CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "İç Çekişmelere Yol Açanların Bu Partide İşi Yoktur" - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "İç Çekişmelere Yol Açanların Bu Partide İşi Yoktur"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "İç çekişmelere yol açanların bu partide işi yoktur" CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Ramazan Bayramı'nda emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz" "Partinin dedikoduya ihtiyacı yoktur.

06.01.2018 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "İç çekişmelere yol açanların bu partide işi yoktur"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

" Ramazan Bayramı'nda emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz"

"Partinin dedikoduya ihtiyacı yoktur. Bunu yapanların partide yeri yoktur"

"Kamyon şoförleri yük değil, dert taşıyor"

"11 bin yanlış Bylock kullanıcısından özür dileyeceksiniz"

ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bireysel çıkarlarla yola çıkanlar bu partiye layık değiller. İç çekişmelere yol açanların bu partide işi yoktur, partiden ayrılsınlar. Partinin dedikoduya ihtiyacı yoktur. Bunu yapanların partide yeri yoktur" dedi.

CHP Ankara İl Başkanlığı 11. Olağan Kongresi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongrede konuşan Kılıçdaroğlu gündeme dair eleştirilerini dile getirdi. Ortak bir mücadele gerçekleştirmek için herkesin çocuklarına ve bayrağına karşı sorumlulukları olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Hepimiz yaşımız ne olursa olsun hep birlikte ortak bir mücadeleyi gerçekleştirmek zorundayız. Bu bizim tarihi sorumluluğumuzdur. Gün parti içinde ayrışma günü değildir. Gün Türkiye'nin sorunlarını çözme günüdür. Bireysel çıkarlarla yola çıkanlar bu partiye layık değiller. İç çekişmelere yol açanların bu partide işi yoktur, partiden ayrılsınlar. Partinin dedikoduya ihtiyacı yoktur. Bunu yapanların partide yeri yoktur" şeklinde konuştu.

Asgari ücret ve taşeron konusu

Hedeflerinin demokrasiyi düzeltmek değil, yeniden inşa etmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Hangi partiden, görüşten, inançtan olursa olsun bizimle beraber hareket edeceksiniz. Kuvay-ı Milliyeci ruhu yeniden ayağa kaldıracağız. Sokakta vatandaş düşüncelerini rahat ifade edemiyor. Medya üzerinde yoğun baskılar var. Geldiğimiz süreç iç açıcı bir süreç değildir. Hükümet, belediye başkanlarımızı görevden alarak tartışmaları farklı alana çekmeye çalışıyor. Türkiye'nin gündeminden bizi kimse çekemez. Taşeron işçilerinin sorununu gündeme getiren CHP'dir. Asgari ücret kölelik ücretiydi, biz 2 bin lira olmalı dedik, biraz yükselttiler. Bin 709 lirayla ev geçindirin bakalım, sen 10 bin lirayla geçinemiyorsan, 3 çocuklu aile bu maaşla nasıl geçinsin. Bugün kamyon şoförleri yük değil dert taşıyorlar. Bizim dışımızda bunların sorunlarını dile getiren yok" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, ayrıca Ramazan Bayramı'nda emekliye iki maaş ikramiye vereceklerini kaydetti.

"Bylock kullanıcısı olmayan 11 bin kişi mağdur"

"20 Temmuz'da OHAL ilan edilerek bir sivil darbe gerçekleşti" diyen Kılıçdaroğlu, "Gazeteciler, öğrenciler içerideler. Bylock 11 bin kişinin yanlış kişi olduğu ortaya çıktı. 11 bin kişi FETÖ'cü olmakla suçlandı. 11 bin kişiye sesleniyorum, senin hakkını savunuyorum dediğim zaman bizi de suçladılar. Ama biz yolumuza inançla devam ettik. Bugün geldiğimiz noktada biz haklıyız. Şimdi onların iadeyi itibarlarının sağlanması lazım. Özür dileyecekler, aldatıldık diyecekler. Kılıçdaroğlu'nun kayığına binme diyorlar, bizim bildiğimiz gemi demokrasi mücadelesidir. Bizim kayığımız Bandırma Vapuru'dur" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Mehmet Barlas hükümetin bu silah desteğini yazdı, kendi yandaş kalemleri yazmak zorunda kaldı. Barlas'ın kalemine sağlık çok doğru bir tespit yaptı" dedi.

"Birinci hedef, Ankara Büyükşehiri alacağız"

Partililere seslenen Kılıçdaroğlu, "Yerel yönetimlerde, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere Balıkesir, Bursa, Antalya, Mersin, Adana, Denizli'yi alacağız. Kimsenin endişesi olmasın. Üç baş laf ezberleyip kahvelere gitmeyeceğiz. Taşeron işçisi, çiftçi sorununu biz çözeceğiz" dedi.

Kılıçdaroğlu, asgari ücretlilere seslendiğini belirterek, "Sen asgari ücret aldığın sürece bu iktidar sana köle gözüyle bakacaktır. Sen insan gibi yaşamak istiyorsan senin adresin bellidir, o adresin adı CHP'dir. Yani hakkın, alın terinin, emeğin partisidir. CHP'dir. CHP'li olmak kolay bir olay değildir. Sıradan bir olay değildir. Ülkesine ve insanına karşı sorumluluk bilincini taşıyan kişi olmak demektir. Dedikodular, 'Ali, Veli bunu yaptı', bu CHP'nin alanı ve görev yeri değildir. Eğer komşusu açsa ben tok yatamam. Birisi mağdur oldu, haksız yere tutuklandı. CHP'li olmak haksıza karşı direnmektir. CHP'li olmak demek, mücadele etmek, haklının yanında olmak demektir" diye konuştu.

"Seçilecek arkadaşların hedefi olacak" diyen Kılıçdaroğlu, "Birinci hedef, Ankara Büyükşehiri alacağız. Burayı almak demek kırsal kesime kaynak aktarmak demektir. Kimseyi aç ve açık bırakmamak demektir. Dolayısıyla, Ankara Büyükşehiri almak sıradan bir olay değildir. Ankara Büyükşehiri almak demek Ankaralıların ödediği her kuruşunu hesabını vermek demektir. Gazamız mübarek olsun" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "İç Çekişmelere Yol Açanların Bu Partide İşi Yoktur"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: 'İç Çekişmelere Yol Açanların Bu Partide İşi Yoktur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti
    01:33 Ali Babacan, Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti

    DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bingöl'ün Karlıova ilçesini ziyaret etti. Babacan, partililer tarafından karşılandı ve partisinin Karlıova Belediye Başkan adayı İlyas Bingöl'e destek istedi. Babacan, Türkiye'deki sorunlarla ilgili hazırladıkları ansiklopediyi ve DEVA belediyeciliği ahlaki kural bildirgesini anlattı.

  • Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'
    01:15 Hamza Dağ: 'Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir'le paylaşacağım'

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, Selçuk'ta düzenlenen mitingde projelerini anlatarak heyecanını İzmir halkıyla paylaştı.

  • Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım
    01:13 Murat Kurum: Sandıkları terk etmeyelim, sandık sonuçlarını teslim edene kadar rehavete kapılmayalım

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sandık güvenliğine dikkati çekerek "Onlar Cumhurbaşkanlığı seçiminde de 'Kazandık, aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement