CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Cumhuriyet'in 100. yılına Cumhuriyet Halk Partisi hedefleriyle yürümek isteyen gençlerimizi bu yolda yüreklendirmekle kalmayacağız, her adımlarında destekçileri olacağız." ifadesini kullandı.

06.05.2018 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, "Cumhuriyet'in 100. yılına Cumhuriyet Halk Partisi hedefleriyle yürümek isteyen gençlerimizi bu yolda yüreklendirmekle kalmayacağız, her adımlarında destekçileri olacağız." ifadesini kullandı.

Aday belirleme komisyonunda görev alan Budak, yaptığı yazılı açıklamada, genç kuşağın partiye yoğun ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyet'in kurulmasının ardından 1923'te "Milletin bağrından temiz bir kuşak yetişiyor. Bu eseri ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak." sözlerini aktaran Budak, şunları kaydetti:

"Şimdi görüyoruz ki Atatürk'ün gençleri onu hep haklı çıkarıyor. Gençler, onlara tepeden bakan buyurgan siyaset anlayışından çok rahatsızlar. Henüz üniversite çağında yüksek bir bilinç düzeyiyle karşımıza çıkan genç kardeşlerimiz, umutlarının karartılmak istenmesine tepkililer ve deyim yerindeyse geleceklerine el koyuyorlar.

'Bütün umudum gençliktedir' diyen Atatürk'ün yolunda, Kuvayımilliye ruhuyla hareket ediyoruz. Türkiye'nin geleceğini, artık siyaset yoluyla da elini taşın altına koyan, sorumluluk alan bu gençlerimizin pırıl pırıl gözlerinde görüyoruz. Biz de Cumhuriyet'in 100. yılına Cumhuriyet Halk Partisi hedefleriyle yürümek isteyen gençlerimizi bu yolda yüreklendirmekle kalmayacağız, her adımlarında destekçileri olacağız."

Milletvekilliği için aday adayı olan gençler

CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, 18 yaşını dolduranların ilk kez milletvekili olabileceği 24 Haziran genel seçiminde aday olmak isteyen gençlerin, Cumhuriyet Halk Partisine ilgi gösterdiği ifade edildi.

Parti genel merkezine milletvekilliği aday adaylığı için başvuru dosyasını veren ilk isimlerden birinin Bilkent Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi İsmail Hakkı Gül olduğu aktarılan açıklamada, 19 yaşındaki Gül'ün, Antalya milletvekilliği için başvuruda bulunduğu bildirildi.

Açıklamada, İstanbul üçüncü bölgeden adaylık başvurusu yapan Irmak Neriman Nebioğlu'nun 20 yaşında ve Özyeğin Üniversitesi Ekonomi Bölümü ikinci sınıf öğrencisi, Bursa milletvekili aday adayları arasında yer alan 21 yaşındaki Alper Öztürk'ün de ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu Seçmene Çağrı Yaptı
    16:43 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu Seçmene Çağrı Yaptı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için seçmene çağrı yaptı. Hatipoğlu, mahalle ziyaretleri ve esnaf buluşmalarıyla vatandaşların istek ve taleplerini dinleyip, projelerini anlattı. Hatipoğlu, vatandaşları sandığa giderek oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet etti.

  • Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir
    16:42 Erdoğan: İstanbul'u işporta pazarına düşürmek ihanettir

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şehir halkına hizmet için tahsis edilen kaynakları yağmalayıp başka amaçlar için deste deste savurmak bu şehri üzer. İstanbul'u üzmemek gerekir.

  • Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    16:42 Ahmet Davutoğlu Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Amasya'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Kentte esnaf ziyaretlerinde bulunan Davutoğlu, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Amasya Muhacirler Derneğini ziyaret eden Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, seçimlere çok az bir süre kaldığını, 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini söyledi.

  • Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırlanan iddianamede, olayın detayları ve sanığın ifadelerine yer verildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

  • CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi
    16:37 CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı için destek istedi

    CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu için vatandaşlardan destek istedi. Nazlıaka, CHP'nin halkı eşitleme, güçlendirme, özgürleştirme, toplumu dönüştürme ve halkı yaşatma anlamında beş alanda somut olarak insan hayatına dokunduğunu söyledi. CHP Çorum Belediye Başkan adayı Hasan Levent Çöphüseyinoğlu'nun belediye başkanı seçilmesiyle Çorum Belediyesine İzmir, Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin destek olacağını anlatan Nazlıaka, tüm belediyelerin dayanışma içinde olacaklarını belirtti.

  • Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu
    16:35 Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki Kütahya'da ziyaretlerde bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Özhaseki, Kütahya Valisi Musa Işın'ı ziyaret ederek genel durum hakkında bilgi aldı ve istişarelerde bulundu. Ayrıca AK Parti ve MHP teşkilatlarının seçim stantlarını ziyaret eden Bakan Özhaseki, vatandaşlara fidan dağıttı. Cuma namazını Kütahya Ulu Cami'de kılan Bakan Özhaseki, Tavşanlı ilçesinde miting yapmak üzere yola çıktı.


Advertisement