CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Öze Dönüş Platformu Temmuz Ayı Toplantısı'nda konuştu (5) - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Öze Dönüş Platformu Temmuz Ayı Toplantısı'nda konuştu (5)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı" adında bir teşkilat kurmak istediklerini belirterek, "Orta Doğu'ya barışı, huzuru getirmek zorundayız. Orta Doğu'yu büyütmek zorundayız. Dünyadaki gelişmiş ülkelerin sorumluluğu var. Bütün doğal kaynakları sömürdüler.

31.07.2021 14:15  Güncelleme: 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı" adında bir teşkilat kurmak istediklerini belirterek, "Orta Doğu'ya barışı, huzuru getirmek zorundayız. Orta Doğu'yu büyütmek zorundayız. Dünyadaki gelişmiş ülkelerin sorumluluğu var. Bütün doğal kaynakları sömürdüler. Şimdi diyorlar ki, 'Göçmenler bizim ülkemize niye geliyor? Niye gelmesin kardeşim?" dedi.

Kılıçdaroğlu, Öze Dönüş Platformu Temmuz Ayı Toplantısı'nda, "Z" kuşağı ve "Y" kuşağına değinerek, çocukların her zaman hayatı büyüklerden daha iyi sorgulayabildiğini, çocukların daha iyi bir geleceği hak ettiklerini, eğitimsiz bir toplumun geri kalmaya mahkum olduğuna anlattı.

"Liberal genç" ve "muhafazakar genç" ayrımı yapıldığını aktaran Kılıçdaroğlu, "İster liberal olarak kendisini tanımlasın ister muhafazakar olarak tanımlasın gençler bizim gençlerimizdir. Kamunun yönetiminde o gençlere benim ihtiyacım var. Hiçbir ayrım yapmadan. Ama gençlerin liyakatli olması, bayrağını, vatanını sevmesi, yolsuzluklara asla izin vermemesi, adaletten yana olması lazım. O zaman bütün gençlerin başımın üstünde yeri var." diye konuştu.

Türkiye'ye yeni bir siyaset anlayışını getirmek istediklerini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Kavgacı değil, Türkiye'yi büyüten, Türkiye'de huzuru sağlayan, büyümeden herkesin pay almasını sağlayan..." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, işsizlik nedeniyle gençlerin hayat standartlarının eskiye göre düşük olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

" 'Ev gençleri' dediğimiz bir kavram var, annenin, babanın eline bakıyor. Çocuklarımızı okuttuk, daha iyi bir yere getirdik ama işsizler. Bu tabloyu hak etmiyoruz. Bu tabloyu değiştirmek zorundayız. Dolayısıyla işsizliğe biz olduğumuz zaman ayrım yapıyorlar mı, 'muhafazakar gençler, 'liberal gençler', 'diğer gençler' diye, hayır. Hepimiz aynı havuzun içinde boğuluyoruz, boğmaya çalışıyorlar. Biz bundan beraber çıkmak zorundayız. İstediğimiz adalet, çalışmak, üretmek, alın teri, kazandığımız helal parayla bu ülkenin caddesinde, sokağında gezmek. Bunu yaptığımız zaman Türkiye gerçek anlamda büyümüş olur."

"Orta Doğu'ya barışı, huzuru getirmek zorundayız"

Orta Doğu'yu bir barış havzasına döndürmek istediklerine işaret eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Orta Doğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı diye bir teşkilat kurmak istiyoruz. Orta Doğu'ya barışı, huzuru getirmek zorundayız. Orta Doğu'yu büyütmek zorundayız. Dünyadaki gelişmiş ülkelerin sorumluluğu var. Bütün doğal kaynakları sömürdüler. Şimdi diyorlar ki, 'Göçmenler bizim ülkemize niye geliyor? Niye gelmesin kardeşim? Afrika'dan kaçan birisi nereye gidecek? Başka bir Afrika ülkesine, yoksul bir ülkeye gitmiyor. Kişi başına geliri 50-60 bin dolar, 20-30 bin dolar olan ülkeye gidiyor. Niçin? 'Demokrasi var orada, düşüncemi söylerim. İşimi bulurum, daha iyi geçinirim.' diyor."

Tarihin kendilerine yüklediği çok büyük bir sorumluluk olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Nedir o? Önümüzdeki seçimlerde bu ülkeye demokrasiyi yeniden inşa etmek gibi tarihin bize yüklediği bir sorumluluk var. 6 milyon 300 bin genç, ilk kez sandığa gidecek. Gençlere 'Oyunuzu A partisine, B partisine verin' diye söylemiyorum. İradelerine hep saygı duydum. Sadece şunu düşünmelerini isterim. Sandığa giderken ellerini vicdanlarının üzerine koysunlar ve oylarını öyle kullansınlar. Otoriter yönetim mi, demokrasi mi? Demokrasiden yana olanlar hep kazanmıştır, büyümüştür, kişi başına gelir hep yükselmiştir. Bizde niye olmasın? Önümüzde bir seçim var ve bu seçime büyük umutlar bağlıyorum. Umarım bu ülkeye herkesin huzur bulacağı bir demokrasiyi yeniden getireceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Konuşmaların ardın Kılıçdaroğlu'na hediye takdim edildi. Programa Öze Dönüş Platformu Yüksek istişare Kurulu Başkanı ve eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu ile CHP milletvekilleri ve platform üyeleri katıldı. Program toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Öze Dönüş Platformu Temmuz Ayı Toplantısı\'nda konuştu (5)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Öze Dönüş Platformu Temmuz Ayı Toplantısı'nda konuştu (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement