CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "En çok vergiyi siz ödüyorsunuz. İşçisi, köylüsü, emeklisi, işsizi, esnafı ödüyor.

22.04.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "En çok vergiyi siz ödüyorsunuz. İşçisi, köylüsü, emeklisi, işsizi, esnafı ödüyor. Bizler de diyoruz ki bu kadar vergi ödeyen vatandaşlara eşit pay edeceğiz" dedi.

Tekin, CHP Afyon Merkez İlçe Seçim İrtibat Bürosu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin önemli projelerinin millete sunulduğunu belirterek, bu konuda bazı eksiklikler, uygulamada aksaklıklar olabileceğini, bunların da doğal karşılanması gerektiğini kaydetti.

AK Parti'nin 2011 yılında 44 projeyi vatandaşa sunduğunu ancak bir tanesinin bile gerçekleşmediğini iddia eden Tekin,  "Projelerin bir tanesini yaptılar mı? Ama yaptılar, ne yaptılar, Afyonkarahisar'a icra dairesi açtılar. Afyonkarahisar'a yakında cezaevi de açacaklar. Bilmiyorum böyle bir talep var mı? Yakında cezaevi de açılacak. Yiğidi öldürün, hakkını yemeğin, size icra dairesini, cezaevini açıyor. Daha ne yapsınlar? Bundan daha iyi hizmet olabilir mi? Bir ülkede saraylar yapılıyorsa, bir ülkede cezaevleri yapılıyorsa, bir ülkede icra daireleri resmi törenle açılıyorsa, vay Afyonkarahisar'ın, vay Türkiye'nin haline" diye konuştu.

CHP olarak, Türkiye'de  adalet uygulamak istediklerini vurgulayan Gürsel  Tekin, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'de hava hariç her şeyden vergi alınıyor. En çok vergiyi siz ödüyorsunuz. İşçisi, köylüsü, emeklisi, işsizi, esnafı ödüyor. Bizler de diyoruz ki bu kadar vergi ödeyen vatandaşlara eşit pay edeceğiz. Sizin çocuklarınıza 30, Afyon'un çocuklarına 1 değil, sana da 5, ona da 5 olacak. Hani 'adil düzen' diyordunuz, işte adil düzen budur, Allah'ın da düzeni budur. Bu düzeni kurmak istiyoruz. İsrafı ortadan kaldırmak istiyoruz. Ne hakkınız var, trilyonluk araçlara biniyorsunuz? "

TBMM'de imar lobisinin, çetelerin, siyasetin kirli alanda işledikleri şemaları eski Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği iddiasında bulunan Tekin,  'İsim isim yazarak zor durumda kalırsınız. Burada çok sayıda bakan çocukları, milletvekilleriniz de var, önlem alın' dedim. Ne önlemi, nereye kadar, 17 Aralık'a kadar. İstanbul'da açıkladık. Sadece İstanbul'daki rant 100 milyar dolar, gerisini Bülent Arınç'a sorun. 100 dosyada Arınç'ta var. İstanbul'u ben açıkladım, önümüzdeki günlerde de Ankara'yı Bülent Arınç açıklayacaktır" dedi.

Tekin, konuşmasının ardından, partililerle bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Genel Sekreteri Tekin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement