CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya'da - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya\'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki bazı çiftçilerin sulama suyu sıkıntısına ilişkin, "Her zaman söylüyorum, tarım, Malatya için 'ekmek', 'su', 'kızlarımızın çeyiz parası', 'çocuklarımızın defteri, kitabı' demek.

20.07.2014 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki bazı çiftçilerin sulama suyu sıkıntısına ilişkin, "Her zaman söylüyorum, tarım, Malatya için 'ekmek', 'su', 'kızlarımızın çeyiz parası', 'çocuklarımızın defteri, kitabı' demek. Bu konuda herkesin yardımı gerekiyor" dedi.

Battalgazi'de çiftçilerle bir araya gelen Ağbaba, Kadıçayırı Mahallesi'nde Mehmet Özen'e ait yonca tarlasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Malatya'nın Türkiye'deki en önemli tarım kentlerinden biri olduğunu söyledi.

Malatya'nın sadece kayısısıyla değil, üzümü, kirazı, cevizi, elması ve sebzesiyle bir tarım şehri olduğunu vurgulayan Ağbaba, Battalgazi, Hekimhan, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerinde sulama suyu problemi yaşandığını belirterek, "Bakın, ağaçlarınız kuruyor, ektiğiniz yem bitkisi, yonca kurumuş. Bunun çözümü çok kolay" diye konuştu.

Ağbaba, Battalgazi'deki bazı çiftçilerin sulama suyu sıkıntısına ilişkin, "Eğer bu sorun çözülmek isteniyorsa devlet, hemen 2-3 kilometrede bulunan Karakaya Barajı'ndan suyu getirir, bu işi çözer" dedi.

Bu sorunun kısa vadede çözülmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Ağbaba, "Sadece yanan ot değil, toprak değil. Yanan, bu insanların evde beslemiş oldukları hayvanları, yaşamları. Her zaman söylüyorum, tarım, Malatya için 'ekmek', 'su', 'kızlarımızın çeyiz parası', 'çocuklarımızın defteri, kitabı' demek. Sizlerin 'ayakkabısı, ekmeği' demek. Bu konuda herkesin yardımı gerekiyor" şeklinde konuştu.

Ağbaba, Malatya Valisi Vasip Şahin'in sorunun çözümü konusunda çaba gösterdiğini söyledi.

Bölgedeki arıtma tesisini de gezen Ağbaba, tesis yakınlarındaki yolun kenarında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Ağbaba, bölge çiftçisinin kanalizasyon suyuyla sulama yapmak zorunda bırakıldığını öne sürdü.

CHP İl Başkanı Enver Kiraz da Battalgazi'de yıllardır devam eden bir sulama suyu problemi olduğunu belirterek, sorunun her geçen gün içinden çıkılmaz bir hal aldığını savundu.

Çiftçiler Mehmet Özen, Ekrem Erdoğan ve Ali Demir de sulama suyu sıkıntısı nedeniyle ürünlerinin kuruduğunu ifade ederek, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement