CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, "Biz çalışkan bir partiyiz ve çalışkan bir genel başkanımız var" dedi.

03.07.2011 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, "Biz çalışkan bir partiyiz ve çalışkan bir genel başkanımız var" dedi.

Güneş, CHP Giresun Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ile birlikte, 12 Haziran genel seçimlerinde partisinin Giresun 2'inci sıra milletvekili adayı olan Aykut Gezmiş'in oğlu Aydoğan Demir Gezmiş'in sünnet düğününe katıldı.

Bir otelde düzenlenen sünnet düğününde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güneş, bir gazetecinin, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün 'CHP'nin büyük bir kafa karışıklığı içinde olduğu ve tatile çıkması gerektiği' yönündeki açıklamalarını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine, "Nihat Bey anlaşılan CHP'yi tatile çıkarıp hiç meclise gelmememizi istiyor. Muhalefetsiz bir parlamento istiyor. Oysa biz çok çalışan bir partiyiz. Tüm milletvekillerimiz halka hizmet etmek için 12 Haziran genel seçimleri öncesinde çok çalıştı. Şimdi çok ciddi bir muhalefet yapma konusunda da yeminliler. Biz çalışkan bir partiyiz ve çalışkan bir genel başkanımız var. Bizi tatile çıkarma kararı Nihat beye kalmıyor. Nihat beyi severim hemşehrimdir ama müsaade etsin. Biz tatile değil millete hizmet edelim" diye konuştu.

-"ULUSLARARASI NORMLARIN ÖTESİNDE BİR TUTUKLULUK ÇEKİYORLAR"-

CHP milletvekillerinin yemin etmemesi yönündeki görüşlerin sorulması üzerine ise Güneş, şunları söyledi:

"Genel Başkanımız söyledi. Parlamentoya giriyoruz. Meclise saygımız var. Ancak 2 arkadaşımızın demokratik hakkını istiyoruz. Hukuken yemin etmelerine bir engel yok. Yargıç böyle karar vermiş olabilir ama hükümlü değiller, suçları yok. Uluslararası normların ötesinde bir tutukluluk çekiyorlar. Bu arkadaşlarımız adli mercilere müracaat etmişler, O belgeyle CHP'ye gelmişler, CHP onları adaylığa layık görmüş, YSK'ya müracaat etmiş ve o da kabul ederek Resmi Gazete'de yayınlanmış. Dolayısıyla aday olmalarına hiçbir engel olmayan ve daha sonra seçilen kişilerin gelip mecliste bizler gibi yemin edebilme hakkını istiyoruz. Çok açık net, bizler ne kadar milletvekiliysek Mustafa Balbay da o kadar milletvekilidir. Bunu herkes biliyor. "

Güneş, Parlamentonun çoğunluğunu oluşturan partinin aklıselim davranmasını ve vicdanıyla hareket etmesini, geçmişte onlara sağlanan hakların yine başkaları için de uygulanabileceğini vicdanen hissetmelerini beklediklerini anlatarak, şöyle konuştu:

"Biz seçilmiş insanların seçilmelerinden dolayı görevlerini yapmaları için bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bizim mecliste ant içmemiz ve o andın içindeki içeriğe uyabilmemiz, sadık kalabilmemiz için gereğini önceden yapıyoruz. Çünkü orada demokratik hukuk devletine sadakatle bağlı kalınacağına dair bir yemin ver. O yemini baştan yapıyoruz. Bu durum demokrasi gelinceye kadar, çözülünceye kadar devam edecektir. "

- GİRESUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement