Kılıçdaroğlu: CHP, iktidara en yakın dönemdedir - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: CHP, iktidara en yakın dönemdedir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin sorunları sadece dillendiren değil, sorunların nasıl çözüleceğini ifade eden bir parti olduğunu belirterek, "Uzun yıllardır iktidar olamayan bir CHP, iktidara en yakın dönemdedir." dedi.

12.08.2022 12:24  Güncelleme: 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Maltepe'deki Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde bugün başlayan CHP Yurt Dışı Örgütlenme Çalıştayı'na katıldı. Kılıçdaroğlu, yurt dışından gelen CHP temsilcilerine katılımından dolayı teşekkür etti.

"AB'NİN ÖNGÖRDÜĞÜ BÜTÜN DEMOKRATİK KURALLARI TÜRKİYE'YE GETİRECEĞİZ"

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:


"Daha güzel bir Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Avrupa Birliği'nde öngörülen, demokratik ülkelerde öngörülen bütün demokratik kazanımların Türkiye'de de olmasını istiyoruz. Herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye istiyoruz. Hiç kimsenin inancından, kimliğinden, yaşam tarzından ötürü ötekileştirilmediği bir Türkiye istiyoruz. Bunun kavgasını, mücadelesini veriyoruz. Eski, klasik söylemlerin çok dışında, uygar dünyanın bir parçası olmak için mücadele eden bir CHP var. Bunun farkında olmanız lazım. Göreceksiniz, ilk iktidarımızda göreceksiniz. Avrupa Birliği'nin öngördüğü, kendi ülkelerinde var olan bütün demokratik kuralları kendi ülkemize getireceğiz.

"ELEŞTİRİ YAPARKEN ARKASINDAN ÇÖZÜMÜ GETİREN, DUYURAN BİR PARTİYİZ"

Bizler, eleştiri yaparken arkasından mutlaka çözümü getiren, öneren, topluma duyuran bir partiyiz. Sorunları sadece dillendiren değil, sorunların nasıl çözüleceğini de ifade eden bir partiyiz. Dolasıyla uzun yıllardır iktidar olamayan bir CHP, iktidara en yakın dönemdedir. Ama bunu yapacak, sağlayacak olan sizlersiniz. Bu partiye emek verenlerdir.

"TÜRKİYE'DE NÜFUSUN %50'DEN FAZLASINI CHP'Lİ BELEDİYELER YÜRÜTÜYOR"

Yaklaşık 4 milyon seçmen, 6 milyon civarında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız var. Biz, oralardan beklediğimiz oyu alamıyoruz. Oyu alamıyorsak klasik bir söylemle 'Efendim onlar bize oy vermiyorlar'. Hayır, bunu kabul etmiyorum. Niçin bize oy vermiyorlar? Asıl üzerinde düşüneceğimiz nokta bu. Eğer biz güven vermiyorsak neden bize oy versinler? Yeni bir siyaset anlayışını ülkemize getiriyoruz. Bu yeni siyaset anlayışının CHP'ye kapıları araladığını gayet iyi biliyoruz. Yerel yönetimler bunun en güzel örneği. Biz büyük kentleri alacağımızı söylediğimizde bize kimse inanmıyordu, rakiplerimiz inanmıyordu. Ama biz, yeni siyaset anlayışımızla bu kapıları araladık. ve bugün, bu yeni siyaset anlayışının meyvelerini de görüyoruz. Bugün Türkiye'de, nüfusun yüzde 50'den fazlasını bir anlamda CHP'li büyükşehir belediye başkanları bir anlamda yönetiyor. Yanıldığımız bir yer var; Bursa. Bursa'yı kaybetmemizin kabahati de bize ait, Bursalılara ait değil. Ama önümüzdeki seçimlerde onu da telafi edeceğiz inşallah.

"İKTİDAR, ÇOKLU ORGAN YETMEZLİĞİ İLE KARŞI KARŞIYA"

Her sorunu biliyoruz, ama her sorunun nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Bugün bizim çözümlerimizi, iktidar olmadığımız halde iktidar sahipleri çözmek istiyorlar. Çünkü onlar çözümü bilmiyorlar. Neyi nasıl yapacaklarını bilmiyorlar. Bir sorunlar yumağı ile şu anda Türkiye karşı karşıya. Buna 'çoklu organ yetmezliği' diyorum. İktidar, çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıya.

"İKTİDAR OLDUĞUMUZDA BELLİ ORANDA KADIN VE GENÇ SİYASETÇİ BULUNDURMA KOTASI GETİRECEĞİZ"

Örgütlerinizi kurarken kadın-erkek dengesine de lütfen dikkat edin. Avrupa'da yaşıyorsunuz. Kadın kardeşimizin siyaset alanını açın. Her şeyi beraber yapacağız. Biz, cinsiyet kotası getirdik, yüzde 33. Yüzde 20 de gençlik kotası getirdik. Kendi tüzüğümüzde, kendi irademizle getirdik. İktidar olduğumuzda bunu Siyasi Partiler Yasası'na da koyacağız. Gençlerin de önünü açacağız. Gençlerin de siyaset yapmasına imkan sağlayın. 'Her şeyi biz biliriz' algısını darmadağın edin. Her şeyi beraber yapacağız."

Kılıçdaroğlu: CHP, iktidara en yakın dönemdedir
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: CHP, iktidara en yakın dönemdedir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement