CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

"Bozdağ, yaptığı açıklamayla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Mansur Yavaş'ın bireysel başvuru sonucunu şimdiden tayin etmek istiyor.

28.05.2014 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yönelik sözlerini eleştirerek, "Bozdağ, yaptığı açıklamayla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Mansur Yavaş'ın bireysel başvuru sonucunu şimdiden tayin etmek istiyor. Anayasa Mahkemesine akıl vermek Bozdağ'ın işi değildir" ifadelerini kullandı.

Tezcan, yazılı açıklamasında, Bakan Bozdağ'ın, "Umarım Anayasa Mahkemesi işin esasına girmeden bunu reddeder. Eğer işin esasına girerek bir karar verirse, Anayasa'yı da kendi kuruluş kanununu da çiğnemiş olur" sözlerine tepki gösterdi.

Bozdağ hakkında "yargıya müdahale ettiği" için İzmir ve Adana Başsavcılıklarınca fezleke düzenlendiğini savunan Tezcan, "Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kendisini yargının yerine koymaya devam ediyor. Bozdağ, yaptığı açıklamayla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Mansur Yavaş'ın bireysel başvuru sonucunu şimdiden tayin etmek istiyor. Anayasa Mahkemesine akıl vermek Bozdağ'ın işi değildir" görüşünü savundu.

Anayasanın 9'ncu maddesinin yargı yetkisini, "Türk milleti adına bağımsız mahkemelerin kullanacağını" hükme bağladığını, 138'nci maddesinde ise "hiçbir organ, makam, merci ya da kişi yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hakimlere emir ve talimat veremez; tavsiye ve telkinde bulunamaz" hükmü bulunduğunu hatırlatan Tezcan, Bozdağ'ın açıklamasının "anayasal suç" olduğunu iddia etti.

Tezcan, AYM'nin hakkaniyete uygun karar vereceğini temenni ettiklerini bildirdi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement