CHP Genel Sekreteri Tekin'den, Bakan Şimşek'e Mektup - Son Dakika
Politika

CHP Genel Sekreteri Tekin'den, Bakan Şimşek'e Mektup

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e mektup gönderdi.

06.05.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e mektup gönderdi.

CHP Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre, Tekin mektubuna, "Cumhuriyet Halk Partisinin seçim beyannamesinin açıklandığı günden itibaren rutin hale getirdiğiniz yersiz, temelsiz açıklamalarınızı ilgi ve fakat daha çok hayretle izliyorum" ifadeleriyle başladı.

Şimşek'in "CHP, Türkiye'yi IMF'ye muhtaç edecek", "Hazine batacak" değerlendirmelerinin gerçekle ilgisi bulunmadığını ifade eden Tekin, "Yanlış politikalarla ülke ekonomisinde hasar yaratan ve IMF'ye avuç açan iktidarların tamamı sizin partinizin rol modeli seçtiği politikacı ve liderler tarafından kuruldu, yönetildi" görüşünü savundu.

"Türkiye'yi tarihinin en derin krizinden kurtaran Kemal Derviş, ki yurtdışında piyasa profesyoneli olarak çalıştığınız günlerde öve öve bitiremediğiniz bir isimdir, CHP iktidarında ekonomi yönetimini üstlenecektir" görüşüne yer veren Tekin, Derviş'in mesai arkadaşı Faik Öztrak gibi teknokrat ve siyasetçilerin CHP saflarında olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Maliye Bakanlığındaki görev süresinin Şimşek'inkinden 3 kat fazla olduğunu ifade eden Tekin, "Liderimiz kendi ifadesiyle, bütçe hazırlamayı, vergi toplamayı, yerinde harcama yapmayı en iyi bilen 10 isimden birisidir" değerlendirmesinde bulundu.

Tekin, bütçenin tercihler, politikalar, tahminler toplamı olduğunu belirterek, bütçe kaynaklarını saray inşaatına ayırmanın bir tercih, emekliye her bayramda bir maaş ikramiye vermenin de diğer bir tercih olduğunu kaydetti. Tekin, "Sizin tercihiniz bütçenizde açık seçik bellidir. Yine de saray için sizin açıkladığınız gibi milyarlar harcanmasaydı, o parayla her 10 emekliden birisine 2 maaş ikramiye ödenebilirdi. Lütfen, lüks harcamayla gerçek ihtiyaç sahipleri arasındaki farkın idrakine varın. Makam aracı, uçak, at çiftliği saltanatına gözünüz doysun artık. Doğrudan, milletten yana tercih kullanın" ifadelerine yer verdi.

Bütçelerin, politikaların aynası olduğunu bildiren Tekin, iktidarın 1 lira 21 kuruşa mal edilen mazotu, vergilerle 4 liraya sattığını öne sürdü. Tekin, mektubunda şunları kaydetti:

"Aradaki farkı havuza aktarıp, hortumla yandaşa dağıtıyorsunuz. CHP iktidarında o hortum kesilecek. O havuz kuruyacak. Haraç gibi haksız yükler kalkınca mazot ucuzlayacak. Çiftçi üretecek, kazanacak, ülke kalkınacak. Olmaz mı, bal gibi olur. Yeter ki doğrudan, milletten yana politika uygulayın. Sayın Bakan, bütçe gelecekteki gelir ve gider tahminlerine dayanır. Ayrılan kaynaklar da bu tahminlerin eseridir. Daha bir kere bile enflasyon hedefini tutturamadınız. Her defasında çalışanı, emekliyi ezdiniz, geçtiniz. Biz sizin 13 yıllık borcunuzu ödemeye geliyoruz. Asgari ücretliye, emekliye insanca bir yaşam, yaşanacak bir Türkiye için hazırız. Çünkü tercih ve politikalarımız doğru, milletten yanadır.

Sayın Bakan, CHP'nin sosyal devleti yeniden kurmak için harcayacağı kaynağın toplamı bellidir. Dört yıllık iktidarımızın sonunda gelinecek noktada millete ödenecek borcun yekunu, cebinizdeki her 100 liranın sadece 2,5 lirasından fazla değildir. Sosyal demokrat bir iktidarda bu kadar fedakarlığa hazır olun derim.  Sayın Bakan, iktidarınızın bu son günlerinde çalışmalarınızda daha dikkatli ve daha az partizan olmanız temennisiyle kolaylıklar dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Sekreteri Tekin'den, Bakan Şimşek'e Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement