlardan kreş ve havuz taleplerinin geldiğine dikkati çekerek en az 4 kreş ve 3 havuz yapılacağını aktardı.

Gençlere ve çocuklara yönelik çalışmaların yanı sıra ihtiyar ve emeklilere yönelik de projelerinin olduğunu ifade eden Demirci, şunları anlattı:

"Çankaya ilçemizin nüfusu 960 bin, bizim nüfusumuz ise 644 bin. Çankaya'da 12 tane kreş var. Mamak'ta ise bir tane bile yok. İlk bir yılda 4 tane kreş açmayı planlıyoruz. İki tane de yaşlı ve emeklerimizin güzel vakitler geçirecekleri sosyal alanlar yapacağım. 3 tane de havuz planladık. En kısa sürede bu 3 havuzu da yapacağız."

"Hiçbir kardeşimin işine dokunulamaz"

Mamak Belediyesinde çalışan işçilerle değişime gitmeden aynı şekilde çalışacağının altını çizen Demirci, çalışma şartlarında ve ücretlerinde iyileştirmelere gideceğini aktardı.

Parti ayrımı gözetmeden bütün Mamaklıların belediye başkanı olacağını dile getiren Demirci şunları kaydetti:

"Hiçbir kardeşimin aşına işine dokunulamaz, hiçbir kardeşim ayrımcılığa uğrayamaz. Ben tüm Mamak'ın belediye başkanı olacağım. Tüm mahallelere eşit hizmet götüreceğim. Bu anlamda da bir tek bir kardeşimin işine aşına dokunmayacağım.

Eşit iş eşit ücret ilkesi gereği Mamaklı kardeşim, Çankaya Belediyesinde çalışan kardeşim ile aynı ücreti alacak. Bunu da özellikle önemsiyorum. Çünkü Mamak çok mağdur edilmiş. Mamak'ın bu mağduriyetini gidermeye çalışan bir belediye başkanı olarak kendi çalışma arkadaşlarımın standartlarını daha iyi yerlere taşıyacağım."

CHP\'den Mamaklılara Kreş Sözü
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den Mamaklılara Kreş Sözü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi
    10:00 Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi

    Burhaniye ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı sabit ve hareketli uygulamalarda aranan 9 kişi yakalandı. Uygulamalarda ayrıca 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermide ele geçirildi.

  • Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak
    10:00 Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için pazar günü sandık başına gidecek. Erzincan il ve ilçelerinde toplam 462 sandıkta 131 bin 650 seçmen oy kullanacak. Erzincan Merkezde 341 sandıkta 103 bin 475 seçmen oy kullanacak. Erzincan'ın diğer ilçelerinde ise toplamda 28 sandıkta 28 bin 175 seçmen oy kullanacak.

  • Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
    10:00 Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı. 28 Mart 2024 tarihinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 735 kişi sorgulanırken, aranan 21 şahıs da yakalandı. Denetimler sırasında birçok umuma açık yer, AVM, devremülk, metruk bina, okul çevresi ve park bahçe kontrol edildi. Uygulamaların devam edeceği bildirildi.

  • Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi
    09:59 Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi

    Çerkeş ilçesinde düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 bin kişi bir araya geldi. Çerkeş Belediyesi tarafından düzenlenen programda dua edildi ve ilahiler söylendi. Çerkeş Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Sopacı, konuşmasında birlikte oruç açmanın mutluluğunu dile getirdi ve hizmet süreleri boyunca verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti. İftar programına AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Furkan Altuntaş, Ankara Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu ve vatandaşlar katıldı.

  • Aydın'da Terör Propagandası Yapan 4 Şüpheli Yakalandı
    09:57 Aydın'da Terör Propagandası Yapan 4 Şüpheli Yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Didim, Efeler ve Germencik ilçelerinde terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen 4 şüpheli yakalandı. Şüpheliler hakkında adli süreç devam etmektedir.

  • Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor
    09:57 Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor

    Bursa'nın İznik ilçesinde 'makam aracım' dediği bisikletiyle kahve kahve dolaşıp oy isteyen bağımsız belediye başkan adayı seçileceği taktirde alacağı maaşı da üstün zekalı çocukların okuması için harcayacağını söyledi. Bir yandan oyun oynayıp bir yandan da bağımsız başkan adayının seçim vaatlerini dinleyen kahvehanedekiler Harun Doğru'nun vaatlerini duyunca alkış yağmuruna tuttu.

  • AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi
    09:38 AGD Kayseri Şubesi Gazze İftarı Düzenledi

    Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Kayseri Şubesi tarafından 'Gazze İftarı' düzenlendi. Programda hurma, çorba ve ekmek ile iftar yapıldı. AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin ve Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Arıkan da konuşma yaptı.

  • Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi
    09:36 Samsun'da Mahalli İdareler Seçimleri İçin 4 Bin 634 Personel Görevlendirildi

    Samsun Valisi Orhan Tavlı, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde 3 bin 118'i emniyet, bin 442'si jandarma ve 74'ü sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 4 bin 634 personelin görevlendirildiğini açıkladı. Seçim Güvenliği Toplantısı'nda seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü.

  • Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Manisa'da Mahalli İdareler Genel Seçimleri İçin Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Manisa Valisi Enver Ünlü başkanlığında 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi amacıyla toplantı düzenlendi. Seçim öncesi, seçim günü ve seçim sonrasına yönelik alınması gereken tedbirler görüşüldü. Toplantıya ilgili kurumların yetkilileri katıldı.

  • Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı
    09:31 Bitlis Hizan'da Seçim Güvenliği Toplantısı Yapıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimleri için İlçe Seçim Güvenliği Toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin güvenli ve huzur içinde geçmesi için alınacak tedbirler ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

  • Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı
    09:30 Diyarbakır'da gasp çetesine 'Piyon' operasyonu: 9 kişi tutuklandı

    Diyarbakır'da hırsızlık ve gasp yapan bir çete, 'Piyon' operasyonu ile çökertildi. 9 şüpheli tutuklandı ve 18 yıl kesinleşen hapis cezası bulunan bir çete üyesi mutfak dolabında saklanırken yakalandı. Operasyonda ele geçirilen ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi.

  • Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak
    09:13 Bayburt'ta Mahalli İdareler Seçimine 59 bin 563 seçmen katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye'nin en az nüfuslu ili olan Bayburt'ta 303 sandıkta 59 bin 563 seçmen oy kullanacak. Bayburt Merkezde 231 sandıkta 47 bin 871 seçmen oy kullanırken, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde toplam 11 bin 692 seçmen, 71 sandıkta oy atma işlemi gerçekleştirecek.


Advertisement