CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda olduğu gibi kültür sanat alanındaki projelerinin de hazır olduğunu ifade etti.

26.10.2015 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda olduğu gibi kültür sanat alanındaki projelerinin de hazır olduğunu ifade etti.

Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada, CHP iktidarında sanatın önündeki her türlü engelin ve sansürün ortadan kaldırılacağını ifade etti.

CHP'nin yurttaşların kültürel yaşamlarını ve kültürel etkinliklere katılma haklarını, devletin güvence altına alması gereken bir özgürlük alanı olarak tanımladığını vurgulayan Karakaş, kendileri için, kültürel hakların da siyasal, ekonomik ve sosyal haklar kadar önemli olduğunu aktardı.

Karakaş, CHP'nin, her bireyin kültürel, edebi ve sanatsal ürünlerden kaynaklanan haklarını koruyup geliştirmeyi hedeflediğini belirterek, "Bu konuda kararlıyız; ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda olduğu gibi kültür sanat alanındaki projelerimiz de hazır. Kültür sanat alanındaki sivil toplum örgütlerinin katkısıyla hazırladığımız projeleri ve çözüm önerilerini kamuoyu ile paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Karakaş, CHP'nin kültür ve sanat alanındaki projeleriyle ilgili şunları kaydetti:

"(UNESCO Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi) imzalanacak ve yürürlüğe sokulacak. Kültür Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığından ayrı bir bakanlık haline getirilecek. Sanatçılarımızın ve kültür endüstrisi emekçilerinin sosyal hakları yasal güvence altına alınacak. Tüm kentlerimiz kültür ve sanat alanları olarak tasarlanacak ve özgün kent kültürlerinin gelişimine yatırım yapılacak. Çağdaş müzecilik geliştirilecek, kültürel mirasın ait olduğu coğrafyada korunması ilkesi uygulanacak. Eğitimde kültür ve sanata daha geniş yer verilecek, okullarda bu tip etkinliklere daha çok kaynak ayrılması sağlanacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement