Kılıçdaroğlu'ndan Yargıtay'ın Ergenekon Kararına İlk Yorum - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Yargıtay'ın Ergenekon Kararına İlk Yorum

Kılıçdaroğlu\'ndan Yargıtay\'ın Ergenekon Kararına İlk Yorum

Kemal Kılıçdaroğlu Yargıtay'ın Ergenekon davası kararını "Eleştirilerimizin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkmıştır. Bu ülkede hala hakimler var" sözleriyle yorumladı.

21.04.2016 13:41  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın Ergenekon kararını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Geçmişte yaptığımız eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Her şeyle rağmen bu ülkede adaletin olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Her şeye rağmen bu ülkede hakimlerin olduğunu kabul etmemiz gerekiyor" dedi.

ERGENEKON KARARI YORUMU: CESUR HAKİMLER TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ AÇIYOR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM'de kapalı grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu, Ergenekon Davası'nın Yargıtay kararına ilişkin olarak, "Geçmişte yaptığımız eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu gösteriyor. Her şeyle rağmen bu ülkede adaletin olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Her şeye rağmen bu ülkede hakimlerin olduğunu kabul etmemiz gerekiyor. Cesur, yürekli hukukun üstünlüğüne inanan, haksızlıklara karşı karar alabilen hakimler Türkiye'nin önünü açıyor" dedi.

ALMAN GAZETECİNİN SINIR DIŞI EDİLMESİ

Alman gazetecinin sınır dışı edilmesine ilişkin olarak Kılıçdaroğlu, "Biz her zaman özgürlüklerden yanayız, düşünce özgürlüğünden yanayız. Medyaya yönelik sınırlama getirilmesini doğru bulmayız" ifadelerini kullandı.

DOKUNULMAZLIKLAR

Dokunulmazlıklar konusundaki soru üzerine Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıkları bütün ayrıntılarıyla görüştüklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Var olan getirilen maddenin Anayasa'nın ayrılıkları üzerinde durdular. Hukukçu arkadaşlarımız tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Bunun komisyonlarda dile getirilmesi, Bakanların, Başbakan'ın bu bağlamda kendi dokunulmazlıklarını da gündeme getirmeleri önemli olduğu vurgulandı" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN'A ÇAĞRI

Başbakan'ın 'suç mu işleyelim' açıklamasına yönelik olarak Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu'na yanında olan en yakın hukukçuya danışmasını isterim. Bu söz fezlekesi olan her milletvekili suçlu olduğunu kabul etmek anlamına gelir ki, yargı kararı olmadan hiç kimseyi suçlu olarak tanımlayamayız. Ben yine aynı çağrımı yapıyorum; Sayın Davutoğlu eğer siz gerçekten dokunulmazlıkların herkes için kaldırmak istiyorsanız, başta siz ve Bakanlarımız gelin, dokunulmazlıklarını kaldırın, gelin hep beraber kaldıralım. Gerçekten bu Parlamento'da hırsızlık yapanları, rüşvet yiyenlerin yeri yoktur' diyelim" şeklinde konuştu.

YARGITAY, ERGENEKON DAVASINDAKİ HÜKMÜ BOZMUŞTU

İstanbul Ümraniye'deki bir gecekonduda 2007 yılında 27 el bombası ele geçirilmesiyle başlayan ve aralarında Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli orgeneraller Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Hasan Iğsız, emekli tuğgeneraller Veli Küçük, Levent Ersöz ile Yalçın Küçük, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tuncay Özkan, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da aralarında olduğu 274 sanıklı Ergenekon davasında Yargıtay son sözü söylemiş, yerel mahkemenin kararını "delillerin toplanmasında hukuka aykırılık gördüğü için" bozmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Yargıtay'ın Ergenekon Kararına İlk Yorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • PÖH: ....KILIÇTAROĞLU dürüst olduğunu söylüyorsun senden bir ricam var o koltuk değişimi nasıl oldu bir anlat sonra bütün oylarım sana 0 1 Yanıtla

Advertisement