CHP'den TBMM Genel Kurulu'nun Olağanüstü Toplanması Çağrısı - Son Dakika
Politika

CHP'den TBMM Genel Kurulu'nun Olağanüstü Toplanması Çağrısı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırmalarıyla ilgili, "Tüm partilerin bu çağrımıza olumlu yanıt vereceğine, 550 milletvekilinin eksiksiz olarak toplantıda bulunacaklarına ve komisyonun da bir büyük uzlaşı ile kurulacağına inanıyoruz" dedi.

23.07.2015 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel,  TBMM Genel Kurulu'nu olağanüstü toplantıya çağırmalarıyla ilgili, "Tüm partilerin bu çağrımıza olumlu yanıt vereceğine, 550 milletvekilinin eksiksiz olarak toplantıda bulunacaklarına ve komisyonun da bir büyük uzlaşı ile kurulacağına inanıyoruz" dedi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle Meclis Araştırma Komisyonu kurulması ve buna ilişkin görüşmenin yapılması amacıyla TBMM Genel Kurulu'nun 29 Temmuz Çarşamba günü olağanüstü toplanması çağrısında bulunacaklarını bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun terör saldırılarının ardından 4 siyasi partinin teröre karşı birliktelik mesajı vermesi önerisini olumlu karşıladıklarını belirten Özel, "Ancak bu konudaki yaklaşımlarının geçmişte dış politikada yapılan hataları affetmeden, gelinen noktanın sorumlusunun 13 yıllık AK Parti iktidarı olduğunu unutmadan bugün ihtiyaç duyulan birlik ve beraberlik mesajını vermek" olduğunu vurguladı.

Olağanüstü toplantı çağrılarının, tüm partilerin Meclis'te konuyla ilgili görüşlerini dile getirmesi ve oluşacak bir komisyonun konuyu enine boyuna tartışmasına yönelik olacağını ifade eden Özel, "Tüm partilerin bu çağrımıza olumlu yanıt vereceğine, 550 milletvekilinin eksiksiz olarak toplantıda bulunacaklarına ve komisyonun da büyük uzlaşı ile kurulacağına inanıyoruz" diye konuştu.

-"Başka partinin eksik imzalarını tamamlamak olarak yorumlamak doğru olmaz"

Özel, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

HDP'nin de Meclis'in olağanüstü toplanması çağrısında bulunduğunun, ancak çağrı için yeterli sayıda milletvekilleri olmadığı için destek beklediklerini açıkladıkları, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'un ise bu çağrıya olumsuz yanıt verdiğinin hatırlatılması üzerine Özel, CHP'nin Suruç'taki terör saldırısının ardından bölgeye gönderdiği heyetin hazırladığı ön rapordaki verilerin ışığında hareket ettiğini kaydetti.

Özel, "Daha önce Sayın Haluk Koç'a sorulan soru Sayın Demirtaş'ın 80 imzasına 30 imza vererek destek olup olmayacağımızdı. CHP'nin Meclis'in olağanüstü toplanması için ihtiyaç duyulan 110 imzayı sağlayacak milletvekili sayısı zaten var. Eğer CHP böyle bir gerekliliği görürse Meclis'i toplantıya çağırmaktan çekinmez. Ama bunun bir diğer partinin eksik imzalarını tamamlama olarak yorumlanması doğru olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Özgür Özel, bir başka soruyu yanıtlarken de Genel Kurul'un olağanüstü toplantısında, Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin önergelerinin görüşülmesini, komisyonun kurulmasına karar verilmesi halinde ise komisyonun Meclis tatildeyken de çalışmasını sağlayacak bir karar alınmasını talep ettiklerini anlattı.

-"Sayın Özkes düne kadar CHP'nin milletvekiliydi"

İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in CHP'den istifasına ilişkin bugün düzenlediği basın toplantısında parti yönetimine yönelik eleştirilerinin de sorulduğu Özel, "Sayın Özkes düne kadar CHP'nin milletvekiliydi, birlikte siyaset yaptık, zorlukları paylaştık. Bugün kendisi artık bir bağımsız milletvekili. Bundan sonraki süreçte kendisine başarılar diliyoruz. Bundan sonra kendisiyle ilgili bir değerlendirme yapmam doğru olmaz" karşılığını verdi.

-"CHP'nin önceliği seçim değil"

Özel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bugün bir gazetede yer alan "Erken seçim ihtimali daha yüksek" şeklindeki değerlendirmesiyle ilgili sorular üzerine de şunları kaydetti:

"Yarından itibaren başlayacak olan görüşmeler müzakereler öncesi ön görüşme. Tarafların birbirlerini anlayacağı, birlikte müzakere edip edemeyeceklerine karar verecekleri bir süreç yaşanacak. Bu süreçte CHP'nin önceliği seçim değil, seçim vaatlerini hayata geçirebileceği bir koalisyonun kurulmasıdır. 7 Haziran'ın mesajı budur. CHP, vatandaşa verdiği sözleri tutabileceği ve 14 ilkesini hayata geçirebileceği bir koalisyonun ortağı olabilir. Ama böyle bir koalisyonun kurulmasının olanaklı olmadığı durumda erken seçimden en az endişe edecek partinin CHP olduğunun bilinmesini isteriz."

CHP'nin ve teşkilatlarının seçime her zaman hazır olduğunu, bunun için özel bir talimat ya da il ziyaretlerine ihtiyaç olmadığını ifade eden Özel, CHP'nin erken seçime hazır olduğunu, ancak bu seçeneğin Türkiye'ye kaybettireceklerinin farkında olarak öncelikle koalisyon için pozitif çaba gösterdiklerini bildirdi.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'den TBMM Genel Kurulu'nun Olağanüstü Toplanması Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement