CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ulusal Kayısı Konseyi kurulması tartışması var. İhtisas Organize Sanayi kurulması tartışmaları var. Bununla ilgili fikrimizi daha önce paylaşmıştık.

07.09.2017 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Ulusal Kayısı Konseyi kurulması tartışması var. İhtisas Organize Sanayi kurulması tartışmaları var. Bununla ilgili fikrimizi daha önce paylaşmıştık. Tabii ki Malatya'da kayısı ve tarımla ilgili, Malatya'nın büyümesiyle ilgili tartışmalara hep olumlu baktık ve olması için de gayret gösterdik." dedi.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ile Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey'i ziyaret eden Ağbaba, burada yaptığı konuşmada, seçim dönemlerinde kayısının çok konuşulan konulardan biri olduğunu belirtti.

Seçim dönemlerinin ardından kent için büyük öneme sahip kayısının çok konuşulmadığını ifade eden Ağbaba, şunları söyledi:

"Ulusal Kayısı Konseyi kurulması tartışması var. İhtisas Organize Sanayi kurulması tartışmaları var. Bununla ilgili fikrimizi daha önce paylaşmıştık. Tabii ki Malatya'da kayısı ve tarımla ilgili, Malatya'nın büyümesiyle ilgili tartışmalara hep olumlu baktık ve olması için de gayret gösterdik. Tabii sadece ana muhalefet partisi olarak bizlerin, CHP'nin söylemesiyle bazı şeyler olmuyor. Zaman zaman odalar, borsalar, sivil toplum kuruluşlarının söyledikleri şeyleri biz Meclis'te seslendiriyoruz. Zaman zaman da tespit ettiğimiz sorunları siyasi bir malzeme yapmadan gündeme getirmeye çalışıyoruz. İktidar partisi, Malatya'da yüzde 70'e yakın oy alıyor, 5 milletvekili var, yerel yönetimlerden bütün siyasi kurumlara kadar etkin bir durumu var. Bazen bizim doğru söylemiş olduğumuz şeyler bile bu durumdan kaynaklı maalesef çok fazla destek görmüyor."

Malatya'da sulama problemi olduğunu savunan Ağbaba, "Çözülmeyecek bir problem mi, vallahi çözülmeyecek bir problem değil. Geçtiğimiz yıllarda sulama problemi yine vardı, 2011'de milletvekili oldum, ilk karşıma çıkan, Malatya'daki sulama ve kayısı problemidir. Birçok yerde kanalizasyon boruları kırılarak sulama yapılıyor. Malatya'da önümüzdeki dönemde kayısıda verim düşecek. Sebebi ne? Bizim yıllardır seslendirip ama kimsenin maalesef Malatya kamuoyunun dikkatini çekememek." değerlendirmelerinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement