CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi... - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Berberoğlu\'nun milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili, "Bugün Meclis iradesi, millet iradesi, TBMM'nin saygınlığı, saray düzeni tarafından bilinçli olarak ayaklar altına alınmıştır.

04.06.2020 19:09  Güncelleme: 20:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili, "Bugün Meclis iradesi, millet iradesi, TBMM'nin saygınlığı, saray düzeni tarafından bilinçli olarak ayaklar altına alınmıştır." dedi.

Erkek, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün TBMM'ye ve milli iradeye bir kumpas kurulduğunu iddia ederek, Berberoğlu'nun milletvekilliğinin Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı makamının gönderdiği bir yazıyla düşürüldüğünü ileri sürdü.

Sadece yargı değil, yasamanın da yürütmenin tahakkümü altında olduğunu savunan Erkek, "Bugün Meclis iradesi, millet iradesi, TBMM'nin saygınlığı, saray düzeni tarafından bilinçli olarak ayaklar altına alınmıştır." diye konuştu.

Erkek, Anayasa Mahkemesi Berberoğlu'nun başvurusunu incelemeyi sürdürürken milletvekilliğinin düşürüldüğünü dile getirerek, "Anayasa Mahkemesi Enis Berberoğlu hakkındaki davayla, kararla ilgili hak ihlali tespit ederse, yeniden yargılanması gerekirse ne yapacak bugün bu kararı verenler. Milletvekilliği düştü çünkü. Cezaevinde olacak. Milletvekilliğine dönebilecek mi? Hayır." diye konuştu.

Adaletsizliklerin ülkeyi uçuruma sürüklediğini savunan Erkek, şunları söyledi:

"Biz, CHP'liler olarak, hepimiz, bu demokrasi mücadelesi için adalet mücadelesi için her türlü bedeli ödemeye hazırız. Bu kararlar bize geri adım attıramaz. Çocuklarımızın geleceği için, güzel memleketin geleceği için gerekirse cezaevine de gireriz, gerekirse canımızı da veririz. Önce bu bedeli biz ödeyeceğiz. Ama o kadar umutluyuz ki, çünkü adalete dayanmayan kuvvetin zalim bir kuvvet olduğunu çok iyi biliyoruz. Bugün Türkiye'de demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan milyonlar ve tüm muhalefet birleşecek, tek adam rejimine, bir saray düzenine son verecek. Bugün kuvvetler ayrılığını, hukuk devletini yıkanlar mutlu mu? Demokrasinin sac ayağı; yasama, yürütme ve yargıdır. O ayakları yıkarsanız, o sac ayağının üzerinde pişen demokrasi aşı, o tencere devrilirse her şey biter."

Adaletin halkın ekmeği olduğunu dile getiren Erkek, "Hiç kimse umutsuz olmasın. Biz söz veriyoruz. Bu ülkenin tüm demokratları, liberal demokrat, sosyal demokrat, muhafazakar demokrat, demokrasiye inanan herkes birleşecek ve biz tüm adaletsizlikleri adaletle ortadan kaldıracağız." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Berberoğlu'nun, demokrasi ve özgürlükler için, ülkesi ve milleti için mücadele etmiş dürüst bir insan olduğunu ifade ederek, yargılandığı bir kumpas davası ile mahkumiyet verildiğini savundu.

Berberoğlu'nun özgürlüğünün bugün elinden alındığını öne süren Özkoç, "Enis Berberoğlu bizim için suçsuzdur. O, özgürlükten ve demokrasiden yana milletvekilidir. Hakkında tek bir somut delil dahi yoktur. Hukuksuzca, bütünüyle siyasi bir hesaplaşmanın neticesinde mahkum edilmiştir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Erkek, Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini eleştirdi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement