CHP Foça'da İstifa Depremi - Son Dakika
Yerel

CHP Foça'da İstifa Depremi

CHP Foça\'da İstifa Depremi

CHP Foça Belediye Meclis Üyesi Haydar Çelebi'nin partisinden istifa etmesi ile birlikte CHP Foça İlçe Örgütü'nde toplu istifalar başladı.

07.01.2014 14:47  Güncelleme: 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça Belediye Meclis Üyesi Haydar Çelebi'nin "Parti içi demokrasi uygulanmıyor" gerekçesiyle partisinden istifa etmesi ile birlikte CHP Foça İlçe Örgütü'nde toplu istifalar başladı. Parti üyesi 13 kişi CHP Foça İlçe Başkanlığı'na giderek, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer'e istifa dilekçelerini sundu.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ YOK

İstifa eden grup adına açıklama yapan Sinem Atan, şunları kaydetti: "İlçe Başkanlığı koltuğunda bir belediye personeli oturuyor. Biz kendisini İlçe Başkanı olarak değil, İlçe Müdürü olarak değerlendiriyoruz. Yeni CHP'de ahbap çavuş ilişkisi olmayacak denildi. Belediye Başkan adaylarının ön seçim yapılarak belirleneceğinin sözü verildi. Verilen sözlerin hiçbiri yerine getirilmedi. İnsanları bilerek oyalıyorlar. Biz bundan bir süre önce Belediye Başkan adayının ön seçim yapılarak belirlenmesi için parti üyelerimizden 700 dilekçe topladık. CHP Foça İlçe Örgütü üyelerini temsilen kurduğumuz 35 kişilik heyet olarak bu dilekçeleri önce Foça İlçe Başkanlığına, sonrada CHP Genel Merkezine giderek bu talebimizi ilettik. Demokrasi talebimiz maalesef dikkate alınmadı. Ayrıca Foça Belediyesi'nde çalışan bir personelin CHP Foça İlçe Başkanı olmasını da içimize sindiremediğimiz gibi bu durumu kınıyoruz"

SAYGI İLE KARŞILIYORUZ

CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer ise; "Nasıl bir siyasi partiye, derneğe insanlar gönüllü olarak üye olabiliyorlarsa, aynı şekilde yine gönüllü olarak istifa edebilirler. Saygı ile karşılıyoruz" diye konuştu

GİDENE GÜLE GÜLE

Biçer'in bu açıklamasına tepki gösteren Parti üyesi Asiye Behçet, "Aferin size bir bu partiye ömrümüzü verdik, yıllarca hizmet ettik. Siz şu anda bizim neden istifa ettiğimizi sorgulamak ve 'sizin derdiniz nedir? Gelin son bir kez daha konuşalım' demek yerine 'gidene güle güle' diyorsunuz. On yıllarca verdiğimiz hizmetlerin mükafatını bu şekilde almış olduk.Teşekkür ediyorum" dedi.

TAKİPÇİ OLACAĞIZ

CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, istifa eden gruba çay ikramı teklifinde bulundu. İstifa eden üyeler ise;"Alacağımız olsun, 2 yıldır CHP'li Foça Belediyesi'nden alacaklarını tahsil edemeyen Foça esnaflarımızın hakkını aramak adına nasıl olsa biz daha buraya çok gelip gideceğiz" diye cevap verdi.

İLÇE BAŞKANI DEĞİL, İLÇE MÜDÜRÜ

Protesto alkışları ile parti binasından ayrılan üyeler; CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer'in belediye personeli olduğuna işaret ederek, "CHP Foça İlçe Müdürü'ne istifalarımızı teslim ettik" dediler. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Foça'da İstifa Depremi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement