CHP'den "Zaman Aşımı" İçin Teklif - Son Dakika
Güncel

CHP'den "Zaman Aşımı" İçin Teklif

CHP\'den "Zaman Aşımı" İçin Teklif

CHP'li Gürkut Acar, faili meçhullerde zaman aşımının kaldırılması için kanun teklifi verdi.

21.01.2013 11:04  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, faili meçhullerde zaman aşımının kaldırılması ve evlilik yaşının 18'e yükseltilmesi için kanun teklifi verdi CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, faili meçhullerde zaman aşımının kaldırılması ve evlilik yaşının 18'e yükseltilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, TBMM Başkanlığına Türk Ceza Kanunu ve Türk Medeni Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi'ni sundu.

Teklif, faili meçhul olaylarda zaman aşımının kaldırılmasını amaçlıyor.

Teklif ile evlenme yaşı 18'e yükseltilirken, evlenme akdinin kanuna göre yapılmış olduğunu gösteren belgeyi görmeden bir evlenme için dinsel tören yapan kimse hakkında verilen iki aydan altı aya kadar hapis cezası üç aydan bir yıla çıkartılıyor.

Teklifin gerekçesinde, faili meçhul cinayetler ve olayların, zihinlerde geniş bir yer tutmakta olduğuna işaret edilerek, " Abdi İpekçi, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu, Türkiye'nin faili meçhuller zincirinde ismi ilk akla gelenlerdir. Bu cinayetlerle ilgili bir takım soruşturma ve yargılamalar yapılmış ise de sorular tam olarak yanıtlanmamış, pek çok olay faili meçhul durumdadır" denildi.

Gerekçede, faili meçhul olaylarda failin belirlenmesine kadar zaman aşımının işletilmemesinin yararlı olacağına dikkat çekildi.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre 18 yaşına kadar her insanın çocuk olduğu belirtilerek, "Bu kapsamda da evlenme yaşının 18'e yükseltilmesi zorunludur. Kanun teklifi ile faili meçhul olaylar için zaman aşımının kaldırılması, evlenme yaşının 18'e yükseltilmesi ve 18 yaşından küçükler için dini nikah veya dinsel tören düzenleyenlere verilen cezaların arttırılması amaçlanmıştır" denildi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den 'Zaman Aşımı' İçin Teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement