CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bizim Mehter Marşı'yla sorunumuz yok, siz neden 10.Yıl Marşı'na karşısınız" dedi.

27.05.2013 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Bizim Mehter Marşı'yla sorunumuz yok, siz neden 10. Yıl Marşı'na karşısınız" dedi.

Tezcan, CHP İlçe Başkanlığı'nca düzenlenen "Size Minnettarız" konulu plaket törenine katılmak için geldiği Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, parti binası önünde bir konuşma yaptı

Tezcan, şunları söyledi: "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Manisa'da bir festivaldeymiş. Festivalde 10. Yıl Marşı'nın çalınmasından rahatsız olmuş. Rahatsızlığını ifade etmiş. Neymiş efendim, 'mehter marşıyla bu festival yapılsaymış daha iyi olurmuş.' Bizim mehter marşıyla bir rahatsızlığımız yok. Mehter marşı bizim tarihimizden gelen bir marş. Mehter marşı bizim dünyada ayakta duran güçlü bir devlet olduğumuz dönemi hatırlatan bir marş. Bununla ilgili kimsenin bir alıp veremediği yok. Ama 10. Yıl Marşı'yla sizin derdiniz ne? 10. Yıl Marşı yok edilen bir milleti yeniden ayağa kaldıran, emperyalistlerin parçalamaya çalıştığı bir ülkeyi yeniden kuran Atatürk Cumhuriyeti'nin ruhunu taşıyan, ulusal bağımsızlık ruhunu taşıyan marşın adı. Bundan rahatsızlığınız ne? Neden rahatsız oluyorsunuz bu marşın söylenmesinden? Sayın Bülent Arınç, 10. Yıl Marşı 1933 yılında bestelendi. 1933 yılında Osmanlı'nın üzerine yeni bir Cumhuriyet kurulurken, sanayisi yeni kurulan, tarımı yeniden ayağa kaldırılan, sokakta yetişmiş insanı olmadığı bir ülkede milli eğitim hamlesi ile yeni bir çağdaş ülke kurmak, adaletten sanayiye, tarımdan milli eğitime kadar yeni bir Cumhuriyet yaratmanın ifadesi, çağdaşlaşma hamlesinin ifadesidir. 1933 yılında 'demir ağlarla ördük ana yurdu dört baştan' diye söyleyen o marş o ruhu ifade ediyor. Osmanlı'dan bu yana yoksulluk ve borç içinde yaşayan bir ulusun kendi milli sermayesini yaratma kavgasının adı. Osmanlı'da işgalcilerin, İngilizlerin ve yabancı sermayenin hakim olduğu demiryollarını alıp millileştirmenin ifadesidir. Siz aradan 80 yıl geçtikten sonra şimdi hızlı tren yaptık diye övünüyorsunuz. Hayırlı olsun, hiç kimse yapılan hızlı trene itiraz etmiyor. İyi yapıyorsunuz. Daha iyisini yapmanız lazım. Ama nankörlük etmeyin. 80 yıl önce yoksulluk koşullarında sizin 80 yıl sonra aklınıza gelen, aklınızın erdiği işi 80 yıl önce Cumhuriyet'in kadroları gördüler ve o kadrolar bu millileşme, sanayileşme ve kalkınma hamlesini başlattılar. Her iki sözünüzden biri ağzınızı açıp o mübarek insanlara dil uzatmak. Her iki sözünüzden biri tek parti dönemiyle uğraşmak. Tek parti dönemiyle uğraşacağınıza o dönemde ülkeyi demir ağlarla ören, Sümerbank, Etibank'ı kuran, milli sanayiyi kuran Cumhuriyet önderlerine ve Mustafa Kemal Atatürk'e saygıyla biat edin ve onların önünde saygıyla eğilin. Siz, mehter marşıyla geldiğinizi sanırsınız ama İzmir Marşı'yla gönderileceğiniz günler yakındır."

ALKOL SATIŞI DÜZENLEMESİ

Alkol satışı düzenlemesine ilişkin de açıklamalarda bulunan Tezcan, "Bugün gazetelerde vardı. Bir kurumun başına getirdikleri Milli Görüşçü'nün oğlu bar çalıştırıyor, içki satıyor. Ama bunlar Meclis'te içkiyi yasaklama üzerine bir edebiyat tutturmuş gidiyor. Milleti 11 yıldır yalanlarla, dolanlarla, medya hakimiyetiyle sarhoş eden iktidar, AKP iktidarının kendisidir. Milleti sarhoş edenler şimdi kalkmışlar sarhoşlukla mücadele ettikleri yalanını söylemeye çalışıyorlar. Neymiş Başbakan kafası kıyak gençlik istemiyormuş. Biz de kafası kırık Başbakan istemiyoruz. Başbakan kafayı kırmış. Başbakan kafayı gençlikle, alkolle bozmuş. Bir gün çıkıp diyor ki; 'ben kindar gençlik yaratacağım.' Bir başka gün diyor; 'ben dindar gençlik yaratacağım.' Bir başka gün de diyor ki; 'öfkenizin esiri olun öfkenizle beraber yürüyün' diyor. Başka bir gün de diyor ki; 'kafası kıyak gençlik istemiyorum.' Başbakan marangozluğa soyunmuş. Başbakan bütün toplumu ve gelecek kuşağı kendi anlayışı doğrultusunda yeniden şekillendirmek istiyor. Özgür düşünen, özgür üreten bir gençlik istemiyor. Biat eden bir gençlik istiyor. kendisi Hikmetyar'ın dizinin dibinde nasıl biat ettiyse, kendisinin dizinde biat eden bir gençlik istiyor. Ama gençlik Başbakan'a değil, Cumhuriyet'in değerlerine biat edecek" dedi.

YEREL VE GENEL SEÇİMLER

" Türkiye'nin geleceğini hep beraber kurmak için, korkunun zincirlerini kırmak için, umutsuzluğun hakim kılındığı topraklarda umudu yeniden yaşatmak için Türkiye'nin her bölgesini dolaşıyoruz" diyen Tezcan, sözlerini şöyle noktaladı: "AKP iktidarının sona ereceği günler yakındır. O gün geldi, geliyor. 2014 yerel seçimlerinde hiç şüphe duymuyorum ki, bu çalışmayla önce Saruhanlı olmak üzere Manisa'da bütün belediyeleri alacağız, ondan sonra da Türkiye'de yerel yönetimlerde sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu tüm Türkiye'ye göstereceğiz. Emekten yana yerel yönetimin ne olduğunu, kaynak yaratan, üreten ve yarattığı kaynağı hakça halkla beraber paylaşan yerel yönetimin ne olduğu göstereceğiz. Mazlumlara sahip çıkan iktidarın ne olduğunu göstereceğiz. Türkiye'de 2015 yılında da genel iktidarı kucaklamaya hep beraber yürüyeceğiz. 2015 yılında Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını kuracağız."

Saruhanlı'daki programa; CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in yanı sıra, CHP'li 11 milletvekili daha katılıyor. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.


Advertisement