CHP, Emeklilikte Yaşa Takılanları Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika
Güncel

CHP, Emeklilikte Yaşa Takılanları Meclis Gündemine Taşıdı

CHP, Emeklilikte Yaşa Takılanları Meclis Gündemine Taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Türeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'e, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin bir çalışma olup olmadığını sordu.

01.02.2014 10:44  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e, emeklilikte yaşa takılanlara ilişkin bir çalışma olup olmadığını sordu.

Türeli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını doldurduğu halde öngörülen yaş sınırını aşamadığı için emekli aylığı alamayan vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi istedi.

Yaşa takılanların sayısını öğrenmek isteyen Türeli, Çalışma Bakanı'na, "Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyor musunuz? Bu sosyal sorunun çözümü yönünde Bakanlığınız bünyesinde yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa nasıl biz çözüm öngörülmektedir? Yaşa takılan ve işsiz olan vatandaşlarımızın sağlık sigortasından yararlanabilmelerini sağlayacak bir çalışmanız var mıdır?" sorularını yöneltti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP, Emeklilikte Yaşa Takılanları Meclis Gündemine Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement