CHP'den Tören İptaline Tepki - Son Dakika
Güncel

CHP'den Tören İptaline Tepki

CHP\'den Tören İptaline Tepki

Muhalefetin, 19 Mayıs stat törenlerinin iptaline tepkisi sürüyor.

16.01.2012 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muhalefetin, 19 Mayıs stat törenlerinin iptaline tepkisi sürüyor. CHP İzmir'de, adalet, bağımsızlık bilinci, beraber bir vatan ve devlet kurabilme güven ve cesaretinin saldırı altında olduğunu belirterek, birlik olup Cumhuriyet sembollerine sahip çıkma çağrısı yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Erdal Aksünger'in yanı sıra ilçe başkanları, kadın ve genç partililerin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında 19 Mayıs stat törenlerinin Ankara dışında iptal edilmesine tepki gösterdi. Cumhuriyet'in sembollerine sahip çıkma çağrısı yapan Bayır, AKP'nin Türkiye'nin birliğini temsil eden sembollere karşı bilinçli bir saldırı kampanyası sürdürdüğünü, 19 Mayıs törenlerinin iptal kararının da bu bilinçli kampanyanın bir parçası olduğunu öne sürerek, 'Bu karar, Türk gençliğine emperyalizm karşısında direnme, ilhamını ve cesaretini veren milli mücadeleye ve Kuvva-i Milliye'ye ruhuna yöneltilen bir saldırıdır. Bu kararı alanlar bir süre önce aslında milli mücadelenin yapılmamış olduğunu ve Kurtuluş Savaşı'nın kurmaca olduğunu iddia edenlerdir. Bu kararı alanların akıl hocaları, Atatürkçülüğü hakaret olarak kabul edenlerdir. Cumhuriyetin bütün sembollerine faşist iftirasını atanlardır. 19 Mayıs törenlerinin iptalini, incir çekirdeğini doldurmayan ve gülünç mazeretlerle izaha kalkanların zerre kadar samimi olmadıkları açıktır. Bu törenleri iptal edenlerin derdinin sadece usulle veya içerikle ilgili olmadığı herkes tarafından çok iyi bilinmektedirö dedi.

BİRLİK OLALIM, SAHİP ÇIKALIM

CHP İzmir İl Başkanı Bayır, 19 Mayıs törenlerinin iptalinin usulden değil içerikten kaynaklandığını öne sürerek, 'Amaç çaresizlik duygusunu bütün topluma yaymaktır. Kendini çaresiz hisseden, referanslardan uzaklaşmış, bağımsızlık ruhunu kaybetmiş bir toplum oluşturmaktır. Adalet duygumuz, bağımsızlık bilincimiz, beraber bir vatan kurabilmiş olma, bir devlet kurabilmiş olma güvenimiz ve cesaretimiz saldırı altındadır. Herkesi bize dayatılan asıl büyük resmi görmeye davet ediyoruz. Herkesi birlik sembollerimize sahip çıkmaya, bir olmaya ve baskıya direnmeye davet ediyoruzö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'den Tören İptaline Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement