CHP Genel Başkanı Yardımcıları Keskin ve Koç, Kars'ta - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkanı Yardımcıları Keskin ve Koç, Kars'ta

CHP Genel Başkanı Yardımcıları Keskin ve Koç, Kars\'ta

Keskin: "Demokrasinin iyiliklerini, güzelliklerini yakalayabilmemiz için evrensel standartlara, hukukun evrensel kurallarını toplum yaşamımıza egemen kılmamız gerekiyor" Koç: "Daha önce karanlık, tank sesleriyle kapkara faşizme uyanan Türkiye'de de 12 Eylül'leri yaşadık. Allah bir daha hiçbirimize o günleri göstermesin"

12.09.2013 16:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Demokrasinin iyiliklerini, güzelliklerini yakalayabilmemiz için evrensel standartlara, hukukun evrensel kurallarını toplum yaşamımıza egemen kılmamız gerekiyor" dedi.

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi tarafından Arpaçay'a yaptırılan parkın açılış törenine katılmak üzere ilçeye gelen CHP genel başkan yardımcıları Adnan Keskin ile Haluk Koç, belediye başkanı Enver Akkaya'yı ziyaret etti.

Daha sonra parkın açılışına katılan Keskin, burada yaptığı konuşmada, siyasi gücü elinde bulunduranların toplumu kendi anlayışlarına göre yönetmeye kalkmaları halinde o toplumda barışı yakalamanın ve güzellikleri paylaşmanın zor olduğunu söyledi.

Demokrasinin insanlar için mutluluk kaynağı olabilmesi, demokrasi içindeki insanların güzellikleri paylaşarak yaşayabilmesinin belli kuralların hayata geçirilmesiyle mümkün olabileceğini savunan Keskin, "Demokrasiyi soyut bir mekanizmayla getirirseniz, hukuku, adaleti, yargının bağımsızlığını, demokrasinin diğer ilkelerini ortadan kaldırırsanız, demokrasi insanlar için mutluluk kaynağı olmaz" diye konuştu.

Keskin, 33 yıl önce Türkiye'de işbaşına askeri gücün geldiğini ve demokrasiyi askerin kaldırdığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi buyruklarla, talimatlarla yönetme anlayışına geçmiştir. 600 bin insan o yönetimin uyguladığı baskı, tankların eziyetine katlanmak zorunda kalmıştır. 33 yıl evvel yaşadığımız bu olumsuzlukların aslında toplum olarak hepimize ders almamız gereken uygulamalar olması gerekirdi ama maalesef bugün de 33 yıl sonra tekrar ülkemizde demokrasiyi tartışıyoruz. Demokrasinin güzelliklerini yakalayabilmenin mücadelesini veriyoruz. Seçimle gelen siyasal iktidar, demokrasimizi arka sokaklarda satılan defolu mal haline getirmiştir. Ülkemizde insanların temel hak ve özgürlükleri kısıtlanmakta, sisteme karşı tepki koyan insanların demokratik tepkilerini ortaya koymaya kalktıklarında gençlerimiz ölmekte, gençlerimiz organlarını kaybetmektedir. Demokrasinin iyiliklerini, güzelliklerini yakalayabilmemiz için evrensel standartlara, hukukun evrensel kurallarını toplum yaşamımıza egemen kılmamız gerekiyor."

"Devletin yurttaşlara karşı temel görevleri vardır"

Keskin, demokrasinin hukuk kurallarına uyulmaması, 'çoğunluk bendedir, her şeyi yapabilirim' denilmesi halinde toplum için demokrasinin mutluluk kaynağı olmaktan çıkacağını ileri sürdü. Ülkede sıkıntılı bir süreç yaşandığına dikkati çeken Keskin, şöyle devam etti:

"Yapılan anti demokratik uygulamalara tepki duyan insanlarımız sokaklara dökülüyor ama siyasal iktidarın yüreklendirdiği güvenlik güçlerimizin orantısız güç kullanarak yarattığı tahribatlar, ölümler ve organ kayıpları toplumumuzun sistemle, devletle uyumlu yaşamasını engelleyecek olumsuzlukların Türkiye'ye yaygınlaşmasına neden oluyor. Devletin yurttaşa karşı temel görevleri vardır. Devlet demokrasiyi işletirken yurttaşın sistemle uyumlu yaşamasını sağlayacak tedbirleri almak zorundadır. Günümüzün devleti jandarma devleti değildir, yalnız asayişi sağlayıp suç işleyende onun eline kelepçe vurarak hapishaneye atmak günümüzün devlet anlayışıyla yaklaşmaz. Günümüzün devleti sosyal devlet olmak zorundadır. Vatandaşın temel hak ve özgürlüklerini kullanmasına imkan sağlayacak hizmetleri vatandaşa vermek gerekir."

"Mutlulukları paylaştığımız 12 Eylül'lerde buluşalım"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da parkın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, dostluk köprülerinin sadece sözle kurulmadığını bazen bir çivi çakmak, tuğla koymak gerektiğini kaydetti.

Bugünün 12 Eylül olduğunu anımsatan Koç, "Daha önce karanlık, tank sesleriyle kapkara faşizme uyanan Türkiye'de de 12 Eylül'leri yaşadık. Allah bir daha hiçbirimize o günleri göstermesin. Bundan sonrasında hep böyle parlak, sevinçli açılışlar yaptığımız, mutlulukları paylaştığımız 12 Eylül'lerde buluşalım" dedi.

Konuşmaların ardından Kafkas oyunları ekibinin gösterileri sunuldu. Ezan okununca oyunlarına ara veren ekipler, daha sonra gösterilerine devam etti.

Keskin, Koç, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Arpaçay Belediye Başkanı Enver Akkaya ve partililer, parkın açılışını yaptı. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkanı Yardımcıları Keskin ve Koç, Kars'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement