CHP Gaziantep İl Başkanı Peri Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Gaziantep İl Başkanı Peri Açıklaması

CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, Yerli Malları Haftası'nın, uygulanan yanlış politikalar yüzünden bütün özelliğini kaybettiğini ileri sürdü.

02.01.2012 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Gaziantep İl Başkanı Ali Peri, Yerli Malları Haftası'nın, uygulanan yanlış politikalar yüzünden bütün özelliğini kaybettiğini ileri sürdü.

Peri, yaptığı yazılı açıklamada, Yerli Malı Haftası'nın çocuklara bilinçli bir şekilde aşılanması gerektiğini belirtti.

Hükümetin ithalat-ihracat politikalarını eleştiren Peri, şunları kaydetti:

"İhracatımız rekor kırmış diyorlar. Peki ithalatımız ihracatın kaç katı- Cari açık ne durumda- İthalat rakamlarının büyüklüğünü bir tarafa bırakıp, içeriğe baktığımızda, çok daha vahim bir tablo görüyoruz. Tarım ülkesi olmakla övünen Türkiye öyle bir hale getirilmiş ki, ithal etmediğimiz tarım ürünü neredeyse yok. Türkiye gibi bir ülke buğday, mısır, şeker, sebze, meyve, et ve hatta yumurta ithal edecek duruma gelmişse gerisini siz düşünün."

Peri, Yerli Malları Haftası'nı kutlayacak bir öğrencinin ithal ürünleri okula götüreceğini ifade ederek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yerli Malları Haftası uygulanan yanlış politikalar yüzünden özelliğini kaybetti. Minik öğrencimiz okula giderken, ithal muzu, ithal şekerlemeleri, ithal et, mercimek ve sarımsakla yoğrulmuş köfteyi yine Çin malı beslenme çantasına koyacak, babasının ithal arabasına ya da ithal servis aracına binip Yerli Malları Haftası'nı kutlamaya gidecek."İ

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Gaziantep İl Başkanı Peri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement