CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Arzumuz sorunlarından arınmış, eski güzel günlerine kavuşmuş bir Hatay."

23.09.2012 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Arzumuz sorunlarından arınmış, eski güzel günlerine kavuşmuş bir Hatay. O Hatay'ı özleyeceğiz ama onu mutlaka el birliğiyle yaratacağız tekrar" dedi.

Kılıçdaroğlu, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaretinde yaptığı konuşmada, Hatay'ın önemini aslında bütün Türkiye'nin bildiğini söyledi.

Hatay'ın kendine özgü özel koşulları olan bir il olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Barışı içinine sindirmiş, yıllardır hatta yüzyıllardır yaşatmış bir kentimiz. Kültürüyle, müziğiyle, mutfağıyla, gelenekleriyle, hoşgörüsüyle Türkiye'nin hemen hemen en seçkin kentlerinden birisi. Barışı, yıllardır yaşatan bu kentin yine barış içerisinde yaşamasını hepimiz arzu ediyoruz. Huzursuzluk olmasın istiyoruz. Buraya geliş nedenimiz, ziyaretimiz, burada yaşanan bazı olumsuzluklar konusunda Sayın Valimizden bilgi almak. Bana sorsanız 'nerede valilik yapmak zordur diye' herhalde Hatay derim. Çünkü pek çok sorun var. Ama Sayın Valimiz büyük bir dirayetle sorunların üzerine gidecektir, çözmeye çalışacaktır, deneyimli bir valimizdir. Kendisi bölgede huzurun egemen olması için çaba harcayacaktır. Biz Hatay'ı kucaklamaya, sorunların yaşanmaması için sorumluluklarımız varsa onu üstlenmeye hazırız tabi. Hatay'da yıllardır süren barış, kardeşlik, inanç, kültür ve kimlik farklılıkları var ama barış içerisinde yaşıyorlar. Bu, çok güzel bir şey ve bütün dünyaya Hayat'ı örnek gösteriyor. Bu geleneğin, göreneğin bundan sonra da devam etmesini istiyoruz. Arzumuz, sorunlarından arınmış, eski güzel günlerine kavuşmuş bir Hatay. O Hatay'ı özleyeceğiz ama onu mutlaka el birliğiyle yaratacağız tekrar."

- "Kampları biliyoruz" -

Gazetecilerin "ziyaret kapsamında kampları ziyaret edecek misiniz-" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır" cevabını verdi.

"Kampları ziyaret etmemesinin özel bir nedeni var mı-" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Özel bir nedeni yok. Sivil toplum örgütleriyle bir arada olmak için geldik. Hatay'ı Sayın Valimizden de sivil toplum örgütlerinden de dinleyeceğiz. Sonuçta iki tarafı da dinlemek bir anlamda halkı dinlemek bizim görevimiz. Eğer bir politika oluşturacaksak, o politika oluştururken sağlıklı, tutarlı olması lazım. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz. Olası sorunlar en sağlıklı nasıl çözülebilir, var olan sorunlar nasıl giderilebilir... Kampları biliyoruz aslında ne olduğunu da çok iyi biliyoruz. Ama önemli olan buradaki yurttaşlarımızın olaylara bakış tarzı, sorun nedir, nereden kaynaklanıyor, nasıl oluyor, nasıl çözülebilir, onların beklentileri nedir- Bizim bu konuda onları dinlemek ve politika oluşturmak, asıl amacımız bu" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, Hatay ziyareti kapsamında ruhani liderlerle bir araya geleceğinin hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

"Hatay inançlar açısından bir demet çiçek gibi. Ruhani liderleri elbette dinleyeceğiz. Onlar, bu coğrafyada barışın öncüleridir aslında. Emek vermişlerdir, farklı inançlara sahip olmalarına karşın bir arada yaşamayı öğrenmişlerdir. Camisi, kilisesi, sinagogu bir arada olan bir kentimiz burası. Dolayısıyla onların da söz söylemeye hakları var, bizim onları dinleme gibi bir yükümlülüğümüz var onun için buluşacağız."

- "Öteden beri yasaklara karşıyız" -

"Hatay'da Suriye ile ilgili eylemlerin yasaklanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz-" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Öteden beri yasaklara karşıyız. Yasaklarla bir olayı çözmek mümkün değil. Dolayısıyla burada eğer bir sivil toplum eylemi olacaksa, o sivil toplum eyleminin bölgeye, halka zarar mı, yarar mı getireceğinin iyi düşünülmesi lazım. Bu çerçevede kararı verecek olan buradaki yönetimdir. Yönetimi dinlemeden hangi gerekçeyle yasakladınız, hangi gerekçeyle özgür bıraktınız yorumlamak doğru değildir. O nedenle zaten Sayın Valimizi ziyaretimizin nedeni de bu. Sayın Valimiz, bölgede alınan kararları, gelişmeleri, belki medyaya yansımayan bazı konuları bize sunacaktır, biz de dinleyeceğiz."

CHP Genel Başkan yardımcıları Umut Oran, Nihat Matkap ile CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl, Refik Eryılmaz, Mevlüt Dudu'nun da hazır bulunduğu ziyaretin sonunda Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Kılıçdaroğlu'na "Hatay Devleti" kitabını hediye etti.

Muhabir: İsmihan Özgüven-Anıl Bağrık/Ali Güreli

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement