CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması

(1990'lı yıllarda işlendiği öne sürülen 19 faili meçhul cinayetle ilgili dava) "Söz konusu dava, sadece 1990'ların değil, bugünün de davasıdır" "Devlet adına işlenen cinayetlerin tetikçileri, organizatörleri ve en tepedeki karar vericiler hak ettikleri cezayı bulana kadar bu davanın peşini.

13.07.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 1990'lı yıllarda işlendiği öne sürülen 19 faili meçhul cinayetle ilgili davanın, "sadece 1990'ların değil, bugünün de davası" olduğunu belirterek, "devlet adına işlenen cinayetlerin tetikçileri, organizatörleri ve en tepedeki karar vericiler hak ettikleri cezayı bulana kadar bu davanın peşini bırakmayacaklarını" bildirdi.

Tanrıkulu, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Temmuz tarihinde Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve 1990'lı yıllarda işlendiği öne sürülen 19 faili meçhul cinayeti kapsayan dava sürecine ilişkin eleştirilerde bulundu.

"Davanın gidişatı, adalet terazisinin faillerin korunması yönünde işletilmek istendiğini ortaya koymuştur" iddiasında bulunan Tanrıkulu, eski özel tim polisi Ayhan Çarkın'ın itiraflarının dikkate alınmadığını ve Çarkın'ın tahliyesiyle birlikte davada tek bir tutuklu sanığın kalmadığını ifade etti. Bunların "kamuoyuna verilmiş bir mesaj" olduğunu ileri süren Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Bu, 'sorumlular korunmaya devam edilecek' mesajıdır! Duruşma öncesinde de açıkladığımız gibi, 1990'lı yıllarda gerçekleştirilen faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması ve sorumluların en ağır biçimde cezalandırılması, Kürt sorununun çözümünde önemli bir aşamadır. Ama ne yazık ki belli bir el hesaplaşma fırsatlarını her seferinde engellemekte, sabote etmektedir.

Duruşma öncesinde kamuoyuna ulaşan ve o dönemki cinayet şebekesini ortaya çıkaran kayıtlara rağmen sanıklar hakkında yurt dışına çıkış yasağı dışında herhangi bir tedbire başvurulmamıştır. Ayhan Çarkın'ın duruşma boyunca işaret ettiği sorumlular konusunda yargının devleti koruma refleksiyle değil, adaleti sağlama mecburiyetiyle hareket etmesini beklemekteyiz.

Söz konusu dava, sadece 1990'ların değil, bugünün de davasıdır. Devlet adına işlenen cinayetlerin tetikçileri, organizatörleri ve en tepedeki karar vericiler hak ettikleri cezayı bulana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement