CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

"AİHM, Başbakan Erdoğan'ın gazeteci Tuşalp ve Birgün gazetesinden kazandığı tazminatta, Türkiye'yi ifade özgürlüğü ihlalinden 5 bin Avro tazminata mahkum etti ve yeniden yargılamada tazminat kararı kaldırıldı.

06.02.2014 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazeteci Erbil Tuşalp ve Birgün gazetesinden kazandığı tazminat davasında, Türkiye'yi ifade özgürlüğü ihlalinden 5 bin Avro tazminata mahkum ettiğini belirterek, "Yeniden yargılamada Başbakan'a tazminat ödenmesi kararı kaldırıldı. Başbakan, aldığı tazminatı ve Hazine zararını ödedi mi?" dedi.

Tanrıkulu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Birgün Gazetesi yazarı Erbil Tuşalp'ın 2005'te yazdığı iki makalede kişilik haklarına hakaret edildiği gerekçesiyle Tuşalp ve Birgün Gazetesi'nin 10 bin lira tazminata mahkum edildiğini anlattı.

Tuşalp'in karar üzerine AİHM'e başvurduğunu ve AİHM'in 21 Şubat 2012'de Türkiye'yi ifade özgürlüğüne müdahale ettiğinden dolayı 5 bin Avro tazminata mahkum ettiğini, Erdoğan'ın aldığı tazminatın iadesine karar verdiğini belirten Tanrıkulu, bu karar üzerine Tuşalp'in yargılamanın yenilenmesi başvurusu yaptığını kaydetti.

Tanrıkulu, Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, yeniden yargılamada Erdoğan'a tazminat ödenmesi kararını kaldırdığını, Yargıtay'ın 26 Aralık 2013'te kararı onadığını ve kararın kesinleştiğini dile getirdi.

Bunun üzerine Adalet Bakanlığı'na tazminatın geri ödenip ödenmediği konusunda başvurduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Bakanlık 'Bu Başbakan'ın özel işleridir. Size herhangi bir cevap vermeyiz' diye cevap verdi" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın ifade özgürlüğüne müdahalesinden dolayı Hazine'nin de 5 bin Avro ödediğini anlatan Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Başbakan'ın aldığı tazminat, kendisinden tahsil edildi mi? Başbakan, Hazine'ye ödetmek zorunda kaldığı 5 bin Avro'yu ödedi mi, ödemedi mi? Tabii böyle milyon dolarların konuşulduğu ortamda 5 bin Avro'yu konuşmak gerçekten gülünç ama bu ahlaki bir mesele. Avrupa'da ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, ifade özgürlüğü nedeniyle AİHM'de mahkum edilen tek siyasetçi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Tümünü taradım, onun dışında kimse yok. AİHM'in kendisiyle ilgili kararı okumasını ve ondan sonra eleştiri hakkı konusunda bir kez daha düşünmesini diliyorum." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı
    09:16 Kayseri'de DEAŞ Üyesi 5 Kişi Yakalandı

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, Irak ve Suriye'de faaliyet yürüttüğü belirlenen terör örgütü DEAŞ üyesi 5 kişi yakalandı. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, Suriye ve Irak'ta çatışma bölgelerinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 5 şahıs gözaltına alındı. Yakalanan şahısların işlemleri devam etmektedir.

  • CHP MYK ve PM Toplantısı
    09:08 CHP MYK ve PM Toplantısı

    CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında genel merkezde toplanacak.

  • Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor
    08:58 Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün makam odası çiçek bahçesini aratmıyor

    Olur Belediye Başkanı Vedat Ergün'ün 'tebrik' ziyaretleri sürerken, gönderilen çiçekler nedeniyle başkanlık makamı ve odanın girişi adeta çiçek bahçesine döndü. Başkan Ergün mesaisinin büyük bir bölümünü ziyaretçilerini ağırlayarak geçiriyor.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.


Advertisement