CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Kaçırılan askerler, istihbarat görevlileri ordunun, devletin namusudur.

02.10.2017 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Kaçırılan askerler, istihbarat görevlileri ordunun, devletin namusudur. Görevleri başında örgüt tarafından kaçırıldıktan sonra yok sayılamazlar. Devlet hangi şartlarda olursa olsun kaçırılan bu görevlileri ailelerine teslim etmelidir." dedi.

Ağbaba, Mecliste partisinin bazı milletvekilleri ve farklı tarihlerde terör örgütünce kaçırıldığı belirtilen polis ve askerlerin aileleriyle düzenlediği basın toplantısında, ailelerin evlerinde dram yaşandığını söyledi.

Ailelerin başta Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan olmak üzere birçok yetkiliyle görüştüğünü ancak bir gelişme sağlanamadığını ifade eden Ağbaba, ailelerin artık evlatlarına kavuşmak istediğini belirtti.

Ağbaba, "Kaçırılan askerler, istihbarat görevlileri ordunun, devletin namusudur. Görevleri başında örgüt tarafından kaçırıldıktan sonra yok sayılamazlar. Devlet hangi şartlarda olursa olsun kaçırılan bu görevlileri ailelerine teslim etmelidir. PKK tarafından kaçırılan asker ve polislerin serbest bırakılması için biz elimizden geleni yapmaya çalışacaz." diye konuştu.

Genelkurmay Başkanlığının görevinin askerlerini kurtarmak olduğunu dile getiren Ağbaba, "Sayın Hulusi Akar'a çağrımız şudur, siyasilerin eteğinin dibinde resim vereceğine bu kaçırılan askerlerle ilgili girişimde bulun." şeklinde konuştu.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise diğer ülkelerin askerleri kaçırılınca dünyanın ayağa kaldırıldığı ancak Türkiye'de asker, polis ve MİT görevlilerinin kaçırılmasına kimsenin ses çıkarmadığını öne sürerek, "Bizim askerimiz kıymetli hem de çok kıymetli." dedi.

İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan ise kamuoyundan destek beklediklerini dile getirdi.

Alıkonulan askerlerden Müslüm Altıntaş'ın annesi Songül Altıntaş, ailelerin seslerinin duyulmasını ve evlatlarının bırakılmasını istedi.

Semih Özbey'in babası Gürsel Özbey ise 27 aydır her gün öldüklerini ve artık sabredemediklerini dile getirdi. Devletten adım atmasını isteyen Özbey, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin gündemde olduğunu hatırlatarak, Kılıçdaroğlu'ndan görüşmede konuyu gündeme getirmesini talep etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement