"Ekmeleddin Bey'in 1. Turda Cumhurbaşkanı Seçileceğine İnanıyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Ekmeleddin Bey'in 1. Turda Cumhurbaşkanı Seçileceğine İnanıyoruz"

"Ekmeleddin Bey\'in 1. Turda Cumhurbaşkanı Seçileceğine İnanıyoruz"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: "CHP olarak büyük uzlaşmanın adayı Ekmeleddin Bey'in birinci turda Cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyoruz." dedi.

16.07.2014 14:18  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya,  "Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük uzlaşmanın adayı Ekmeleddin Bey'in birinci turda cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı seçim çalışmaları kapsamında Artvin'e gelen Akkaya, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, cumhurbaşkanlığı için aday olan 3 isimden ikisinin, eşit olmayan koşullarda 10 Ağustos'taki seçimlere hazırlandığını öne sürerek, "AKP'nin adayı Başbakan, bütün devlet olanaklarını kullanarak bu seçimde cumhurbaşkanı olmayı hedeflemektedir. Buna rağmen biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak büyük uzlaşmanın adayı Ekmeleddin Bey'in birinci turda cumhurbaşkanı seçileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Başbakanın, seçim propagandasında yeni Türkiye'den bahsettiğini ifade eden Akkaya, şöyle dedi:

"Yeni Türkiye'den bahsederken kendi çerçevesinden bahsediyor. 12 yıldır bu ülkeyi yöneten AKP iktidarı, 12 yıldır mağdur olduklarını söyleyerek o günden bugüne geldi. Yeni Türkiye dedikleri, yargının, güvenin sıfırlandığı, kutuplaşmanın keskinleştiği, kültürel yarıkların derinleştiği insanların birbirine ters bakar hale geldikleri, dünyada itibarını kaybeden, komşularıyla kavgalı, yargının bağımsızlığını kaybettiği, mahkeme kararlarının uygulanmadığı, her gün 4 işçinin iş kazalarında öldüğü bir Türkiye. Bu düzenin, anlayışın bozulması gerek. Türkiye'nin, toplumsal ayrışmayı, bölünmeyi değil bütünleşmeyi sağlayan, komşularıyla barış içinde olan, üreten, cumhurbaşkanının siyasetle iç içe olmadığı, sadece sosyal politikalarla ve sosyal sorumluluk çalışması içerisinde olabilecek bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacı var."

Akkaya, her renkten, herkesi kucaklayan, dünyada itibarı olan bir cumhurbaşkanına ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Parti olarak Türkiye'nin her yerinde Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yaptığı kampanyaya destek veriyoruz. Bu destek çerçevesinde de onu daha iyi anlatmak, onun özellikleriyle cumhurbaşkanı özelliklerinin uyuştuğunu, bizim beklediğimiz özelliklerinin olduğunu halkımıza anlatmak zorundayız. 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri adaletsiz bir seçimdir. Bu yüzden biz daha çok çalışmalıyız ve bu açığı kapatmalı, halkımıza bunu anlatmalıyız" ifadelerini kullandı.

Soma'daki maden faciası

Akkaya, Meclis'te görüşülen torba kanun tasarısına da değinerek, "Ne yazık ki dün torba yasa Meclis'te görüşüldü. Bu, Soma katliamı sonrasında madencilerle ilgili düzenlenmesi gereken birçok yasal düzenleme diye Meclis'e geldi ama sanırım 155'e yakın torba yasa tam bir çorba yasaya dönüştü" dedi.

Soma'da bir iş cinayeti yaşandığını iddia eden Akkaya, şunları söyledi:

"Orada 301 işçi, emekçi hayatını kaybetti. Başta Başbakan olmak üzere hükümet, madenci şehitlerinin eşlerine, çocuklarına verdikleri sözün hiçbirini tutmadı. Yaklaşık 45 milyon liraya yakın yardım toplandı. Bu yardım henüz madencilere ulaşmış değil. Dün Başbakanın, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili yaptığı kampanyadaki konuşmasını ibretle dinledim. Orada, toplanan yardımlarla her şehit ailesine iki ev ve 165 bin lira para verileceğini söylüyor. Sanki hükümet olarak onlara bu katkıyı kendileri yapıyormuş gibi bir hava yaratılması, onların bu iki yüzlülüğünün de göstergesidir. O 42,5 milyon, bu halkın yemeden, içmeden kenarda biriktirdiği, Soma'daki bu acılı ailelere derman olsun diye gönderdikleri, topladıkları paradır. Hükümetin üstüne koyduğu bir para değildir. Başbakanın sanki kendileri bir şey yapıyormuşçasına bu işi pazarlaması, en azından bu ölen madencilerimizin kemiklerini sızlatır."

İsrail'in Gazze saldırıları

Akkaya, İsrail'in insanlık dışı saldırılarını bir kez daha kınadıklarını, lanetlediklerini kaydederek, "Bir an önce Gazze'deki katliamın ve İsrail saldırılarının durmasını, uluslararası güçlerin bu anlamda ciddi olarak devreye girmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Irak'ta, Suriye'de yaşananları bildiklerini dile getiren Akkaya, sözlerini şöyle tamamladı:

"Irak'taki 49 konsolosluk çalışanının Irak Şam İslam Devleti adı verilen terör örgütü tarafından kaçırılması üzerinden çok uzun zaman geçmesine rağmen ne yazık ki onlar kurtarılamadı. Burada şunu görüyoruz, kendi beslediği örgütle karşı karşıya AKP. Terör örgütü bile diyemiyor. IŞİD bir terör örgütüdür. İnsan haklarına uygun olmayan eylemler yapıyor. Bunu televizyonlarda, gazetelerde izliyoruz. Onunla işbirliği yapanları da buradan bir kez daha lanetliyoruz. 49 konsolosluk çalışanının bir an önce, sağ salim ailelerine, çocuklarına kavuşması için hükümetin bu konuda aktif politika izlemesi, kendi beslediği IŞİD'in gerçek yüzünü görerek Türkiye'yi uluslararası kamuoyunda zora sokacak, terör örgütü ile işbirliği yapacak görüntüsünden uzak politikalar izlemesi, Türkiye'nin de yararına olacaktır." - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ekmeleddin Bey'in 1. Turda Cumhurbaşkanı Seçileceğine İnanıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement