CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Daha fazla üretim, daha rekabetçi bir ekonomi, daha adil bir bölüşüm için yeni bir kalkınma modeli şart." ifadesini kullandı.

13.05.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, "Daha fazla üretim, daha rekabetçi bir ekonomi, daha adil bir bölüşüm için yeni bir kalkınma modeli şart." ifadesini kullandı.

Böke, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de ekonomik bir daralma söz konusu olduğunu belirterek, ülkeyi sıkıntılardan kurtarmak için sorunları iyi tespit etmek ve bu sorunları giderecek reformları bir an önce hayata geçirmek gerektiğini belirtti.

Üretimi canlandırmak, sürdürülebilir ve insani gelişmişliği sağlayacak bir yapıyı oluşturmak için yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Böke, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Daha fazla üretim, daha rekabetçi bir ekonomi, daha adil bir bölüşüm için yeni bir kalkınma modeli şart. Cumhuriyet Halk Partisinin Türkiye ekonomisinde bu atılımı gerçekleştirecek yeni kalkınma hamlesi dört temel alanda acil adımlar atılması gerekliliğine işaret etmektedir. Bu dört alandan ilki teknoloji ve yatırım, ikincisi eğitim ve iş gücü, üçüncüsü kurumsal iyileşmeler, dördüncüsü ise gelir dağılımı ve sosyal adalet sağlayıcı, diğer bir deyişle vatandaşın ekonomisini kısa vadede doğrudan etkileyecek adımları içermektedir."

Selin Sayek Böke, seçim bildirgelerinde sundukları yeni kalkınma hamlesinin 4 ana eksen üzerinde kurulduğunu aktararak, ilk eksenin demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü, devletin saydamlığını ve hesap verebilirliğini güçlendiren kurumsal yapıyı iyileştirici politikalardan oluştuğunu kaydetti.

İkinci eksende Türkiye'nin dünya arenasında rekabet gücünü kalıcı olarak artıracak politikalar barındığını kaydeden Böke, üçüncü ekseni, ekonomik gelişme ve büyümenin toplumun tüm kesimlerine yayılmasını sağlayacak, son ekseni de ekonomik istikrarla beraber sosyal ve çevresel dengeyi koruyucu politikaların oluşturduğunu bildirdi.

"Sorun yaratan değil çözen siyasete ihtiyaç var"

Sorun yaratan değil çözen siyasete ihtiyaç olduğuna işaret eden Böke, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'nin kalkınması ve güçlenmesi, ihtiyaç duyulan politikaların hayata geçmesi için siyasetin sorun yaratan yapısından kurtulup sorun çözen bir yapıya kavuşması gerekiyor. CHP olarak bu bilinçle eksiklikleri ve hatalı yapılan işleri anlatırken mutlaka bunun yanında çözümleri de ortaya koyuyoruz. Sorun olan değil çözüm olan bir siyaseti, geleceğin siyasetini adım adım inşa ediyoruz. Kısır çekişmeler yerine sorun ve çözümlerin bir arada konuşulduğu bir siyaset iklimi yaratmak için çabalıyoruz."

AK Parti'nin ise 1 Kasım'daki seçim kampanyasında CHP'nin ortaya koyduğu bütüncül çözüm önerilerinden seçim vaatleri oluşturduğunu ileri süren Böke, şunları kaydetti:

"Davutoğlu'nun ilk 3 ay için vadettiği 55 politikanın tamamını uyguladığı yönündeki iddiası da tıpkı Başbakanlığı gibi hayal ürünü. Türkiye'nin ihtiyacının yamalı bohça misali uygulamalar değil ekonominin yapısal sorunlarını çözecek reformları hayata geçirerek oluşturulacak yeni bir kalkınma modeli olduğunu idrak edemeyen AKP, uygulamayı vadettiği yamalı bohça politikalar konusunda dahi doğruyu söylemiyor. Bilindiği üzere malulen emekliye ayrılan Başbakan Davutoğlu giderayak Hükümet Programı'nda ilk 3 ay için öngörülen vaatlerin tamamının gerçekleştirildiğini açıkladı. Ancak söz konusu vaatler yakından incelendiğinde, emekli Başbakan'ın, bir AKP alışkanlığını tekrarladığı ve halkı açıkça aldattığı görülüyor."

Böke, açıklanan 20 reform ve 44 vaatten ekonomiyle ilgili 55 düzenleme incelendiğinde sadece 11'inin hayata geçirildiğinin görüldüğünü öne sürdü. AK Parti'nin, algı yönetimi üzerine siyaset anlayışı yürüttüğünü savunan Böke, "Türkiye'nin hayat satan değil çözüm üreten bir iktidara" ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi
    15:49 Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Mobil Göç Noktası aracına ziyaret gerçekleştirdi

    Karabük Valisi Mustafa Yavuz, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında faaliyetlerini sürdüren Mobil Göç Noktası aracını ziyaret etti. Vali Yavuz, yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi aldı ve düzensiz göçle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Ziyarete, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse ve İl Jandarma Komutanı İsmail Gökcek de katıldı.

  • Murat Kurum: İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar Tanıtım Toplantısı
    15:48 Murat Kurum: İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar Tanıtım Toplantısı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar Tanıtım Toplantısı'nın lansmanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurum, İmamoğlu'nun Kürtçe seçim şarkısı ve mal beyanı ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Ayrıca, İBB'ye ait iştiraki şirketlerde yaşanan grevler ve adalet konularında açıklamalarda bulundu.

  • Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı
    15:48 Bozkurt Belediyesi Cumalı Sosyal Tesisi Açıldı

    Bozkurt Belediyesi, Cumalı Mahallesi'nde yer alan Sosyal Tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Başkan Çelik, hemşehrileriyle bir araya geldi ve yüzleri güldüren projelerle hizmetlerine devam ettiklerini belirtti.

  • Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor
    15:43 Memleket Partisi İl Başkanı: Toplumun şiddete karşı durması gerekiyor

    Mersin'in Tarsus ilçesinde belediye başkan adayının aracına pompalı tüfekle ateş açılması sonrası Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, toplumun fiili ve psikolojik şiddete karşı durması gerektiğini söyledi.

  • Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama
    15:42 Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer'den Açıklama

    Milli Yol Partisi Akyurt Belediye Başkan Adayı Barış Ezer, seçime sayılı günler kala ilçe halkına seslendi. Ezer, Akyurt'un geleceğinin oylarla şekilleneceğini belirterek, belediyecilik anlayışını ve projelerini anlattı. Ayrıca, malvarlıklarının açıklanması çağrısında bulundu ve şeffaf belediyecilik vurgusu yaptı. Ezer, Akyurt'un kalkınması için yapacakları ve hedeflerini de paylaştı.

  • Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı
    15:42 Mersin Belediye Başkanı Avrupa Konseyi Genel Kurul Toplantısı'na katıldı

    Mersin'in merkez Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Fransa'nın Strazburg şehrinde gerçekleşen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi 46. Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Türkiye Cumhuriyeti'ni uluslararası platformlarda temsil etmekten gurur duyduklarını belirten Yılmaz, birçok ülkeden katılımcı delegelere deneyimlerini paylaştıklarını ve Türkiye hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu
    15:42 Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine'de vatandaşlarla buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çine Kapalı Pazar Yeri'nde vatandaşlar ve esnafla buluştu. Başkan Çerçioğlu, Aydın'ın marka değerini yükseltmek için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

  • CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı:
    15:42 CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan İyi Partililere Stratejik Davranma Çağrısı: "Chp Kazanınca İyi Partili Dostlarımız da Kazanacak"

    CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP, İYİ Parti ve AK Parti seçmenine seslendi. Parti içinde kurultay ve adaylaşma dönemlerini eleştirenlerin olduğunu ifade eden Salıcı, CHP’lilere “Partimizin adaylarına sahip çıkın” dedi. Salıcı, İYİ Partililere ise “Stratejik davranma zamanı” çağrısı yaptı. Salıcı, AK Partili seçmene de “Bu pazar günü, Sayın Erdoğan’a dönüp; ‘Bizi tehdit etmeyi bırak. İstanbul’u kim kazanırsa kazansın kentimizi depreme hazırlamak zorundasın. Çünkü sen merkezi yönetimsin’ deme zamanı” diye seslendi.

  • CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi
    15:42 CHP İzmir İl Başkanı Aslanoğlu, Hamza Dağ'a cevap verdi

    CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Cumhur İttifakı ve AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ'ın Özgür Özel'e yönelik sözlerine cevap verdi. Aslanoğlu, belediyenin yerlerini tarikatlara ve vakıflara verdikleri iddialarını sordu.

  • Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor
    15:41 Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

    Cumhur İttifakı Edirne Belediye Başkan Adayı Belgin İba, Şükrüpaşa Mahallesi'nde kahveleri ziyaret ederek projelerini anlattı. İba, Edirne'nin daha iyi yerlere gelmesi için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, kentin güzelleşmesi için destek verdikleri tüm projeleri sıraladı. Aynı zamanda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi adayları da seçim çalışmalarını sürdürdü.


Advertisement