CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Tgs'yi Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Tgs'yi Ziyaret Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Tgs\'yi Ziyaret Etti

Yakup Akkaya: "Sadece 1 ay içerisinde işten çıkarılan gazeteci sayısı 60. Buna ilişkin yeterli bir direnç yok çünkü gazetecilik yapanların örgütlülüğü yok"

07.01.2014 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "Sadece 1 ay içerisinde işten çıkarılan gazeteci sayısı 60. Buna ilişkin yeterli bir direnç yok çünkü gazetecilik yapanların örgütlülüğü yok" dedi.

Basın-İş Genel Başkanı da olan Akkaya, Sendikal Güçbirliği Platformu üyeleri Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Tekgıda-İş Genel Başkanı Mustafa Türkel, Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş ile Türkiye Gazeteciler Sendikası'nı (TGS) ziyaret etti.

Ziyarette, TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Genel Sekreter Mustafa Kuleli ile Örgütlenme Sekreteri Arzu Demir hazır bulundu.

Akkaya, basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de en zor mesleklerden birinin gazetecilik olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Sadece 1 ay içerisinde işten çıkarılan gazeteci sayısı 60. Buna ilişkin yeterli bir direnç yok çünkü gazetecilik yapanların örgütlülüğü yok. Bu konuyla ilgili engeller dolu. Gazetecilerin yıpranma hakları ellerinden alınmıştı. Van depreminde 2 gazetecimiz Bayram Oteli'nin altında kalarak öldü; onların daha hesabı verilemedi."

Türkiye'de hukuksuzluğun giderek artığını savunarak bu konuda iktidarı eleştiren Akkaya, "Yasama, yürütme ve yargının ayrıldığı, bağımsız bir hukuk sisteminin olduğu bir Türkiye'yi yaşamıyoruz ne yazık ki. Bunlar düzeltilmezse, günü geçiştiren sorunlarla bu ülkedeki hukuk sistemi düzelmez. Tam kapsamlı bir hukuk reformuna bu ülkede ihtiyaç var. Bunun için de irade ortaya konulması lazım" ifadelerini kullandı.

TGS Genel Başkanı Güç de Sendikal Güçbirliği Platformu başkanlarının, TGS'nin yeni yönetimine desteğini açıkladığını dile getirerek, "Birlikte neler yapabileceğimizi, bu zor dönemin altından nasıl kalkabileceğimizi konuştuk. Hep birlikte zor günleri aşacağımızı düşünüyoruz" dedi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya, Tgs'yi Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement